Adda Sa'adah : September 2015

Monday, 28 September 2015

Garlic Complex

Salam sejahtera.  Malam ni nak pot pet pasal Garlic Complex la pulak. Dulu masa preggy aadda makan garlic ni sebab  ada masalah keputihan. Tak pernah pulak jadi macam tu. Garlic ni bagus taw untuk sistem imun kite. Lepas tu garlic ni juga baik untuk mereka yang selsema. Garlic atau bawang putih ni sangat baik untuk beertindak sebagainantibodi semulajadi badan.

Kenapa pilih Garlic Shaklee berbanding brand lain?

1. Ditanam secara ORGANIK di California, U.S.A . ( bila sebut organik rasanya ramai faham apa itu organik kan )

2. Tidak disembur dengan bahan perosak

3. Dipilih dari bahan berkualiti

4. Diproses tanpa haba bagi mengekalkan satu ramuan yang hebat di dalam garlic iaitu ALLICIN AKTIF

5. 2 ekstrak herba yang hebat iaitu ROSEMARY & SPEARMINT

6. 1 tablet garlic bersamAn 500mg ekstrak garlic tulen atau sama dengan 1 ulas bawang putih.


Kebaikan garlic Shaklee :

1. Mengandungi spearmint

Sangat bagus untuk meningkatkan sistem penghadaman dan meningkatkan fungsi jantung.


2. Antibiotik yang selamat dan semulajadi --- kalau anda demam, adda suggest untuk anda semua ambil garlic ni extra dosing dari biasa.
Menghalang jangkitan kuman serta penyakit berjangkit seperti kuman, yis, selesema,  yis candida dan sebagainya.

3. Meningkatkan sistem imun badan & menghalang alergik

4. Menurunkan tekanan darah tinggi

5. Detoxification


Testimoni :








Disclaimer : * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.



Nak try jugak atau nak bagi pada geng/kawan-kawan/parent ?

Jom whatsapp
013-3324830

Salam sayang -adda


Salam sejahtera.  Malam ni nak pot pet pasal Garlic Complex la pulak. Dulu masa preggy aadda makan garlic ni sebab  ada masalah keputihan. Tak pernah pulak jadi macam tu. Garlic ni bagus taw untuk sistem imun kite. Lepas tu garlic ni juga baik untuk mereka yang selsema. Garlic atau bawang putih ni sangat baik untuk beertindak sebagainantibodi semulajadi badan.

Kenapa pilih Garlic Shaklee berbanding brand lain?

1. Ditanam secara ORGANIK di California, U.S.A . ( bila sebut organik rasanya ramai faham apa itu organik kan )

2. Tidak disembur dengan bahan perosak

3. Dipilih dari bahan berkualiti

4. Diproses tanpa haba bagi mengekalkan satu ramuan yang hebat di dalam garlic iaitu ALLICIN AKTIF

5. 2 ekstrak herba yang hebat iaitu ROSEMARY & SPEARMINT

6. 1 tablet garlic bersamAn 500mg ekstrak garlic tulen atau sama dengan 1 ulas bawang putih.


Kebaikan garlic Shaklee :

1. Mengandungi spearmint

Sangat bagus untuk meningkatkan sistem penghadaman dan meningkatkan fungsi jantung.


2. Antibiotik yang selamat dan semulajadi --- kalau anda demam, adda suggest untuk anda semua ambil garlic ni extra dosing dari biasa.
Menghalang jangkitan kuman serta penyakit berjangkit seperti kuman, yis, selesema,  yis candida dan sebagainya.

3. Meningkatkan sistem imun badan & menghalang alergik

4. Menurunkan tekanan darah tinggi

5. Detoxification


Testimoni :








Disclaimer : * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.



Nak try jugak atau nak bagi pada geng/kawan-kawan/parent ?

Jom whatsapp
013-3324830

Salam sayang -adda


Sunday, 27 September 2015

Kebaikan & Kelebihan ESP Shaklee yang perlu anda ketahui

Salam sejahtera adda ucapkan buat semua. Terlebih dahulu adda nak ucapkan selamat hari raya aidiladha kepada semua umat islam. Macam biasa bila korban ramai korbankan gusi masing-masing.  Beberapa hari tahan sakit gusi akibat terlekat daging!!! Sakit-sakit pun bantai makan jugak! Hihi apa ada hal. Makan jeeee. Setahun sekali kan.


Haaa cerita, cerita jugak, adda nak bagitahu kat semua ni, mula-mula masa sebelum nak try ESP ni kan, mindset dah dalam kepala tak sedap. Mesti rasa die euwwwwww. Mesti nak muntah hijau la kalau minum. Mesti tak boleh tahan punya. Mesti surrender kalau minum. Sebab tu masa awal2, ESP paling tak pandang langsung. Mesti korang pun ada fobia dengan benda2 macam ni kan?

Macam mana pulak boleh nak cuba ESP ni? Dipendekkan cerita, adda google punya google jugak. Apa yang best sangat pasal ESP ni sampai die jadi hot item. Den google jugak.  Sampai den rasa nak telan dan confident dengan bau die.

Patutlah ramai yang giler kentang kat ESP ni rupanya, macam2 kelebihan dan kebaikan. Jadi takkan adda nak baca je kelebihan die kan daku pun nak jugak merasa kelebihan ESP yang orang pakat canang seluruh ceruk negeri cakap best.  Haiiii, kalau orang tak canang gamaknya sampai sekarang tak telan ESP tu kot...

Permulaaan letak 1 sudu je. Siap tutup hidung masa nak minum. Punya la takut bau, siap letak milo 2 sudu. Esp 1 sudu milo 2 sudu. Kelakorrrr. Hihi shake. Shake. Shake... lama2 tambah sendiri dos kasi banyak hihi

Alhamdulilah,  bila lama consume ESP adda dapati kesihatan diri sendiri makin meningkat. Kulit pun jadi lembap, nak make up pun senang. Kalau dulu pakai bedam tebal2 sejam ceroiii cair terusss. Alhamdulilahhh,  adda nak try sangat sebab masa tu nak kahwin. Terdesak nak kulit cantik gojes.  Hari bahagia kan. Tak kan lah asik nak tutup dengan bedak aje manjang. Syukur alhamdulilah,  itu satu kesan positif.



Lagi satu adda suka ESP ni, adda jenis yang kena breakfast pagi. Kalau tak breakfast atau bangun lewat terus pergi kerja, comfirm ketar lutut. Tak larat nak berdiri lama-lama. Dengan ESP Alhamdulilahhh adda boleh berdiri lama dan perut bertahan lama. Kalau dah lewat, rembat ESP dulu paling penting. Kire breakfast la hihihi

Lagi satu adda perasan jugak pori2 lubang yang dulu besar gajah dah makin mengecil. Adda dulu muka penuh jerawat taw. Lepas tu, kalau dah berjerawat tandanya mestilah lubang besar2 tu kan. Beautician pernah cakap lubang pori boleh hilang cuma ambil masa. Yeap, lama2 consume ramai tegur lubang bekas jerawat tu makin kecil. Sekarang kalau pakai bedak pun macam dah nak tertutup. And of course adda dah makan lebih dari 1 tong untuk dapat kesan macam ni. Adda dah consume selama 1 tahun setengah. Alhamdulilahhh tak pernah rasa nak stop.

Uolsssss yang mommy ni mesti suka part ni ----- MILK BOOSTER. Adda perasan la consume ESP ni susu pekat & ESP ni agen milk booster taw. Selain tu juga, kualiti susu juga turut bertambah ♥ baby pun makin bam bam bam. Hihi




Ni kisah adda dengan ESP. Sekarang jatuh cinta dengan esp hihi

Nak jugak?

