Adda Sa'adah : Omega Guard membantu kurangkan tantrum kanak-kanak Austime

Sunday, 11 October 2015

Omega Guard membantu kurangkan tantrum kanak-kanak Austime

Salam sayang pertama sekali, adda nak bagitahu adda merupakan Guru Pendidikan khas. Jadi austisme adalah perkara biasa yang adda dengar ♥ Bercakap tentang austisme ni..sebenarnya mereka ni sangat unik. Adda masa belajar dulu suka buat kanak-kanak austisme sebagai bahan kajian. Masa belajar dulu ada ke buat teori sendiri cara nak kenal kanak-kanak austisme ni kalau lelaki mesti handsome kalau girl mesti comel. Tak da satu teori pun cakap tentang tu tapi kami pandai - pandai buat andaian sebab asal budak autisme yang kami jumpa semua handsome & comel hihihi

Masa praktikal salah satu cara untuk kenal pasti mereka adalah autisme atau tak ialah dengan memerhatikan tingkah laku mereka. Salah satu cara yang paling senang nak tahu kanak-kanak autisme suka menyendiri dan suka duduk di bucu-bucu kelas. Lagi satu kalau masuk kelas mereka, dorang suka sebut perkataan berulang-ulang atau stereotype sah comfirm autisme hihi


Lagi satu, paling ketara bila part nak selfie atau ambil gambar. Susahnya nak suruh mereka pandang kamera taw. Memcabarnya rasa!

Link-link berkaitan autisme :
1. Utusan Malaysia
2. Reach Segamat
3. Wikipedia

Sebenarnya banyak lagi. Boleh baca buku mat salleh. Kalau kat depan buku tu tulis Special Kids atau Special Needs tu semua buku rujukan berkaitan dengan anak khas ♥

Testimoni ni adda Share satu ye :)



Bulan Oktober 2015, Omega Guard promosi 6 botol free 1 botol atau dua botol dengan less 5%. Jommm grab sekarang sementara promosi.



Salam sayang - adda
Whatsapp 013-3324830


Disclaimer : * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...