Adda Sa'adah : Kisah Diriku & Shaklee

Sunday, 29 November 2015

Kisah Diriku & Shaklee

Salam sejahtera. Pagi ni nak share tentang testimoni set kecantikan Shaklee taw, kalau nak tahu adda salah seorang pengguna dan pengamal tegar. Sebab dah dapat kesan yang memang orang kate syukur alhamdulilah. Dah macam ni kire bersyukur sangat taw. Even kesan die lambat sikit compare dengan products lain.

Kalau dulu kulit adda memang agak sikit teruk. Berlubang dan berjerawat.  Bukan jerawat halus, jerawat besar-besar. Tak cukup jerawat, muka berminyak, siap pakej lagi dibagi. Alhamdulilahhh Allah gerakkan hati untuk try Shaklee.

Pertama sekali adda nak bagitahu, sebelum cuba mana-mana produk di nasihat kan untuk buat detox dulu. Badan dah bedal macam-macam,  penuh toksik. Dah berkeladak kalau boleh tengok dan nampak. Adda dulu pun tak tahu, sejak join Shaklee baru tahu.  Rupanya kena detox. Usus darah dan hati kena bersih untuk serap vitamin secara maksimum. Boleh nak skip, jangan marah adda kalau tak da kesan. Hihihi

1st adda detox dengan alfafa dulu mula-mula.  Lepas tu add on Bcomplex,  Vitamin C & Vitamin E. Masa awal makan, siap cakap dalam hati, " nak stop la, macam tak berkesan je". Tapi macam sayang sebab banyak lagi so keep makan dan cakap dalam hati. Sabarlah. Ritu ada baca kat blog, kesan boleh nampak dalam masa 3 bulan. So tunggu la. Memang nampak even tak berapa ketara perubahan.  Sedar tak sedar. Dah 2 tahun bedal all those vitamins.
suatu ketika dulu, inilah daku. Masa ni tahun 2013.







Gambar-gambar kat atas tu gambar sebelum Shaklee effects taw. Masa tu tak takes any supplements pun. Vitamin semua tak tahu. Tapi dah start cari la. Sebab muka teruk sangat. Jerawat naik banyak giler. Sedih kadang-kadang tengok muka kat cermin.


Meh adda belanja gambar sekarang. Hihi


This is the lastest picture of me. Picture selepas pantang.



Nampak tak perbezaan gambar lama dan gambar baharu tu? Ada perbezaan tak?

Bagi adda sendiri, adda dapatkan rasakan perubahan ketara. Part paling best tang sapu bedak, bedak atau foundation kekal lebih lama. Kalau dulu sapu 5 minit dah cair. Hihi Tang jerawat alhamdulilah susahnak naik dah.

Adda amal
1. Alfafa Complex
2. Bcomplex
3. Vitamin C Shaklee
4. Vitamin E Shaklee

Alfafa ni sebagai untuk detox! Dan 3 tu set kecantikan yang adda ambil awal-awal hari tu.

****** Pengedar Shaklee diperlukan diseluruh Negeri.


FB : Adda Sa'adah
Whatsapp / telegram / line / wechat : 013-3324830
Page : Saudagar Vitamin




Salam sayang
Adda.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...