Hubungi adda 013-3324830
Salam sejahtera adda ucapkan buat semua. Terlebih dahulu adda nak ucapkan selamat hari raya aidiladha kepada semua umat islam. Macam biasa bila korban ramai korbankan gusi masing-masing.  Beberapa hari tahan sakit gusi akibat terlekat daging!!! Sakit-sakit pun bantai makan jugak! Hihi apa ada hal. Makan jeeee. Setahun sekali kan.


Haaa cerita, cerita jugak, adda nak bagitahu kat semua ni, mula-mula masa sebelum nak try ESP ni kan, mindset dah dalam kepala tak sedap. Mesti rasa die euwwwwww. Mesti nak muntah hijau la kalau minum. Mesti tak boleh tahan punya. Mesti surrender kalau minum. Sebab tu masa awal2, ESP paling tak pandang langsung. Mesti korang pun ada fobia dengan benda2 macam ni kan?

Macam mana pulak boleh nak cuba ESP ni? Dipendekkan cerita, adda google punya google jugak. Apa yang best sangat pasal ESP ni sampai die jadi hot item. Den google jugak.  Sampai den rasa nak telan dan confident dengan bau die.

Patutlah ramai yang giler kentang kat ESP ni rupanya, macam2 kelebihan dan kebaikan. Jadi takkan adda nak baca je kelebihan die kan daku pun nak jugak merasa kelebihan ESP yang orang pakat canang seluruh ceruk negeri cakap best.  Haiiii, kalau orang tak canang gamaknya sampai sekarang tak telan ESP tu kot...

Permulaaan letak 1 sudu je. Siap tutup hidung masa nak minum. Punya la takut bau, siap letak milo 2 sudu. Esp 1 sudu milo 2 sudu. Kelakorrrr. Hihi shake. Shake. Shake... lama2 tambah sendiri dos kasi banyak hihi

Alhamdulilah,  bila lama consume ESP adda dapati kesihatan diri sendiri makin meningkat. Kulit pun jadi lembap, nak make up pun senang. Kalau dulu pakai bedam tebal2 sejam ceroiii cair terusss. Alhamdulilahhh,  adda nak try sangat sebab masa tu nak kahwin. Terdesak nak kulit cantik gojes.  Hari bahagia kan. Tak kan lah asik nak tutup dengan bedak aje manjang. Syukur alhamdulilah,  itu satu kesan positif.



Lagi satu adda suka ESP ni, adda jenis yang kena breakfast pagi. Kalau tak breakfast atau bangun lewat terus pergi kerja, comfirm ketar lutut. Tak larat nak berdiri lama-lama. Dengan ESP Alhamdulilahhh adda boleh berdiri lama dan perut bertahan lama. Kalau dah lewat, rembat ESP dulu paling penting. Kire breakfast la hihihi

Lagi satu adda perasan jugak pori2 lubang yang dulu besar gajah dah makin mengecil. Adda dulu muka penuh jerawat taw. Lepas tu, kalau dah berjerawat tandanya mestilah lubang besar2 tu kan. Beautician pernah cakap lubang pori boleh hilang cuma ambil masa. Yeap, lama2 consume ramai tegur lubang bekas jerawat tu makin kecil. Sekarang kalau pakai bedak pun macam dah nak tertutup. And of course adda dah makan lebih dari 1 tong untuk dapat kesan macam ni. Adda dah consume selama 1 tahun setengah. Alhamdulilahhh tak pernah rasa nak stop.

Uolsssss yang mommy ni mesti suka part ni ----- MILK BOOSTER. Adda perasan la consume ESP ni susu pekat & ESP ni agen milk booster taw. Selain tu juga, kualiti susu juga turut bertambah ♥ baby pun makin bam bam bam. Hihi




Ni kisah adda dengan ESP. Sekarang jatuh cinta dengan esp hihi

Nak jugak?

Hubungi adda 013-3324830

Vitalea multivitamin Shaklee betul ke paling pantas larut air di dunia?

Salam sejaht. Malam-malam hening ni terasa nak share tentang vitalea la pulakkkk.

Kalau semua nak tahu vitalea dah berusia 100 tahun taw. 2015 masuk 100 tahun dah vitamin ni. Dah perkataan vitamin sebenarnya adalah singkatan "vitalize-minire" menjadi "vitamin". Dicipta oleh pengasas Shaklee iaitu Dr C Forres Shaklee. Dan sehingga sekarang, kita masih gunakan perkataan vitamin kan.

Betul ke vitalea a.k.a multivitamin ni paling cepat larut air berbanding brand lain?




Nampak tak dalam gambar bagaimana vitalea hancur selepas tak sampai 5 minit. Namun berbeza dengan multivitamin yang lain, hanya lapisan liar sahaja yang lebur, selebihnya masih tidak hancur. Dan bayangkan bagaimana buah pinggang anda pada masa beberapa tahun akan datang?



Kebaikan vitalea Shaklee :

  • Vitamin A - Kesihatan mata, kulit, anti-oksida, melawan kanser, cegah rabun malam, bantu tumbesaran, kuatkan kerangka tulang, gusi, gigi, system respiratori, sistem imun dan rambut yang sihat.
  • Vitamin D – Meningkatkan kepadatan tulang, mencegah penyakit tulang lembut, osteoporosis dan psoriasis.
  • Vitamin E – Anti-oksida, kepejalan kulit, kulit berseri, melancar sirkulasi darah, mencegah darah beku, sakit jantung, katarak, atritis, baik untuk sistem produktif lelaki, mengurangkan kesan parut.
  • Vitamin C – Anti-oksida, melawan kanser, merangsang formasi kolagen, meningkatkan daya tahanan penyakit, percepat sembuh luka, mencegah selsema, gusi berdarah, darah beku, hidung berdarah.
  • Asid Folik – Kesihatan fetus, merangsang pengeluaran susu badan, kesihatan sel darah merah, kurangkan risiko sakit jantung dan kanser serviks, anemia, osteoporosis, tekanan, ulsert mulut, kesihatan kulit.
  • Vitamin B1 – Menukarkan makanan kepada tenaga, perkasa memori, kecerdasan mental, membina dan meransang peredaran darah, bantu tumbesaran, masalah keresahan, mabuk laut/darat, mengurangkan petanda herpes zoster.
  • Vitamin B2 – Tukarkan makanan kepada tenaga, anemia, keletihan mata, katarak, jangkitan lidah dan mulut, kekejangan.
  • Vitamin B3 – Tukar makanan kepada tenaga, menghasilkan hormone, meransang peredaran darah, lower blood ripid, merawat kepeningan, cirit-birit, migraine, ulser, nafas berbau, baik untuk perut dan usus.
  • Vitamin B6 – Metabolisma protin, baiki otot, senggugut, penenang, tenaga, elakkan muntah-muntah, bibir kering, glossitis, dermatitis, kekajangan, kebas, anemia.
  • Vitamin B12 – Membantu tumbesaran fetus dan kanak-kanak, bantu selera makan, tindak balas saraf, baik untuk kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memori, focus, keupayaan seksual dan mengelakkan anemia, keletihan, keresahan, diabetis, rabun.
  • Biotin – Bantu B-kompleks berfungsi lebih efektif, cegah rabun, rambut beruban dan gugur, diabetis, sakit otot, eczema dan keradangan kulit.
  • Vitamin B5 – Meredakan tekanan, kesan penenang, melawan alahan, sembelit, keletihan, atritis, meredakan kesan sampingan akibat antibiotic, mencegah jangkitan, percepat sembuhan luka.
  • Kalsium – Baik untuk tulang dan gigi, darah beku, kebas, kejang, rasa sakit, insomnia, mengekalkan kadar degupan jantung normal, mencegah osteoporosis / penyakit tulang lembut.
  • Fosforus – Meningkatkan kepadatan tulang, diabetis, batu karang, mencegah pereputan tulang, membantu ligament / otot dan meredakan kesakitan akibat atritis, anoreksia.
  • Iodin – Baik untuk tirod, membantu tumbesaran fetus, tingkatkan kadar IQ kanak-kanak, membina ligament/otot dan kesinambungan tisu-tisu, kekuatan fizikal, mengawal berat badan.
  • Zat Besi – Membentuk hemaglobin, redakan kesakitan akibat PMS (senggugut), membantu tumbesaran, melawan penyakit, mengelakkan keletihan, anemia.
  • Magnesium – Kesihatan tulang, gigi, merehatkan otot dan sistem saraf, sifat penenang semulajadi, mencegah tekanan, diabetis, sakit jantung, batu karang, sakit buah pinggang, hati dan masalah penghadalamn.
  • Copper – Membantu menukarkan zat besi kepada haemoglobin, kesihatan rambut, edema, penyakit berkaitan tulang, masalah kebangkakan.
  • Zink – Meningkatkan sistem imun, percepat sembuhan luka, keupayaan seksual lelaki, mencegah masalah prostat, baik untuk deria rasa dan bau, ketajaman minda

