Adda Sa'adah : October 2015

Monday, 12 October 2015

Tips jerebu

Salam petang.

Tadi masa memandu untuk ke tempat kerja, admin perasan kabus masih tebal walaupun dah jam 7.00 pagi. Admin pelik kenapa tebal sangat sedangkan dah pukul 7.00 pagi. Biasanya kalau dah pukul 7.00 pagi dah cerah dan matahari dah tunjuk diri sendiri dah. Tapi tadi tak macam tu. Admin syak masih jerebu lagi.

Sekali kawan-kawan kat tempat kerja check IPU rupanya naik sedikit.

Tips jerebu dari admin ialah

1. Minum air sebanyak mungkin dan sekerap mungkin. Cuaca tak berapa elok. Air memastikan badan sentiasa cukup bendalir.

2. Pakai topeng N95 atau topeng yang sesuai. Topeng biasa tak sesuai. Pilih topeng yang mampu tapis ke saluran pernafasan.

3. Makan makanan tambahan seperti vitamin C & garlic. Nak-nak sekarang musim cuaca tak menentu , jadi pengambilan makanan tambahan sangat penting untuk tingkatkan sistem imunisasi anda dari di serang anasir luar.

Sayangi lah anak anda, jangan bawa keluar bila berjerebu ni. Admin pernah baca yang jerebu ni memberi kesan jangka panjang untuk sistem pernafasan kanak-kanak.  Yela, mereka kemungkinan terdedah kepada penyakit sakuran pernafasan seperti asma. Bahaya nya! Nauzubillah dari terkena famili kita semua.  Take care semua ♡

Salam sayang --- adda

Salam petang.

Tadi masa memandu untuk ke tempat kerja, admin perasan kabus masih tebal walaupun dah jam 7.00 pagi. Admin pelik kenapa tebal sangat sedangkan dah pukul 7.00 pagi. Biasanya kalau dah pukul 7.00 pagi dah cerah dan matahari dah tunjuk diri sendiri dah. Tapi tadi tak macam tu. Admin syak masih jerebu lagi.

Sekali kawan-kawan kat tempat kerja check IPU rupanya naik sedikit.

Tips jerebu dari admin ialah

1. Minum air sebanyak mungkin dan sekerap mungkin. Cuaca tak berapa elok. Air memastikan badan sentiasa cukup bendalir.

2. Pakai topeng N95 atau topeng yang sesuai. Topeng biasa tak sesuai. Pilih topeng yang mampu tapis ke saluran pernafasan.

3. Makan makanan tambahan seperti vitamin C & garlic. Nak-nak sekarang musim cuaca tak menentu , jadi pengambilan makanan tambahan sangat penting untuk tingkatkan sistem imunisasi anda dari di serang anasir luar.

Sayangi lah anak anda, jangan bawa keluar bila berjerebu ni. Admin pernah baca yang jerebu ni memberi kesan jangka panjang untuk sistem pernafasan kanak-kanak.  Yela, mereka kemungkinan terdedah kepada penyakit sakuran pernafasan seperti asma. Bahaya nya! Nauzubillah dari terkena famili kita semua.  Take care semua ♡

Salam sayang --- adda

Sunday, 11 October 2015

Omega Guard membantu kurangkan tantrum kanak-kanak Austime

Salam sayang pertama sekali, adda nak bagitahu adda merupakan Guru Pendidikan khas. Jadi austisme adalah perkara biasa yang adda dengar ♥ Bercakap tentang austisme ni..sebenarnya mereka ni sangat unik. Adda masa belajar dulu suka buat kanak-kanak austisme sebagai bahan kajian. Masa belajar dulu ada ke buat teori sendiri cara nak kenal kanak-kanak austisme ni kalau lelaki mesti handsome kalau girl mesti comel. Tak da satu teori pun cakap tentang tu tapi kami pandai - pandai buat andaian sebab asal budak autisme yang kami jumpa semua handsome & comel hihihi

Masa praktikal salah satu cara untuk kenal pasti mereka adalah autisme atau tak ialah dengan memerhatikan tingkah laku mereka. Salah satu cara yang paling senang nak tahu kanak-kanak autisme suka menyendiri dan suka duduk di bucu-bucu kelas. Lagi satu kalau masuk kelas mereka, dorang suka sebut perkataan berulang-ulang atau stereotype sah comfirm autisme hihi


Lagi satu, paling ketara bila part nak selfie atau ambil gambar. Susahnya nak suruh mereka pandang kamera taw. Memcabarnya rasa!

