Adda Sa'adah : July 2015

Wednesday, 29 July 2015

KEBAIKAN ALFALFA SHAKLEE bukan sekadar kacip fatimah

20 Manfaat Alfalfa Kepada Kesihatan 

1.    Merawat gangguan pencernaan 
2.    Mengawal kolestrol dalam darah 
3.    Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh 
4.    Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
5.    Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
6.    Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan 
7.    Mengurangkan simptom menopous 
8.    Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan 
9.    Merawat masalah sembelit 
10.  Menyahkan toksik dalam tubuh 
11.  Mengurangkan kesakitan otot dan sendi 
12.  Meningkatkan sistem pertahanan tubuh 
13.  Membantu masalah penghadaman 
14.  Membantu memperbanyakkan susu ibu 
15.  Mengurangkan masalah pundi kencing 
16.  Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati 
17.  Meningkatkan kesihatan prostat 
18.  Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita 
19.  Menghangatkan hubungan suami isteri 
20.  Membantu tingkatkan kesihatan lelaki


Keistimewaan Alfalfa Shaklee 1.  Su


Untuj mber terbaik dari daun alfalfa (tanpa akar dan batang) 2.  Alfalfa Shaklee ditanam tanpa semburan bahan kimia 3.  Di sediakan dalam dua pek bersaiz 330 biji dan 700 biji   4.  Pil boleh dihancuuntuk pertanyaan, hubungi :
Fb : Adda Sa'adah
Whatsapp 013-3324830rkan dan dicampur dengan air sebagai minuman herba semulajadi 5.  Tidak memberi mudarat kepada bayi yang menyusu seperti panas dan cirit-birit 6.  Alfalfa Shaklee tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet tiruan. 7.  Membersihkan hati 8.  Membantu melengkapakan zat dan nutrient dalam pemakanan seseorang 

20 Manfaat Alfalfa Kepada Kesihatan 

1.    Merawat gangguan pencernaan 
2.    Mengawal kolestrol dalam darah 
3.    Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh 
4.    Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
5.    Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
6.    Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan 
7.    Mengurangkan simptom menopous 
8.    Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan 
9.    Merawat masalah sembelit 
10.  Menyahkan toksik dalam tubuh 
11.  Mengurangkan kesakitan otot dan sendi 
12.  Meningkatkan sistem pertahanan tubuh 
13.  Membantu masalah penghadaman 
14.  Membantu memperbanyakkan susu ibu 
15.  Mengurangkan masalah pundi kencing 
16.  Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati 
17.  Meningkatkan kesihatan prostat 
18.  Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita 
19.  Menghangatkan hubungan suami isteri 
20.  Membantu tingkatkan kesihatan lelaki


Keistimewaan Alfalfa Shaklee 1.  Su


Untuj mber terbaik dari daun alfalfa (tanpa akar dan batang) 2.  Alfalfa Shaklee ditanam tanpa semburan bahan kimia 3.  Di sediakan dalam dua pek bersaiz 330 biji dan 700 biji   4.  Pil boleh dihancuuntuk pertanyaan, hubungi :
Fb : Adda Sa'adah
Whatsapp 013-3324830rkan dan dicampur dengan air sebagai minuman herba semulajadi 5.  Tidak memberi mudarat kepada bayi yang menyusu seperti panas dan cirit-birit 6.  Alfalfa Shaklee tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet tiruan. 7.  Membersihkan hati 8.  Membantu melengkapakan zat dan nutrient dalam pemakanan seseorang 

Thursday, 23 July 2015

KEBAIKAN PERFOMANCE DRINK Shaklee - Bukan sekadar oren biasa!

As salam dan salam sejahtera, pagi ni terasa nak buat entry tentang PERMANCE DRINK SHAKLEE. Masa bulan Ramadahn Perfomance Drink ni benda wajib yang adda minum. Sebelum sahur dan selepas berbuka. Arghhh nyamannya. 





Kenapa adda cakap berbeza ?