Testimoni vitalea :



biasanya vitalea  ni femes dalam kalangan ibu mengandung yang rendah HB. ♡



Berminat?


Whatsapp 013-3324830

Salam sejaht. Malam-malam hening ni terasa nak share tentang vitalea la pulakkkk.

Kalau semua nak tahu vitalea dah berusia 100 tahun taw. 2015 masuk 100 tahun dah vitamin ni. Dah perkataan vitamin sebenarnya adalah singkatan "vitalize-minire" menjadi "vitamin". Dicipta oleh pengasas Shaklee iaitu Dr C Forres Shaklee. Dan sehingga sekarang, kita masih gunakan perkataan vitamin kan.

Betul ke vitalea a.k.a multivitamin ni paling cepat larut air berbanding brand lain?




Nampak tak dalam gambar bagaimana vitalea hancur selepas tak sampai 5 minit. Namun berbeza dengan multivitamin yang lain, hanya lapisan liar sahaja yang lebur, selebihnya masih tidak hancur. Dan bayangkan bagaimana buah pinggang anda pada masa beberapa tahun akan datang?



Kebaikan vitalea Shaklee :

  • Vitamin A - Kesihatan mata, kulit, anti-oksida, melawan kanser, cegah rabun malam, bantu tumbesaran, kuatkan kerangka tulang, gusi, gigi, system respiratori, sistem imun dan rambut yang sihat.
  • Vitamin D – Meningkatkan kepadatan tulang, mencegah penyakit tulang lembut, osteoporosis dan psoriasis.
  • Vitamin E – Anti-oksida, kepejalan kulit, kulit berseri, melancar sirkulasi darah, mencegah darah beku, sakit jantung, katarak, atritis, baik untuk sistem produktif lelaki, mengurangkan kesan parut.
  • Vitamin C – Anti-oksida, melawan kanser, merangsang formasi kolagen, meningkatkan daya tahanan penyakit, percepat sembuh luka, mencegah selsema, gusi berdarah, darah beku, hidung berdarah.
  • Asid Folik – Kesihatan fetus, merangsang pengeluaran susu badan, kesihatan sel darah merah, kurangkan risiko sakit jantung dan kanser serviks, anemia, osteoporosis, tekanan, ulsert mulut, kesihatan kulit.
  • Vitamin B1 – Menukarkan makanan kepada tenaga, perkasa memori, kecerdasan mental, membina dan meransang peredaran darah, bantu tumbesaran, masalah keresahan, mabuk laut/darat, mengurangkan petanda herpes zoster.
  • Vitamin B2 – Tukarkan makanan kepada tenaga, anemia, keletihan mata, katarak, jangkitan lidah dan mulut, kekejangan.
  • Vitamin B3 – Tukar makanan kepada tenaga, menghasilkan hormone, meransang peredaran darah, lower blood ripid, merawat kepeningan, cirit-birit, migraine, ulser, nafas berbau, baik untuk perut dan usus.
  • Vitamin B6 – Metabolisma protin, baiki otot, senggugut, penenang, tenaga, elakkan muntah-muntah, bibir kering, glossitis, dermatitis, kekajangan, kebas, anemia.
  • Vitamin B12 – Membantu tumbesaran fetus dan kanak-kanak, bantu selera makan, tindak balas saraf, baik untuk kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memori, focus, keupayaan seksual dan mengelakkan anemia, keletihan, keresahan, diabetis, rabun.
  • Biotin – Bantu B-kompleks berfungsi lebih efektif, cegah rabun, rambut beruban dan gugur, diabetis, sakit otot, eczema dan keradangan kulit.
  • Vitamin B5 – Meredakan tekanan, kesan penenang, melawan alahan, sembelit, keletihan, atritis, meredakan kesan sampingan akibat antibiotic, mencegah jangkitan, percepat sembuhan luka.
  • Kalsium – Baik untuk tulang dan gigi, darah beku, kebas, kejang, rasa sakit, insomnia, mengekalkan kadar degupan jantung normal, mencegah osteoporosis / penyakit tulang lembut.
  • Fosforus – Meningkatkan kepadatan tulang, diabetis, batu karang, mencegah pereputan tulang, membantu ligament / otot dan meredakan kesakitan akibat atritis, anoreksia.
  • Iodin – Baik untuk tirod, membantu tumbesaran fetus, tingkatkan kadar IQ kanak-kanak, membina ligament/otot dan kesinambungan tisu-tisu, kekuatan fizikal, mengawal berat badan.
  • Zat Besi – Membentuk hemaglobin, redakan kesakitan akibat PMS (senggugut), membantu tumbesaran, melawan penyakit, mengelakkan keletihan, anemia.
  • Magnesium – Kesihatan tulang, gigi, merehatkan otot dan sistem saraf, sifat penenang semulajadi, mencegah tekanan, diabetis, sakit jantung, batu karang, sakit buah pinggang, hati dan masalah penghadalamn.
  • Copper – Membantu menukarkan zat besi kepada haemoglobin, kesihatan rambut, edema, penyakit berkaitan tulang, masalah kebangkakan.
  • Zink – Meningkatkan sistem imun, percepat sembuhan luka, keupayaan seksual lelaki, mencegah masalah prostat, baik untuk deria rasa dan bau, ketajaman minda

Testimoni vitalea :



biasanya vitalea  ni femes dalam kalangan ibu mengandung yang rendah HB. ♡



Berminat?


Whatsapp 013-3324830

Sunday, 20 September 2015

Sempat lagi ke nak dapat Free vitalea

Salam sejahtera.  Ada yang bertanya adda sempat lagi tak kalau nak dapat free vitalea tu.

Promo sampai Oktober so sempatlah get free tu. ♥
Alhamdulilahhh siapa daftar ahli untuk my new babies.  Welcome to the world! ♥



Ada orang tanya jugak macam mana nak dapat free vitalea rm92 tu sis? Apa je kena buat? 


Okay kalau korang berminat sangat nak  jadi ahli just bagi kat adda the details...




Adda nak detail ni semua supaya adda boleh key in semua maklumat ni. Ada jugak yang tanya no akaun tu memang kena bagi ke,, adda faham ramai yang takut nak bagi kan. Tapi no akaun kena bagi untuk terima bonus.  Kalau tak pakai cek jela. Jangan habaq adda kata tak habaq kat hangpa semua no.