Link-link berkaitan autisme :
1. Utusan Malaysia
2. Reach Segamat
3. Wikipedia

Sebenarnya banyak lagi. Boleh baca buku mat salleh. Kalau kat depan buku tu tulis Special Kids atau Special Needs tu semua buku rujukan berkaitan dengan anak khas ♥

Testimoni ni adda Share satu ye :)



Bulan Oktober 2015, Omega Guard promosi 6 botol free 1 botol atau dua botol dengan less 5%. Jommm grab sekarang sementara promosi.



Salam sayang - adda
Whatsapp 013-3324830


Disclaimer : * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Salam sayang pertama sekali, adda nak bagitahu adda merupakan Guru Pendidikan khas. Jadi austisme adalah perkara biasa yang adda dengar ♥ Bercakap tentang austisme ni..sebenarnya mereka ni sangat unik. Adda masa belajar dulu suka buat kanak-kanak austisme sebagai bahan kajian. Masa belajar dulu ada ke buat teori sendiri cara nak kenal kanak-kanak austisme ni kalau lelaki mesti handsome kalau girl mesti comel. Tak da satu teori pun cakap tentang tu tapi kami pandai - pandai buat andaian sebab asal budak autisme yang kami jumpa semua handsome & comel hihihi

Masa praktikal salah satu cara untuk kenal pasti mereka adalah autisme atau tak ialah dengan memerhatikan tingkah laku mereka. Salah satu cara yang paling senang nak tahu kanak-kanak autisme suka menyendiri dan suka duduk di bucu-bucu kelas. Lagi satu kalau masuk kelas mereka, dorang suka sebut perkataan berulang-ulang atau stereotype sah comfirm autisme hihi


Lagi satu, paling ketara bila part nak selfie atau ambil gambar. Susahnya nak suruh mereka pandang kamera taw. Memcabarnya rasa!

Link-link berkaitan autisme :
1. Utusan Malaysia
2. Reach Segamat
3. Wikipedia

Sebenarnya banyak lagi. Boleh baca buku mat salleh. Kalau kat depan buku tu tulis Special Kids atau Special Needs tu semua buku rujukan berkaitan dengan anak khas ♥

Testimoni ni adda Share satu ye :)



Bulan Oktober 2015, Omega Guard promosi 6 botol free 1 botol atau dua botol dengan less 5%. Jommm grab sekarang sementara promosi.



Salam sayang - adda
Whatsapp 013-3324830


Disclaimer : * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Thursday, 8 October 2015

Herbalax Shaklee atasi masalah sembelit

Salam sejahtera,  pertama sekali adda nak share dengan semua orang yang Herbalax Shaklee ni sangat bestttt.

Apakah fungsi herba-herba semulajadi yang terdapat dalam Herb-Lax:

Senna Leaves – Merangsang tindakan pembersihan yg lembut pada usus dan perut, mempercepatkan proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak.

Buckhorn Bark – Melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan dan memberikan lembapan kepada usus.

Licorice Root – Membantu proses detoksifikasi.

Fennel Seeds – Mengeluarkan toksin yg terkumpul akibat lebihan makanan dan pengambilan alkohol, membantu pencernaan dan berkesan untuk masalahsembelit dan kembung perut atau usus.

Anise seeds – Merangsang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan.

Rhubarb root – Herba yang banyak digunakan dalam perubatan Cina untuk digunakan sebagai antibiotik.

Blue Malva Flower – Membantu proses detoksifikasi dan mengimbangi tekstur kulit.

Culver’s root - Membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma.

Alfalfa leaves – Membersihkan usus, darah dan hati.



Kebaikan Herb Lax

  • pembersihan najis yang tersekat
  • meransang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita
  • membantu masalah sembelit
  • tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi
  • mengempiskan perut
  • ia membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut. sesuai di ambil seperti biasa atau dicampur dalam air panas, sebaai minuman teh herba.

Salam sayang - adda 
013-3324830
Salam sejahtera,  pertama sekali adda nak share dengan semua orang yang Herbalax Shaklee ni sangat bestttt.

Apakah fungsi herba-herba semulajadi yang terdapat dalam Herb-Lax:

Senna Leaves – Merangsang tindakan pembersihan yg lembut pada usus dan perut, mempercepatkan proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak.