♥ Lepas bersahur tak kerap ke toilet - bila awal pagi kerap ke toilet, bila tengahari, badan kita dah kekurangan air dan akan menyebabkan badan kita kurang tenaga sebab dah terhidrasi.
♥ untuk BF mommies yang macam iolsss, adda sangat sarankan korang semua ambil Perfomance Drink ni nak2 kalau mommies yang bekerja taw! Sebab bila mommies menyusu anak dah serap banyak cecair dari tubuh mommies. Dan adda pun memang suka sangat minum perfomance drink ni.
♥ Rasa sentiasa bertenaga
♥ air isotonik tanpa karbonat dan gula.
♥ Air oren yang super duper sedap!

Siapa yang perlukan PERFOMANCE DRINK ni?



  • Para ibu yang menyusukan anak (breastfeeding mother).
  • Mereka yang mempunyai gaya hidup yang aktif dan aktif bersukan.
  • Mereka yang berpuasa. Sesuai untuk sahur dan berbuka.
  •  yang aktif dan aktif bersukan.
  • Mereka yang berpuasa. Sesuai untuk sahur dan berbuka.
  • Para pesakit yang menghidap gout. Mereka yang
  • Mereka yang kurang minum air dan dehidrasi.
  • Jika anda sering diserang sakit kepala atau migrain.
  • Anak-anak yang demam.
  • Mereka yang terasa nak diserang demam atau sedang demam.
  • Sebagai pengganti kepada minuman isotonik lain yang berkarbonat dan gula berlebihan.




  • Paling penting untuk mengelakkan strok haba memandangkan MalaysiaKu ni sangat panas sekarang! Yeay. 

  • Untuk pertanyaan,  hubungi
    FB : Adda Sa'adah
    whatsapp/ttelegram : 013-3324830

    Salam kejayaan! :)

    As salam dan salam sejahtera, pagi ni terasa nak buat entry tentang PERMANCE DRINK SHAKLEE. Masa bulan Ramadahn Perfomance Drink ni benda wajib yang adda minum. Sebelum sahur dan selepas berbuka. Arghhh nyamannya. 





    Kenapa adda cakap berbeza ?

    ♥ Lepas bersahur tak kerap ke toilet - bila awal pagi kerap ke toilet, bila tengahari, badan kita dah kekurangan air dan akan menyebabkan badan kita kurang tenaga sebab dah terhidrasi.
    ♥ untuk BF mommies yang macam iolsss, adda sangat sarankan korang semua ambil Perfomance Drink ni nak2 kalau mommies yang bekerja taw! Sebab bila mommies menyusu anak dah serap banyak cecair dari tubuh mommies. Dan adda pun memang suka sangat minum perfomance drink ni.
    ♥ Rasa sentiasa bertenaga
    ♥ air isotonik tanpa karbonat dan gula.
    ♥ Air oren yang super duper sedap!

    Siapa yang perlukan PERFOMANCE DRINK ni?



  • Para ibu yang menyusukan anak (breastfeeding mother).
  • Mereka yang mempunyai gaya hidup yang aktif dan aktif bersukan.
  • Mereka yang berpuasa. Sesuai untuk sahur dan berbuka.
  •  yang aktif dan aktif bersukan.
  • Mereka yang berpuasa. Sesuai untuk sahur dan berbuka.
  • Para pesakit yang menghidap gout. Mereka yang
  • Mereka yang kurang minum air dan dehidrasi.
  • Jika anda sering diserang sakit kepala atau migrain.
  • Anak-anak yang demam.
  • Mereka yang terasa nak diserang demam atau sedang demam.
  • Sebagai pengganti kepada minuman isotonik lain yang berkarbonat dan gula berlebihan.




  • Paling penting untuk mengelakkan strok haba memandangkan MalaysiaKu ni sangat panas sekarang! Yeay. 