Salam sejahtera.  Ada yang bertanya adda sempat lagi tak kalau nak dapat free vitalea tu.

Promo sampai Oktober so sempatlah get free tu. ♥
Alhamdulilahhh siapa daftar ahli untuk my new babies.  Welcome to the world! ♥



Ada orang tanya jugak macam mana nak dapat free vitalea rm92 tu sis? Apa je kena buat? 


Okay kalau korang berminat sangat nak  jadi ahli just bagi kat adda the details...




Adda nak detail ni semua supaya adda boleh key in semua maklumat ni. Ada jugak yang tanya no akaun tu memang kena bagi ke,, adda faham ramai yang takut nak bagi kan. Tapi no akaun kena bagi untuk terima bonus.  Kalau tak pakai cek jela. Jangan habaq adda kata tak habaq kat hangpa semua no.


Thursday, 17 September 2015

Kenapa anda perlukan PROTEIN


Pengertian protein. Mungkin di antara kita sudah cukup tahu apa itu protein sebenarnya? Protein merupakan zat yang sangat penting dibutuhkan oleh manusia karena protein bukan hanya sekedar bahan struktural, seperti lemak dan karbohidrat. Protein merupakan kelompok dari makromolekul organik kompleks yang diantaranya terkandung hidrogen, okisgen, nitrogen, karbon, fosfor dan sulfur serta terdiri dari satu atau beberapa rantai dari asam amino.




Pengertian protein dalam ilmu gizi adalah suatu kelompok makronutrisi berupa senyawa asam amino yang berfungsi sebagai zat pembangun dan pendorong metabolisme dalam tubuh. Zat ini tidak dapat dihasilkan sendiri oleh manusia kecuali lewat makanan seperti halnya makanan yang mengandung protein.

Sebelum diserap oleh tubuh, semua protein dalam makanan harus dipecahkan lebih dulu menjadi asam amino. Ini terjadi dalam usus kecil. Dari situlah pecahan protein ini diangkut oleh peredaran darah ke hati dimana protein itu diubah dan disimpan serta siap untuk digunakan dalam waktu mendatang. Dan dalam segala jaringan, pecahan protein ini akhirnya disenyawakan kembali dengan sejenis protein yang diperlukan oleh setiap macam sel.



Oleh itu, asid amino protein dapat memberikan kepentingan yang bermanfaat untuk kesihatan seperti berikut:
  • Awet Muda - Asid Amino amat penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar dan lain-lain. Pengambilan yang kerap adalah kunci kepada awet muda.
  • Baik Untuk Hormon - Kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavines, fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolestrol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung.
  • Baik Untuk Prostat - Genistein yang terkandung dalam kacang soya terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan sebelum menukarkan sel DNA kepada sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopaus dan pembesaran prostat.
  • Kulit Remaja - Merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, mempercepatkan penyembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.
  • Pembekal Tenaga - Membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan.
  • Membaiki Pigmentasi - Membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua.
  • Membaiki Memori - Meningkatkan kualiti ovari, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan.

Panduan memilih protein yang baik oleh KEVIN ZAHARI

Struktur protein terbina oleh komponen-komponen kecil yang dikenali sebagai Asid Amino. Setiap protein adalah berbeza dan terdiri daripada komposisi asid amino yang berbeza. Protein yang berkualiti adalah protein yang mengandungi kesemua (atau hampir semua) asid amino yang tidak dapat dihasilkan oleh badan manusia, tetapi amat penting untuk kemandirian manusia – kelompok asid amino ini dikenali sebagai Essential Amino Acids (EAA). EAA tidak dapat dihasilkan oleh badan manusia, dan oleh yang demikian ia harus diperolehi sepenuhnya menerusi diet.

Tanya diri anda kembali, adakah keropok lekor dan makanan mee segera itu mengandungi kesemua EAA yang diperlukan manusia? Jawapannya tentulah TIDAK. Perlu diingatkan bahawa EAA adalah sesuatu yang istimewa, atau bahasa mudahnya “high quality“. Benda yang “high quality” tidak akan wujud sewenang-wenangnya dalam makanan yang “low quality“. Hanya sumber-sumber protein tertentu sahaja yang mengandungi kesemua (hampir semua) komposisi EAA di dalamnya. Antara yang paling mudah didapati di sekeliling kita adalah:


1. Telur
2. Susu
3. Produk berasaskan kacang soya (tempeh, tauhu/tofu)
4. Whey Protein



Seperkara lagi yang perlu anda ketahui ketika memilih protein, ialah indeks yang dikenali sebagai “Biological Value” of protein (BV). Ia adalah skala ukuran yang menentukan berapa banyak (peratus) protein yang betul-betul diguna pakai oleh tubuh badan dalam menjalankan fungsi-fungsi fisio seperti pertumbuhan, memperbaiki otot, menggantikan sel-sel kulit mati, dan sebagainya. BV sesebuah protein ditentukan berdasarkan sejauh mana sesebuah protein itu berjaya dicernakan berbanding sebiji telur. Telur digunakan sebagai pengukur dalam skala ini memandangkan telur mempunyai kadar pencernaan protein yang terbaik secara semulajadi (telur diberikan nilai ’100?).
Secara asasnya, protein yang mempunyai tinggi nilai BV haruslah diambil ketika kita sedang aktif, atau ketika transisi daripada pasif kepada aktif (sebelah siang, sebelum bersenam, selepas bersenam, dan ketika berbuka puasa), manakala protein yang mempunyai rendah nilai BV nya haruslah diambil ketika kita kurang aktif, seperti pada sebelah malam, sebelum tidur, ataupun ketika sahur.
Sekiranya kita mengambil protein yang rendah nilai BV nya ketika sedang aktif, kita mungkin tidak akan mendapat bekalan asid amino yang secukupnya. Dan sekiranya kita mengambil protein yang tinggi nilai BV nya ketika tidak aktif, sel kita mungkin mendapat bekalan asid amino yang berlebihan daripada yang sepatutnya. Protein yang diambil secara berlebihan, sama juga seperti karbohidrat, akan ditukarkan kepada lemak badan apabila terjadinya kalori surplus (kalori yang diambil adalah melebihi kalori yang diperlukan badan dalam sehari). Maka dengan itu, amatlah penting untuk kita mengetahui waktu yang sesuai untuk mengambil satu-satu sumber protein.


Berikut adalah contoh BV untuk protein-protein yang mudah didapati di sekeliling kita:
  • Whey Protein Isolate: 159
  • Whey Protein Concentrate: 104
  • Telur: 100
  • Putih Telur (Albumin): 88
  • Susu Lembu: 88
  • Ikan: 83
  • Daging Lembu: 80
  • Ayam: 79
  • Casein Protein: 77
  • Soy Protein: 74
  • Kacang Tanah: 55
  • Kacang Soya: 47
Dan untuk pengetahuan anda, ESP Shaklee mengandungi 9 asid amino yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia. Soya merupakan salah satu makanan yang boleh menghasilkan protein jadi ESP juga berasaskan soya. Malah cara pembuaatan ESP begitu di jaga rapi supaya kualititerjaga dan tidak musnah. Malah soya juga turut di basuh menggunakan air bukan alkohol seperti kebanyakan soya yang lain. Soya yang dibasuh dengan alkohol akan memusnahkan isoflavanes yang sangat penting untuk merencatkan sel kanser. Jadi tak pelik la kalau ada yang cakap minum soya kena kanser sebab isoflavanes dah musnah kan. So next nak pilih soya pastikan soya non-gmo macam ni.   


