Adda Sa'adah : Chicken Chop sedap D'Lambo Cafe

Saturday, 26 December 2015

Chicken Chop sedap D'Lambo Cafe

salam sejahtera dan selamat pagi. Salam Jumaat semua. Masa cuti yang lepas kami ke Triang. since my Kakak Ipar ada buka kedai makan dan kami tak pernah pergi cuba rasa makanan kat kedai tu lagi so we go.

Adda nak cerita, untuk orang Temerloh , Bera & Triang korang boleh dapatkan CHICKEN CHOP SUPER SEDAP di D'Lambo Cafe taw. Seyes tak tipu sedap giler. Brown sauce die paling sangkut sekali dengan hubby pau adda punya Chicken Chop. Sebab TERLAJAK SEDAP.


biasa korang akan jumpa chciken chop yang harga die MURAH tapi mesti guna ayam frozen kan. Rasa tak fresh gitttew. Hat ni fresh dari ladang habaq hang. Yang ni bukan ayam frozen taw. Brown sause die kalau korang makan terasa black papper die tu taw. 



Kita kasi la pulak bergambar berdua. Lama dah tak bergambar berdua. Hihi

harga sepinggan chicken chop dia pun tak mahal taw. Sepinggan hanya RM10.90. Korang rasa murah tak dengan zaman GST bagai sekarang ni. Adda rasa susah nak cari dah harga macamni dan tak guna ayam frozen. Brown sause di masak oleh Chef yang berpengalaman 20 tahun . So no wonders la, rasa brown sause die super sedap, super menjilat jari.



yang ni la Chickken Chop dia yang Super Sedap tuuuu :) mau rindu ni kat chicken chop yang ni. Hihi


by the way, makanan dia yang lain pun boleh tahan sedap jugak taw. Hubby adda order Nasi goreng Tom Yam. Sedap jugak adda makan. Rasa pedas yang terangkat. Phewwwwww.



Korang nampak je nasi tom yam ni biasa, tapi rasa die fuhhhhh. Kena cuba.

Ni adda tunjukkan Keuh Teow U.S.A. yang ni antara top order di D'Lambo Cafe. 



          keuh Teow U.S.A. kat sana top order la. Hubby adda dah try.  Tak sempat rasa dah habis die bedal. Nampaknya next time la hihi

  Jadi kalau korang pergi Temerloh, jangan lupa singgah Triang sekejap. Rasa la kejap. Kalau tak nak western, patin & talapia pun aada. Yang pasti seafood kat sana fresh. 


   D'Lambo Cafe, Jalan Dagangan
   Landmark : Kedai RM2. Betul-betul depan Kedai RM2.                  Berdekatan BHP. Sebaris CIMB, RHB & BSN.
  FB : D'Lambo cafe

Till we meet again :)

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...