Buckhorn Bark – Melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan dan memberikan lembapan kepada usus.

Licorice Root – Membantu proses detoksifikasi.

Fennel Seeds – Mengeluarkan toksin yg terkumpul akibat lebihan makanan dan pengambilan alkohol, membantu pencernaan dan berkesan untuk masalahsembelit dan kembung perut atau usus.

Anise seeds – Merangsang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan.

Rhubarb root – Herba yang banyak digunakan dalam perubatan Cina untuk digunakan sebagai antibiotik.

Blue Malva Flower – Membantu proses detoksifikasi dan mengimbangi tekstur kulit.

Culver’s root - Membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma.

Alfalfa leaves – Membersihkan usus, darah dan hati.



Kebaikan Herb Lax

  • pembersihan najis yang tersekat
  • meransang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita
  • membantu masalah sembelit
  • tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi
  • mengempiskan perut
  • ia membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut. sesuai di ambil seperti biasa atau dicampur dalam air panas, sebaai minuman teh herba.

Salam sayang - adda 
013-3324830

Saturday, 3 October 2015

Majlis Graduasi & Sejambak Kasih PPKI 2015

Salam sejahtera.


Fuhhhh lega rasanya, hari ni selesai selaku MC ( Master Ceremony ). Cuak giler. Berdebor semua ada. Tak pernah jadi MC untuk event besar ni. Syukur alhamdulilah,  sebelum majlis kami dah buat persiapan yang cukup rapi. Dan raptai di sekolah.

siapa nak Copy teks ucapan ni boleh tinggalkan emel, nanti adda emel. ♥

Macam biasalah, selagi tak selesai majlis akan sentiasa berubah teks ucapan. Hari ni bawa Thariq Ziyad jugak sekali. Angkut ikut mama die buat kerja.

Gaya seorang MC. Hahaha Gaya je lebihhhhh.


Hari ni majlis berlangsung di Grand Continental KL. KLIK SINI
Rasanya berbaloi sangat buat majlis ni di Grand Continental KL. Makanan kat sana superb sedappppp. Sampai habis majlis makanan ada lagi. Sebab jadi MC makan mana sempat hihi. Kek choc moist die perghhhh sangay mengoda imannya yang memang sering curang bila tengok choc!!!!! ♥


Tup tup... Chef Hotel Grand Continental KL bagi kek sebiji kat kamk semua. Tenkiu sedap memang sedap makanan sana ♡






Aktiviti menarik hari ni?

Haruslahhhhh ------ 》》》 Yaya The Clown


Nak tengok vidoe budak-budak ni seronok dapat jumpa Yaya tak?



video


Majlis kami pada hari ini dirasmikan oleh Puan Mahani bt Kassim Ketua Sektor Pendidikan Swasta & Pendidikan Khas JPWP KL.

Hari ni jugak kami sambut hari lahir anak istimewa ni.


Syukur alhamdulilah majlis kami banyak menerima sumbangan dari pihak individu dan beberapa syarikat. Alhamdulilah nmurah rezeki anak khas sampai banyak dapat hadiah yang kami boleh sediakan untuk mereka. 

bila anak istimewa buat persembahan. ♥


Salam sayang. Semoga jumpa lagi. 



Salam sejahtera.


Fuhhhh lega rasanya, hari ni selesai selaku MC ( Master Ceremony ). Cuak giler. Berdebor semua ada. Tak pernah jadi MC untuk event besar ni. Syukur alhamdulilah,  sebelum majlis kami dah buat persiapan yang cukup rapi. Dan raptai di sekolah.

siapa nak Copy teks ucapan ni boleh tinggalkan emel, nanti adda emel. ♥

Macam biasalah, selagi tak selesai majlis akan sentiasa berubah teks ucapan. Hari ni bawa Thariq Ziyad jugak sekali. Angkut ikut mama die buat kerja.

Gaya seorang MC. Hahaha Gaya je lebihhhhh.


Hari ni majlis berlangsung di Grand Continental KL. KLIK SINI
Rasanya berbaloi sangat buat majlis ni di Grand Continental KL. Makanan kat sana superb sedappppp. Sampai habis majlis makanan ada lagi. Sebab jadi MC makan mana sempat hihi. Kek choc moist die perghhhh sangay mengoda imannya yang memang sering curang bila tengok choc!!!!! ♥


Tup tup... Chef Hotel Grand Continental KL bagi kek sebiji kat kamk semua. Tenkiu sedap memang sedap makanan sana ♡






Aktiviti menarik hari ni?