Untuk sebarang pertanyaan : 

Hubungi adda 013-3324830


Pengertian protein. Mungkin di antara kita sudah cukup tahu apa itu protein sebenarnya? Protein merupakan zat yang sangat penting dibutuhkan oleh manusia karena protein bukan hanya sekedar bahan struktural, seperti lemak dan karbohidrat. Protein merupakan kelompok dari makromolekul organik kompleks yang diantaranya terkandung hidrogen, okisgen, nitrogen, karbon, fosfor dan sulfur serta terdiri dari satu atau beberapa rantai dari asam amino.




Pengertian protein dalam ilmu gizi adalah suatu kelompok makronutrisi berupa senyawa asam amino yang berfungsi sebagai zat pembangun dan pendorong metabolisme dalam tubuh. Zat ini tidak dapat dihasilkan sendiri oleh manusia kecuali lewat makanan seperti halnya makanan yang mengandung protein.

Sebelum diserap oleh tubuh, semua protein dalam makanan harus dipecahkan lebih dulu menjadi asam amino. Ini terjadi dalam usus kecil. Dari situlah pecahan protein ini diangkut oleh peredaran darah ke hati dimana protein itu diubah dan disimpan serta siap untuk digunakan dalam waktu mendatang. Dan dalam segala jaringan, pecahan protein ini akhirnya disenyawakan kembali dengan sejenis protein yang diperlukan oleh setiap macam sel.



Oleh itu, asid amino protein dapat memberikan kepentingan yang bermanfaat untuk kesihatan seperti berikut:
  • Awet Muda - Asid Amino amat penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar dan lain-lain. Pengambilan yang kerap adalah kunci kepada awet muda.
  • Baik Untuk Hormon - Kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavines, fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolestrol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung.
  • Baik Untuk Prostat - Genistein yang terkandung dalam kacang soya terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan sebelum menukarkan sel DNA kepada sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopaus dan pembesaran prostat.
  • Kulit Remaja - Merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, mempercepatkan penyembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.
  • Pembekal Tenaga - Membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan.
  • Membaiki Pigmentasi - Membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua.
  • Membaiki Memori - Meningkatkan kualiti ovari, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan.

Panduan memilih protein yang baik oleh KEVIN ZAHARI

Struktur protein terbina oleh komponen-komponen kecil yang dikenali sebagai Asid Amino. Setiap protein adalah berbeza dan terdiri daripada komposisi asid amino yang berbeza. Protein yang berkualiti adalah protein yang mengandungi kesemua (atau hampir semua) asid amino yang tidak dapat dihasilkan oleh badan manusia, tetapi amat penting untuk kemandirian manusia – kelompok asid amino ini dikenali sebagai Essential Amino Acids (EAA). EAA tidak dapat dihasilkan oleh badan manusia, dan oleh yang demikian ia harus diperolehi sepenuhnya menerusi diet.

Tanya diri anda kembali, adakah keropok lekor dan makanan mee segera itu mengandungi kesemua EAA yang diperlukan manusia? Jawapannya tentulah TIDAK. Perlu diingatkan bahawa EAA adalah sesuatu yang istimewa, atau bahasa mudahnya “high quality“. Benda yang “high quality” tidak akan wujud sewenang-wenangnya dalam makanan yang “low quality“. Hanya sumber-sumber protein tertentu sahaja yang mengandungi kesemua (hampir semua) komposisi EAA di dalamnya. Antara yang paling mudah didapati di sekeliling kita adalah:


1. Telur
2. Susu
3. Produk berasaskan kacang soya (tempeh, tauhu/tofu)
4. Whey Protein



Seperkara lagi yang perlu anda ketahui ketika memilih protein, ialah indeks yang dikenali sebagai “Biological Value” of protein (BV). Ia adalah skala ukuran yang menentukan berapa banyak (peratus) protein yang betul-betul diguna pakai oleh tubuh badan dalam menjalankan fungsi-fungsi fisio seperti pertumbuhan, memperbaiki otot, menggantikan sel-sel kulit mati, dan sebagainya. BV sesebuah protein ditentukan berdasarkan sejauh mana sesebuah protein itu berjaya dicernakan berbanding sebiji telur. Telur digunakan sebagai pengukur dalam skala ini memandangkan telur mempunyai kadar pencernaan protein yang terbaik secara semulajadi (telur diberikan nilai ’100?).
Secara asasnya, protein yang mempunyai tinggi nilai BV haruslah diambil ketika kita sedang aktif, atau ketika transisi daripada pasif kepada aktif (sebelah siang, sebelum bersenam, selepas bersenam, dan ketika berbuka puasa), manakala protein yang mempunyai rendah nilai BV nya haruslah diambil ketika kita kurang aktif, seperti pada sebelah malam, sebelum tidur, ataupun ketika sahur.
Sekiranya kita mengambil protein yang rendah nilai BV nya ketika sedang aktif, kita mungkin tidak akan mendapat bekalan asid amino yang secukupnya. Dan sekiranya kita mengambil protein yang tinggi nilai BV nya ketika tidak aktif, sel kita mungkin mendapat bekalan asid amino yang berlebihan daripada yang sepatutnya. Protein yang diambil secara berlebihan, sama juga seperti karbohidrat, akan ditukarkan kepada lemak badan apabila terjadinya kalori surplus (kalori yang diambil adalah melebihi kalori yang diperlukan badan dalam sehari). Maka dengan itu, amatlah penting untuk kita mengetahui waktu yang sesuai untuk mengambil satu-satu sumber protein.


Berikut adalah contoh BV untuk protein-protein yang mudah didapati di sekeliling kita:
  • Whey Protein Isolate: 159
  • Whey Protein Concentrate: 104
  • Telur: 100
  • Putih Telur (Albumin): 88
  • Susu Lembu: 88
  • Ikan: 83
  • Daging Lembu: 80
  • Ayam: 79
  • Casein Protein: 77
  • Soy Protein: 74
  • Kacang Tanah: 55
  • Kacang Soya: 47
Dan untuk pengetahuan anda, ESP Shaklee mengandungi 9 asid amino yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia. Soya merupakan salah satu makanan yang boleh menghasilkan protein jadi ESP juga berasaskan soya. Malah cara pembuaatan ESP begitu di jaga rapi supaya kualititerjaga dan tidak musnah. Malah soya juga turut di basuh menggunakan air bukan alkohol seperti kebanyakan soya yang lain. Soya yang dibasuh dengan alkohol akan memusnahkan isoflavanes yang sangat penting untuk merencatkan sel kanser. Jadi tak pelik la kalau ada yang cakap minum soya kena kanser sebab isoflavanes dah musnah kan. So next nak pilih soya pastikan soya non-gmo macam ni.   


Untuk sebarang pertanyaan : 

Hubungi adda 013-3324830

Wednesday, 16 September 2015

Daftar Membership Shaklee

Salam sejahtera.  Semalam adda le branch settle order dan juga activated ahli baru kami. Jadi, memandangkan semalam masih lagi September, beliau layak terima vitalea free. Promosi sah sehingga Oktober taw!


Branch Shaklee bertempat di sri rampai je, so dekat la dari tempat kerja nak ke branch, adda lalu short cut je. Hihi


Alhamdulilah settle sudah order dan acitivated ahli baru.



Kelebihan jadi ahli shaklee ni banyak sangat.Korang tahu tak apa lagi kelebihan jadi ahli ?

1. Dapat beli barang dengan harga yang murah giler. Contoh macam harga ESP, Retail rm150+ bila anda sign up ahli harga satu tong esp rm125+ jeeeeee. Cer kire berapa beza die. Korang just bayar rm69 aje untuk pendaftaran tapi dapat beli semua produk shaklee dengan harga yang murah gilerrrrr.

