Adda Sa'adah : Omega Guard membantu mengawal berat badan semasa hamil

Wednesday, 11 November 2015

Omega Guard membantu mengawal berat badan semasa hamil

Salam sejahtera, mesti antara korang yang pernah pregnant mengalami sindrom berat badan naik melaampau kan. Mesti ramai yang risau lepas bersalin badan naik kaw-kaw punya kan. Berat badan masa mengandung mesti naik taw kalau tak nurse marah taw. Berat badan kena naik masa preggy sebab nak tampung berat baby. Kembang sikit la masa preggy.

Tapi alhamdulilah pengalaman preggy Thariq Ziyad, berat adda tak naik mendadak. Masa preggy 11kg je naik. Sampai nurse check berkali-kali betul ke ada pertambahan berat. Risau jugak kan. Dulu berat 61kg.


Lepas baby keluar alhamdulilah,  berat adda turun mendadak jugak. Hampir 10 kg turun. Sekarang berat adda 50kg taw.

Ada orang tanya apa rahsia sampai berat turun dan boleh maintain walaupun selepas bersalin. Sambil bisik adda jawab " makan omega" hihi secret sangat sampai kena bisik taw.



Betul ke makan omega berat maintain lepad bersalin? InsyaAllah masa preggy dulu adda makan untuk perkembangan otak baby supaya pintar cergas dan pandai. Cewahhhh. Hihihi

Tapi kalau tengok SID yang lain yang amal omega masa preggy mesti berat maintain lepas bersalin kan. Lagi satu omega guard boleh kawal berat badan. Yang membesar hanya baby. Alhamdulilahhh masa preggy adda konsisten ambil 2 biji omega dan inilah kesan yang best adda rasa taw!

Walaupun omega rasa macam ikan dan loya nak telan masa preggy, namun ku gagahkqn jugak demi thariq ziyad.  Sebab apa, takut nau masa preggy demam. Orang cakap kalau demam masa preggy bahaya. So adda kalau boleh elak sebaik mungkin dengan amal beberapa vitamin. Alhamdulilah♥

Lagi satu rahsia nak kurus selepas bersalin, susukan anak korang sampqi 2 tahun sebab bila baby menyusu berapa kalori telag dibakar. Fuhhhh. Patutlahh kan. Alhamdulilah doakan adda berjaya susukan Thariq Ziyad sampai 2 tahun taw, Chaiyok!

See you on next entry! ♥


Disclaimer : * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Salam sayang
Adda Sa'adah


Contact me :

FB : Adda Sa'adah
Whatsapp / telegram / line / wechat : 013-3324830



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...