Adda Sa'adah : KEBAIKAN GARLIC COMPLEX

Tuesday, 18 August 2015

KEBAIKAN GARLIC COMPLEX

Salam sejahtera semua.

Kepentingan Supplement Garlic Kepada Kesihatan Tubuh 
1.  Meningkatkan tahap sistem penghadaman, fungsi jantung yang baik kerana       mengandungi ekstrak spearmint. 
2.  Merupakan Antibiotik semulajadi yang selamat dan sangat bagus untuk pertingkatkan         sistem keimunan badan supaya boleh menghalang sakit berjangkit seperti selesema,       kulat, kuman, virus dan yis candida 
3.  Membantu atasi masalah alergi dengan meningkatkan keimunan terhadap penyakit       alergi seperti hidung yang sensitive, sinus, alergi, asthma, selesema dan hepatitis 
4.  Meningkatkan dan membantu dalam masalah sistem penghadaman seperti kembung       perut, senak perut, ulser gastrik dan ketidakhadaman. 
5.  Menstabilkan tekanan darah tinggi dengan pengambilan konsisten 2-4 biji tablet Garlic       sehari selepas makan. Garlic dapat mengeluarkan raksa, plumbum, kadmium yang       merupakan logam toksik dalam tubuh dengan pantas. Logam toksik ini antara       penyebab tekanan darah tinggi meningkat. 6.  Melindungi sel-sel darah dari kemusnahan yang disebabkan kehadiran logam dalam       tubuh dan sekaligus menghalang kerosakkan hati oleh bahan kimia yang terkandung       dalam tubuh tanpa kita sedari. 
7.  Membantu menurunkan paras kolestrol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah,       mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang      strok dan penyakit koronari. 
8.  Membantu merawat kanser serta membantu mengurangkan peratusan bahan       pencetus kejadian kanser iaitu Nitrosamine. Garlic merupakan anti-oksidan kerana       mengadungi sebatian selenium+germanium+acid amino yang melindungi tubuh       dari radikal bebas yang merupakan antara penyebab kanser. 
9. Mengelakkan Odema iaitu air tekumpul dalam badan terutama pada kaki dan      pergelangan kaki 
10. Membantu menangani masalah organ-organ pernafasan tersumbat akibat batuk dan       brokitis yang berterusan, sakit kerongkong, selesema dan resdung (sinus) 
11. Bagi yang mempunyai Diabetes - Garlic dapat meningkatkan pengeluaran insulin dan        meransang hati untuk mengawal gula dalam darah 
12. Mampu melawan bakteria dan smeua jenis jangkitan pada:       - Kerongkong & Telinga (throat & ear infection)      
 - Perut memulas (stomach upset)       
- Cirit-birit (Diarrhea)       - Bronkitis       
- Luka-luka (infected wounds)       
- Jangkitan yang berulang-ulang seperti telinga, kerongkong, gusi, mulut, dada, sistem air kencingSalam sayang :
Whatsapp :0133324830
Fb : Saudagar Vitamin


Disclaimer : * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...