2. Kalau dah penat nak makan untuk diri sendiri, korang boleh buat sales dan dapat bonus dengan shaklee jugak taw, shaklee bukan je boleh makan produk tapi korang boleh buat bisnes. Terpulang lah nak buat full time or part time. Bagi yang masih bekerja mestilah kena buat part time macam adda hihi dan kalau ada anak boleh buat shaklee masa anak tidur. Hihi curi-curi masa yang ada. Memang jafi macam sotong jugak! ♥

3. Selain tu jugaak Shakle juga menawarkan car bonus dan free trip 6 stars kepada leader-leader yang layak taw. Masyukkkk tu semua free.


4. Banyak sangat nak cerita apa best. Kalau nak tahu jom la join!




Hubungi :

Adda Sa'adah
013-3324830
ID : 946350


SALAM SAYANG ADDA

Salam sejahtera.  Semalam adda le branch settle order dan juga activated ahli baru kami. Jadi, memandangkan semalam masih lagi September, beliau layak terima vitalea free. Promosi sah sehingga Oktober taw!


Branch Shaklee bertempat di sri rampai je, so dekat la dari tempat kerja nak ke branch, adda lalu short cut je. Hihi


Alhamdulilah settle sudah order dan acitivated ahli baru.



Kelebihan jadi ahli shaklee ni banyak sangat.Korang tahu tak apa lagi kelebihan jadi ahli ?

1. Dapat beli barang dengan harga yang murah giler. Contoh macam harga ESP, Retail rm150+ bila anda sign up ahli harga satu tong esp rm125+ jeeeeee. Cer kire berapa beza die. Korang just bayar rm69 aje untuk pendaftaran tapi dapat beli semua produk shaklee dengan harga yang murah gilerrrrr.

2. Kalau dah penat nak makan untuk diri sendiri, korang boleh buat sales dan dapat bonus dengan shaklee jugak taw, shaklee bukan je boleh makan produk tapi korang boleh buat bisnes. Terpulang lah nak buat full time or part time. Bagi yang masih bekerja mestilah kena buat part time macam adda hihi dan kalau ada anak boleh buat shaklee masa anak tidur. Hihi curi-curi masa yang ada. Memang jafi macam sotong jugak! ♥

3. Selain tu jugaak Shakle juga menawarkan car bonus dan free trip 6 stars kepada leader-leader yang layak taw. Masyukkkk tu semua free.


4. Banyak sangat nak cerita apa best. Kalau nak tahu jom la join!




Hubungi :

Adda Sa'adah
013-3324830
ID : 946350


SALAM SAYANG ADDA

Monday, 14 September 2015

Pulut sekaya

Salam sejahtera.  Hari ni adda nak share cerita yang masa weekand ritu ada buat pulut sekaya taw. Kami orang b3lah pantai timur panggil Tok haji Serban.
actually adda tak lernah buat pom tapi google punya goole akhirnya jumpa jugak cara yang paling senang nak buat pulut sekaya ni, hubby suka tawar sikit tak suka manis2. Hihihi.

Adda tak ikut sangat sukatan sebab adda makan berdua aje, so adda kurangkan sukatan die sebab guna loyang kecik.


Cara -cara :

1. 150g pulut
2. 3/4 daripada Santan kotak dicampur sedikit air - adda guna santan kotak
3. Secubit garam

Semua bahan ni kukus selama 25 minit cukup.

Lapisan atas :

1. 4 biji telur
2. Daun pandan
3. Gula melaka adda add on sikit dengan gula perang.
4. 2 sudu besar gula

Gula melaka, gula dan daun pandan panaskan dalam kuali.
Tutup api  then campur dengan telur kacau dengan pemukul, takda kacau je dengan sudu. Bantai je asal kacau hihi


Lepas tu, tabur atas pukut tadi. Kukus 30 minit. Dah jadi pulut tok haji sarban ♥

InsyaAllah next entry adda letak pic ye hihi


Resepi asal adda tengok sini ------》》》》 RESEPI TOK HAJI SARBAN
Salam sejahtera.  Hari ni adda nak share cerita yang masa weekand ritu ada buat pulut sekaya taw. Kami orang b3lah pantai timur panggil Tok haji Serban.
actually adda tak lernah buat pom tapi google punya goole akhirnya jumpa jugak cara yang paling senang nak buat pulut sekaya ni, hubby suka tawar sikit tak suka manis2. Hihihi.

Adda tak ikut sangat sukatan sebab adda makan berdua aje, so adda kurangkan sukatan die sebab guna loyang kecik.


Cara -cara :

1. 150g pulut
2. 3/4 daripada Santan kotak dicampur sedikit air - adda guna santan kotak
3. Secubit garam

Semua bahan ni kukus selama 25 minit cukup.

Lapisan atas :

1. 4 biji telur
2. Daun pandan
3. Gula melaka adda add on sikit dengan gula perang.
4. 2 sudu besar gula

Gula melaka, gula dan daun pandan panaskan dalam kuali.
Tutup api  then campur dengan telur kacau dengan pemukul, takda kacau je dengan sudu. Bantai je asal kacau hihi


Lepas tu, tabur atas pukut tadi. Kukus 30 minit. Dah jadi pulut tok haji sarban ♥

InsyaAllah next entry adda letak pic ye hihi


Resepi asal adda tengok sini ------》》》》 RESEPI TOK HAJI SARBAN

Saturday, 12 September 2015

Kenapa ESp jadi pilihan saya

Salam sejahtera...masa mula adda nak makan supplement shaklee ESP la paling tak pandang sekali sebab kena shake dan dah fikir mesti ada bau macam2. Bau busuk la. ( sebab dorang pernah cite bau macam2 kalau serbuk , ada tu bau tayar katanya). Nak dijadikan cerita, tiba2 satu hari Allah gerakkan hati adda untuk try ESP.

Mula-mula duk google je kebaikan-kebaikan esp baca punya baca woowwww best giler kot. Tapi bila fikir hurmmmm. Masa tu tak rasa, sampailah satu tahap sebulan nak kahwin. Arghh redah ajelah apa pun.  Yang penting masalah kulit settle.

Dan try, ya Allah sedapnya ESP ni. Boleh buat macam2 perisa. Horlick la Oligo la vico la hihi Masa tu tak tahu la ESP ni non -gmo. Sebab adda makan utk kasi settle masalah je. Baca testimoni semua gempak ajeeee.

Kenapa ESP jadi pilihan adda ?

1. INDEKS GLISEMIK YANG RENDAH
2. NON -GMO
3. SOYA DI BASUH DENGAN AIR BAGI MENGEKALKAN ISOFLAVANES - biasanya soya dibasuh dengan alkohol. So bila basuh dengan air, isoflavone tetap tak hilang berbanding dibasuh dengan alkohol. Isoflavone ni penting untuk menvegah kanser, kalau dah hilang apa la erti minum soya kan?
4. Rasa yang sangat superb!

Okay, salam sayang - adda

013-3324830


Salam sejahtera...masa mula adda nak makan supplement shaklee ESP la paling tak pandang sekali sebab kena shake dan dah fikir mesti ada bau macam2. Bau busuk la. ( sebab dorang pernah cite bau macam2 kalau serbuk , ada tu bau tayar katanya). Nak dijadikan cerita, tiba2 satu hari Allah gerakkan hati adda untuk try ESP.

Mula-mula duk google je kebaikan-kebaikan esp baca punya baca woowwww best giler kot. Tapi bila fikir hurmmmm. Masa tu tak rasa, sampailah satu tahap sebulan nak kahwin. Arghh redah ajelah apa pun.  Yang penting masalah kulit settle.

