Adda Sa'adah : Kisah Si Ostematrix yang sangat BEST.

Monday, 30 November 2015

Kisah Si Ostematrix yang sangat BEST.

Salam sejahtera. Semua sihat ke. Sekarang kat sini cuaca kurang baik. Pagi kadang-kadang panas terik. Panas yang amat. Petang pulak hujan selebat lebatnya. Kadang hujan sampai malam. Time hujan ni lah adda rebut peluang untuk berdoa dan hantar doa banyak-banyak.  Kita tak tahu bila dan doa yang mana termakbul, so doa je banyak-banyak.  Sebab waktu hujan antara doa yang mustajab dan termakbul.


Dalam masa cuaca tak berapa menentu ni, mesti ramai yang demam dan selsema kan. Adda nasihatkan kerap minum air, makan vitamin dan elakkn keluar bagi anak kecil. Thariq Ziyad pun demam jugak ni. Dua hari dah adda berjaga jaga Thariq Ziyad.  Bila anak tak sihat macam ni, baru lah rasa perasaan orang yang ada anak sakit dan perlu berulang alik masuk ward. Kerap warded. Penat rupanya. Biasalah budak demam merengek je kerja dia. ♥ nasib mama dia tak kerja tengah cuti sekarang.  Hihi

Panjang pulak ye entry kali ni. Adda nak kongsi kisah si Ostematrix.  Dulu masa awal-awal adda dah mindset yang ostematrix ni macam ni la. Dah fikir bukan-bukan. Mesti tak sedap rasa ostematrix.  Mesti rasa susu lah. Payahlah nak telan besar.

Macam-macam alasan yang diberikan. Adda start try ostematrix bila Shaklee buat promo. Kan tiap-tiap bulan Shaklee akan umum promo apa tiap bulan, kebetulan pula bulan tu promo ostematrix.  Buy 6 free 1. Adda pun beli lah 6, so ada free 1 botol kan. Yang free tu adda try makan. Dalam hati cakap, kalau tak boleh telan pun takpe, bagi jelah sapa-sapa. Sebab free je. Hihi last sekali tuan die sendiri jatuh cinta dengan ostematrix.

Masa dulu adda duduk Sabah, adda kerap fly balik KL jumpa husband. Ostematrix ni penyelamat la. Kalau telan insyaAllah segala sakit urat tu hilang dan tak rasa sakit. Kalau kena travel mesti bawa banyak beg kan. Nak hangkut tu mahu lenguh jugak bahu, so penyelamat masa tu ostematrix la juga. Alhamdulilahhh ♥

Masa preggy dulu adda berulang alik dari Sabah- KL. Tipu kalau cakap tak letih tak penat kan. Namun dengan bekalan vitamin yang cukup, alhamdulilah adda tak rasa sakit lenguh-lenguh walaupun pregnant masa tu. Part paling best jugak, adda tak cramp kaki ketika pregnant.  Mungkin sebab adda konsisten amalkan ostematrix ni dulu kot.




Dan dijadikan cerita, adda dapat tukar ke KL. Masa tu kandungan dah 37 minggu. Adda drive ulang alik almost 45 minit dari rumah ke tempat kerja. Tempuh jammed lagi. Bawa manual pulak tu. Jangan tak percaya. Namun alhamdulilah tak da la orang kate nyetok. Hihi nyetok ni bahasa ore kelate. Adda drive ulang alik macam tu setiap hari ada la nak dekat sampai 39 minggu. Hihi

Kat sini adda nak tekan pengambilan vitamin sangat penting ketika anda semua hamil.  Adda ambil set hamil lengkap.  Alhamdulilahhh sentiasa bertenaga. Yang vitamin adda ambil masa preggy insyaAllah adda akan share on next entry. Orait? ♡

Apa yang best sangat pasal Ostematrix n & kenapa ramai jatuh cinta :


 🐝 Masa pregnant,  boleh mengelakkan SENTAK MENGKARUNG atau SIMPUL BIAWAK ---- ore Kelate panggil " Nyetok "
🐝 Membekalkan kalsium yang cukup untuk adda dan baby
🐝 Memastikan tidur sentiasa lena
🐝 Sebab adda tak suka minum susu, so adda ganti dengan ambil Ostematrix.
🐝 senang lawas --- Pagi-pagi bangun hadap toilet. Tarik flush senyum 😍
🐝 Melembutkan najis --- preggy mommies especially senang kena sembelit masa preggy kan. So amalkan lah benda ni insyaAllah.


Adda sangat recommended bagi siapa yang tengah pregnant dan sedang memcari vitamin magic untuk usir lenguh-lenguh urat dan cramp kaki tu, dapatkan sebotol Ostematrix ni. Rugi tak cuba. Khasiat dia Masya Allah. Harga sebotol tak la mahal sangat.


Ada yang tanya,  kalau tak pregnant boleh ke ambil Ostematrix ni. Jawapannya " Ya, boleh ". Those yang always kena attack migraine,  guys you should try this one.

Dab bagi sesiapa yang kerap diserang senggugut,  ostematrix jugak sangat membantu kerana ostematrix tinggi dengan Vitamin D. Kekurangan vitamin D dalam badan juga merupakan salah satu punca uolss sengugut.


Testimoni Ostematrix :



Salam sayang - adda

Jika berminat, hubungi
Adda Sa'adah
☎ 013-3324830
💻 bilajejarimenyanyi.blogspot.com
Instagram : addasaadah
Page : saudagar Vitamin


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...