Adda Sa'adah : Cara buat buih gergasi

Wednesday, 20 January 2016

Cara buat buih gergasi

Salam sejahtera, last month kan cuti Krismas. Jadi hubby amek cuti so we go back at Kemaman for few days. As we know, Kemaman has a lot of beach. Jadinkami ambil keputusan untuk bersantai-santai di tepi pantai. Sambil bawa anak buah main buih.

Dan masa tengah buat persiapan untuk buat buih gergasi, hubby suruh pilih kek yang adda suka. Adda refuse mula-mula. Cakap membazir je beli, tapi die paksa pilih. Dari die pilih baik den pilih, kalau tak sedap sendiri senyap hahhaha. Sebenarnya tak kisah pun mana-mana. Tapi kan birhtday girl kena la pilih.

Kami dah siap beli barang untuk buat buih gergasi tu taw.

Bahan die ya ampun senang bangettttt.


Inilah dia bahan-bahan untuk buat buih gergasi :

1. Tepung ubi kayu
2, Sabun basuh pingganh Joy
3. Gliserin


Yang lain adda rasa korang tahu macam mana nak dapatkan. Yang gliserin tu, korang cari kat Kedak Bakeri @ Kedai Alatan & Bahan buat Kek taw. Kat situ ada, pasaraya jarang ada. Macam Hero ada sebab die ada jual bahan buat kek.





Thank you sambut birthday kita kat pantai tahun ni. Hehe masa pergi ni ombak besar. Duduk tepi pantai jela tengok laut. Tenang giler rasa.




Tadaaaa, buih gergasi dah siap. Jom main.

Salam sayang, till we meet again.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...