Dan try, ya Allah sedapnya ESP ni. Boleh buat macam2 perisa. Horlick la Oligo la vico la hihi Masa tu tak tahu la ESP ni non -gmo. Sebab adda makan utk kasi settle masalah je. Baca testimoni semua gempak ajeeee.

Kenapa ESP jadi pilihan adda ?

1. INDEKS GLISEMIK YANG RENDAH
2. NON -GMO
3. SOYA DI BASUH DENGAN AIR BAGI MENGEKALKAN ISOFLAVANES - biasanya soya dibasuh dengan alkohol. So bila basuh dengan air, isoflavone tetap tak hilang berbanding dibasuh dengan alkohol. Isoflavone ni penting untuk menvegah kanser, kalau dah hilang apa la erti minum soya kan?
4. Rasa yang sangat superb!

Okay, salam sayang - adda

013-3324830


Thursday, 10 September 2015

ESP MENJUNAM LAGIIII

SAlam sejahtera.

Dengan ini diumumkan bahawa...



*

*

*


*

*


ESP MENJUNAM JATUHHHH.



SAlam sejahtera.

Dengan ini diumumkan bahawa...



*

*

*


*

*


ESP MENJUNAM JATUHHHH.



FREE TRIP 6 STARS TO BANGKOK WITH SHAKLEE -- tempat menarik di Bangkok

Salam sejahtera. Sekali lagi bulan ni Shaklee buat kejutan yang tak dijangka :

"FREE TRIP 6 STARS TO BANGKOK"

Seronoknya dapat melancong for free♥


Allahu...syukur Alhamdulilah. Free trip to Bangkok ni Shaklee tawarkan khas buat member yang dah bergelar ahli. Alhamdulilah adda pun dah terima kiriman booklet BangKok dari Shaklee. 
BBooklet yang dikirimkam oleh Shaklee kepada adda ♥ nak pergi Bangkok. Nak holidayyyyyyy. Jom kawan-kawan ikut adda!!!



Apa yang menarik tentang Bangkok? 










Setelah melihat dan usha gambar di Bangkok hati membuak-buak je nak pergi sana. Tapi adda tak lepas syarat yang Shaklee tetapkan. Jadi jika anda belum ahli dan terasa nak pergi Bangkok FREE. DIULANG FREE. Ayuh jom sign up ahli & move up rank. Hihi insyaAllah tiket ke Bangkok milik anda.


Apa syarat kelayakan yang Shaklee tetap kan?




Ni syarat-syarat yang perlu anda lakukan kalau nak pergi Bangkok FREE.Mudah jeeee hihi

Selebihnya korang boleh usha kat sini ------》》》 TEMPAT-TEMPAT MENARIK DI BANGKOK


Chaiyok! Salam sayang ---- adda

013-3324830

Salam sejahtera. Sekali lagi bulan ni Shaklee buat kejutan yang tak dijangka :

"FREE TRIP 6 STARS TO BANGKOK"

Seronoknya dapat melancong for free♥


Allahu...syukur Alhamdulilah. Free trip to Bangkok ni Shaklee tawarkan khas buat member yang dah bergelar ahli. Alhamdulilah adda pun dah terima kiriman booklet BangKok dari Shaklee. 
BBooklet yang dikirimkam oleh Shaklee kepada adda ♥ nak pergi Bangkok. Nak holidayyyyyyy. Jom kawan-kawan ikut adda!!!



Apa yang menarik tentang Bangkok? 










Setelah melihat dan usha gambar di Bangkok hati membuak-buak je nak pergi sana. Tapi adda tak lepas syarat yang Shaklee tetapkan. Jadi jika anda belum ahli dan terasa nak pergi Bangkok FREE. DIULANG FREE. Ayuh jom sign up ahli & move up rank. Hihi insyaAllah tiket ke Bangkok milik anda.


Apa syarat kelayakan yang Shaklee tetap kan?




Ni syarat-syarat yang perlu anda lakukan kalau nak pergi Bangkok FREE.Mudah jeeee hihi

Selebihnya korang boleh usha kat sini ------》》》 TEMPAT-TEMPAT MENARIK DI BANGKOK


Chaiyok! Salam sayang ---- adda

013-3324830

Wednesday, 9 September 2015

Seminar SDFG kali ke 300

Salam sejahtera.  Pagi ni adda akan share dengan semua mengenai Seminar kami  untuk kali yaang ke 300 kali. Dan syukur alhamdulilah seminar ni dah berjaya dilakukan setiap bulan.

Macam biasa,kali ni seminar ke 300 Shaklee Indonesia juga turut join kami.
Hadiah dari papa K Sow untuk Para Master SDFG. Sob sob sob. Nak jugak!!!!!


Shaklee dari USA.

Salam sejahtera.  Pagi ni adda akan share dengan semua mengenai Seminar kami  untuk kali yaang ke 300 kali. Dan syukur alhamdulilah seminar ni dah berjaya dilakukan setiap bulan.

Macam biasa,kali ni seminar ke 300 Shaklee Indonesia juga turut join kami.
Hadiah dari papa K Sow untuk Para Master SDFG. Sob sob sob. Nak jugak!!!!!


Shaklee dari USA.

Tuesday, 8 September 2015

Aktiviti Seni - Corak dan Rekaan Pendidikan Khas

Salam sejahtera.  Malam ni adda akan share dengan semua tentang tajuk corak dan rekaan. Apa yang boleh korang buat terutamnya cikgu baru yang masih nak cari idea nak ajar apa. Okay. Yang ni adda buat dengan murid Khas. Mereka boleh buat cuma sebagai guru adda perlu bimbingan rapi sepanjang aktviti ni berjalan.

Adda gunakan jari mereka ketika buat aktiviti ni. Ada reason kenapa.

1. Bila berus bersentuhan dengan ibu jari - secara tak langsung aka  merangsang saraf murid khas,
2. Memberi peluang murid khas menggunakan water colour. Dan pendapat adda aktiviti pembelajaran menjadi lebih menarik dengan water colour :)
Ni la aktiviti seni kami :) 

Mereka perlu dibimbing dengan rapi. Adda kena legang tangan dorang.


Cikgu posing a







Sekian terima kasih. InsyaAllah next time adda share lagi :) thank you for reading my entry! :)
Salam sejahtera.  Malam ni adda akan share dengan semua tentang tajuk corak dan rekaan. Apa yang boleh korang buat terutamnya cikgu baru yang masih nak cari idea nak ajar apa. Okay. Yang ni adda buat dengan murid Khas. Mereka boleh buat cuma sebagai guru adda perlu bimbingan rapi sepanjang aktviti ni berjalan.

Adda gunakan jari mereka ketika buat aktiviti ni. Ada reason kenapa.

1. Bila berus bersentuhan dengan ibu jari - secara tak langsung aka  merangsang saraf murid khas,
2. Memberi peluang murid khas menggunakan water colour. Dan pendapat adda aktiviti pembelajaran menjadi lebih menarik dengan water colour :)
Ni la aktiviti seni kami :) 

Mereka perlu dibimbing dengan rapi. Adda kena legang tangan dorang.


Cikgu posing a







Sekian terima kasih. InsyaAllah next time adda share lagi :) thank you for reading my entry! :)

Basic H cecair ajaib!

Salam sejahtera...

Bagi ramai yang tak tahu Basic H aka cecair ajaib ni memang super duper awesome. Ramai dah mengakui betapa awesomenya basic H ni. Sebab adda sendiri pun memang guna basic H ni untuk kegunaan rumah kami dan basuh botol susu Thariq Ziyadddd. ♥

Apa yang membezakan Basic H dengan pencuci yang lain ?