Haruslahhhhh ------ 》》》 Yaya The Clown


Nak tengok vidoe budak-budak ni seronok dapat jumpa Yaya tak?



video


Majlis kami pada hari ini dirasmikan oleh Puan Mahani bt Kassim Ketua Sektor Pendidikan Swasta & Pendidikan Khas JPWP KL.

Hari ni jugak kami sambut hari lahir anak istimewa ni.


Syukur alhamdulilah majlis kami banyak menerima sumbangan dari pihak individu dan beberapa syarikat. Alhamdulilah nmurah rezeki anak khas sampai banyak dapat hadiah yang kami boleh sediakan untuk mereka. 

bila anak istimewa buat persembahan. ♥


Salam sayang. Semoga jumpa lagi. 



Kelebihan & kebaikan Papermint Ginger

Salam sejahtera, pagi ni menghampiri jam 5 pagi. Alhamdulilah syukur Ya Allah masih bernafas & masih boleh tengok  wajah kesayangan bila bangun pagi. ♥

Peppermint Ginger Plus dari Shaklee mempunyai kelebihan dan kebaikan yang banyak setanding dengan vitamin-vitamin Shaklee yang lain. Kebaikan dan kelebihan yang ada pada produk ini menyebabkan ia menjadi pilihan ramai pengguna yang mempunyai masalah berikut:
  • Wanita mengandung yang mempunyai masalah loya dan morning sickness
  • Mereka yang gemar mengembara dan serik mengalami mabuk laut/darat
  • Mereka yang sering mengalami masalah gastrik dan angin
  • Mereka yang sering mengalami kembung perut
  • Mereka yang sering mengalami masalah pencernaan.

Dengan ekstrak 4 bahan herba dari barat dan timur iaitu

1. Pudina ( papermint )
2. Halia
3. Pokok addas ( fennal )
4. Cekur Manis



Setiap bahan yang telah dipilih ini mempunyai khasiatnya yang tersendiri contoh seperti pudina terkenal membantu dalam penghadaman. Manakala halia pula berperanan melegakan ketidak selesaan perut ketika sakit haid, mual dan loya ketika mengandung dan selepas melahirkan anak ( dalam pantang ). Pokok addas jugak membantu mengurangkan alergik di dalam usus perut. Cekur manis pula sangat baik untuk memberikan haba ketika musim panas dan sejuk. 

TESTIMONI




  





Salam sayang - adda

Hubungi 0133324830 untuk sebarang pertanyaan.



Disclaimer : * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Salam sejahtera, pagi ni menghampiri jam 5 pagi. Alhamdulilah syukur Ya Allah masih bernafas & masih boleh tengok  wajah kesayangan bila bangun pagi. ♥

Peppermint Ginger Plus dari Shaklee mempunyai kelebihan dan kebaikan yang banyak setanding dengan vitamin-vitamin Shaklee yang lain. Kebaikan dan kelebihan yang ada pada produk ini menyebabkan ia menjadi pilihan ramai pengguna yang mempunyai masalah berikut:
  • Wanita mengandung yang mempunyai masalah loya dan morning sickness
  • Mereka yang gemar mengembara dan serik mengalami mabuk laut/darat
  • Mereka yang sering mengalami masalah gastrik dan angin
  • Mereka yang sering mengalami kembung perut
  • Mereka yang sering mengalami masalah pencernaan.

Dengan ekstrak 4 bahan herba dari barat dan timur iaitu

1. Pudina ( papermint )
2. Halia
3. Pokok addas ( fennal )
4. Cekur Manis



Setiap bahan yang telah dipilih ini mempunyai khasiatnya yang tersendiri contoh seperti pudina terkenal membantu dalam penghadaman. Manakala halia pula berperanan melegakan ketidak selesaan perut ketika sakit haid, mual dan loya ketika mengandung dan selepas melahirkan anak ( dalam pantang ). Pokok addas jugak membantu mengurangkan alergik di dalam usus perut. Cekur manis pula sangat baik untuk memberikan haba ketika musim panas dan sejuk. 

TESTIMONI




  





Salam sayang - adda

Hubungi 0133324830 untuk sebarang pertanyaan.



Disclaimer : * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...