♡ Organik
♡ tidak bertoksin
♡ tanpa gas beracun
♡ tanpa bahan kimia berbahaya
♡ tanpa pewangi
♡ Lembut pada tangan
♡ PH seimbang
♡ Tanpa klorin


Rasanya kalau nak sebut satu per satu kegunaan Basic H ni teramatlah banyak. Nama pun kegunaan 1001 kan. Nak cuci gelang emas pun boleh. Tokey emas dan peminat tegar emas, rasanya korang kena grab this one taw. Hihihi







Salam sayang : Adda Sa'adah
whatsapp : 013-3324830




Salam sejahtera...

Bagi ramai yang tak tahu Basic H aka cecair ajaib ni memang super duper awesome. Ramai dah mengakui betapa awesomenya basic H ni. Sebab adda sendiri pun memang guna basic H ni untuk kegunaan rumah kami dan basuh botol susu Thariq Ziyadddd. ♥

Apa yang membezakan Basic H dengan pencuci yang lain ?

♡ Organik
♡ tidak bertoksin
♡ tanpa gas beracun
♡ tanpa bahan kimia berbahaya
♡ tanpa pewangi
♡ Lembut pada tangan
♡ PH seimbang
♡ Tanpa klorin


Rasanya kalau nak sebut satu per satu kegunaan Basic H ni teramatlah banyak. Nama pun kegunaan 1001 kan. Nak cuci gelang emas pun boleh. Tokey emas dan peminat tegar emas, rasanya korang kena grab this one taw. Hihihi







Salam sayang : Adda Sa'adah
whatsapp : 013-3324830




Monday, 7 September 2015

6 cara meningkatkan Rezeki

Salam sejahtera.

Sharing kali ni adalah cara untuk meningkatkan rezeki. Mesti ramai nak tingkatkan rezeki masing2 kan. Yela taraf ekonomi makin meningkat, barang keperluan , akin naik. Dah kahwin ada anak lain pulak cerita nya! Nahhhhh adda list kat bawah STRATEGI MURAH REZEKI.


1. BERTAUBAT

“Sehingga aku berkata (kepada mereka): Pohonkanlah ampun kepada Tuhan kamu, sesungguhnya adalah Ia Maha Pengampun. (Sekiranya kamu berbuat demikian), Ia akan menghantarkan hujan lebat mencurah-curah, kepada kamu” [Surah Nuh 71: 10-11]

2. TAKWA

…dan sesiapa yang bertaqwa kepada Allah (dengan mengerjakan suruhanNya dan meninggalkan laranganNya), nescaya Allah akan mengadakan baginya jalan keluar (dari segala perkara yang menyusahkannya),Serta memberinya rezeki dari jalan yang tidak terlintas di hatinya. Dan (Ingatlah), sesiapa berserah diri bulat-bulat kepada Allah, maka Allah cukuplah baginya (untuk menolong dan menyelamatkannya)… [Al-Talaaq 66 2-3]

3. ERATKAN SILATURRAHIM

Daripada Anas RA bahawasanya Rasulullah SAW telah bersabda, “Sesiapa yang suka diluaskan rezeki dan dipanjangkan umurnya maka hendaklah dia mengeratkan silaturahim”. ~Bukhari dan Muslim

4. BERSEDEKAH

“Katakanlah (wahai Muhammad): “Sesungguhnya Tuhanku memewahkan rezeki bagi sesiapa yang dikehendakiNya di antara hamba-hambaNya, dan Ia juga yang menyempitkan baginya; dan apa sahaja yang kamu dermakan maka Allah akan menggantikannya; dan Dia lah jua sebaik-baik Pemberi rezeki”. [Surah Saba’ 34: 39]

5. BERIBADAH

“Firman Allah: “Wahai anak Adam, sempatkanlah untuk menyembah-Ku maka Aku akan membuat hatimu kaya dan menutup kefakiranmu. Jika tidak melakukannya maka Aku akan penuhi tanganmu dengan kesibukan dan Aku tidak menutup kefakiranmu.” (Hadis Riwayat Ahmad, Tirmizi, Ibnu Majah dan al-Hakim dari Abu Hurairah r.a.)

6. MENUNAIKAN HAJI DAN UMRAH

“Lanjutkanlah haji dengan umrah, karena sesungguhnya keduanya menghilangkan kemiskinan dan dosa, sebagai-mana api dapat menghilangkan kotoran besi, emas dan perak. Dan tidak ada pahala haji yang mabrur itu me-lainkan Surga” (Hadis riwayat Imam Ahmad, At-Tirmidzi, An-Nasa’, Ibnu Khuzaimah dan Ibnu Hibban dari Abdullah bin Mas’ud r.a)

Mudahan kita dapat amalkan bersama.

Credit untuk : Irfan Khairi
Salam sejahtera.

Sharing kali ni adalah cara untuk meningkatkan rezeki. Mesti ramai nak tingkatkan rezeki masing2 kan. Yela taraf ekonomi makin meningkat, barang keperluan , akin naik. Dah kahwin ada anak lain pulak cerita nya! Nahhhhh adda list kat bawah STRATEGI MURAH REZEKI.


1. BERTAUBAT

“Sehingga aku berkata (kepada mereka): Pohonkanlah ampun kepada Tuhan kamu, sesungguhnya adalah Ia Maha Pengampun. (Sekiranya kamu berbuat demikian), Ia akan menghantarkan hujan lebat mencurah-curah, kepada kamu” [Surah Nuh 71: 10-11]

2. TAKWA

…dan sesiapa yang bertaqwa kepada Allah (dengan mengerjakan suruhanNya dan meninggalkan laranganNya), nescaya Allah akan mengadakan baginya jalan keluar (dari segala perkara yang menyusahkannya),Serta memberinya rezeki dari jalan yang tidak terlintas di hatinya. Dan (Ingatlah), sesiapa berserah diri bulat-bulat kepada Allah, maka Allah cukuplah baginya (untuk menolong dan menyelamatkannya)… [Al-Talaaq 66 2-3]

3. ERATKAN SILATURRAHIM

Daripada Anas RA bahawasanya Rasulullah SAW telah bersabda, “Sesiapa yang suka diluaskan rezeki dan dipanjangkan umurnya maka hendaklah dia mengeratkan silaturahim”. ~Bukhari dan Muslim

4. BERSEDEKAH

“Katakanlah (wahai Muhammad): “Sesungguhnya Tuhanku memewahkan rezeki bagi sesiapa yang dikehendakiNya di antara hamba-hambaNya, dan Ia juga yang menyempitkan baginya; dan apa sahaja yang kamu dermakan maka Allah akan menggantikannya; dan Dia lah jua sebaik-baik Pemberi rezeki”. [Surah Saba’ 34: 39]

5. BERIBADAH

“Firman Allah: “Wahai anak Adam, sempatkanlah untuk menyembah-Ku maka Aku akan membuat hatimu kaya dan menutup kefakiranmu. Jika tidak melakukannya maka Aku akan penuhi tanganmu dengan kesibukan dan Aku tidak menutup kefakiranmu.” (Hadis Riwayat Ahmad, Tirmizi, Ibnu Majah dan al-Hakim dari Abu Hurairah r.a.)

6. MENUNAIKAN HAJI DAN UMRAH

“Lanjutkanlah haji dengan umrah, karena sesungguhnya keduanya menghilangkan kemiskinan dan dosa, sebagai-mana api dapat menghilangkan kotoran besi, emas dan perak. Dan tidak ada pahala haji yang mabrur itu me-lainkan Surga” (Hadis riwayat Imam Ahmad, At-Tirmidzi, An-Nasa’, Ibnu Khuzaimah dan Ibnu Hibban dari Abdullah bin Mas’ud r.a)

Mudahan kita dapat amalkan bersama.

Credit untuk : Irfan Khairi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...