  • Untuk pertanyaan,  hubungi
    FB : Adda Sa'adah
    whatsapp/ttelegram : 013-3324830

    Salam kejayaan! :)

    Tuesday, 14 July 2015

    24 kelebihan Omega Guard Shaklee

    1.  Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
     2.  Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan 
    3.  Mencegah salur darah dari tersumbat 
    4.  Omega 3 dapat mengelakkan strok 
    5.  Mengekalkan tekanan normal darah 
    6.  Membantu mengurangkan ketegangan urat leher 
    7.  Mengurangkan sakit kepala 
    8.  Merendahkan kolestrol 
    9.  Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan 
    10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL 
    11. Mengawal masalah obesiti 
    12. Mengurangkan risiko penyakit jantung 
    13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan        otak janin
     14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
     15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
     16. Membantu menyihatkan paru-paru
     17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, 18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE        (lupus erythematosus) 
    19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang 
    20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon. 21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan 
    22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik  
    23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
     24. Mencegah penyakit gout




    Fb : Adda Sa'adah
    telegram / whatsapp : 013-3324830

    1.  Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
     2.  Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan 
    3.  Mencegah salur darah dari tersumbat 
    4.  Omega 3 dapat mengelakkan strok 
    5.  Mengekalkan tekanan normal darah 
    6.  Membantu mengurangkan ketegangan urat leher 
    7.  Mengurangkan sakit kepala 
    8.  Merendahkan kolestrol 
    9.  Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan 
    10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL 
    11. Mengawal masalah obesiti 
    12. Mengurangkan risiko penyakit jantung 
    13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan        otak janin
     14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
     15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
     16. Membantu menyihatkan paru-paru
     17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, 18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE        (lupus erythematosus) 
    19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang 
    20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon. 21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan 
    22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik  
    23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
     24. Mencegah penyakit gout




    Fb : Adda Sa'adah
    telegram / whatsapp : 013-3324830

    Risau dengan penampilan diri anda?

    Assalam dan salam sejahtera. Pernah tak ada antara kalangan rakan-rakan anda mempunyai masalah jerawat atau jerawat batu?


    1/5 orang daripada golongan umur 12-15 akan mengalami masalah jerawat. Dan ia membuat kan satu-satu nya masalah kulit yang amat sukar untuk di rawati.
    Jerawat terbentuk dalam liang kulit seseorang.
    Liang adalah pembukaan di muka kulit, di mana rambut yang sangat halus selalu tumbuh. Kemudian kelenjar minyak disambungkan ke liang untuk menghasilkan bahan yang dipanggil sebum. Sebum pula benda yang melincirkan rambut dan kulit itu.
    Cuba tengok gambar bawah ni:


    6


    Jadi adda ingin syorkan sangat2 kepada anda yang mempunyai masalah jerawat untuk memcuba set kecantikan shaklee. Kat bawah ni testimoni ye...









    FB : Adda Sa'adah
    telegram / whatsapp : 013-3324830
    emel : adda.tudorgold@gmail.com

    Assalam dan salam sejahtera. Pernah tak ada antara kalangan rakan-rakan anda mempunyai masalah jerawat atau jerawat batu?


    1/5 orang daripada golongan umur 12-15 akan mengalami masalah jerawat. Dan ia membuat kan satu-satu nya masalah kulit yang amat sukar untuk di rawati.
    Jerawat terbentuk dalam liang kulit seseorang.
    Liang adalah pembukaan di muka kulit, di mana rambut yang sangat halus selalu tumbuh. Kemudian kelenjar minyak disambungkan ke liang untuk menghasilkan bahan yang dipanggil sebum. Sebum pula benda yang melincirkan rambut dan kulit itu.
    Cuba tengok gambar bawah ni:


    6


    Jadi adda ingin syorkan sangat2 kepada anda yang mempunyai masalah jerawat untuk memcuba set kecantikan shaklee. Kat bawah ni testimoni ye...









    FB : Adda Sa'adah
    telegram / whatsapp : 013-3324830
    emel : adda.tudorgold@gmail.com

    Monday, 13 July 2015

    7 Sebab kenapa anda perlu pilih OMEGA GUARD SHAKLEE

    Anda nak makan MINYAK IKAN @ LEMAK IKAN ?  Jadi jom lihat perbezaan dibawah. Perbezaan antara minyak jenama lain & jenama SHAKLEE.




    Berikut adalah 7 sebab kita perlu pilih Omega Guard berbanding minyak ikan jenama lain di pasaran.


    • Minyak Omega3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair       sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)
    • Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik.
    • Omega3 dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan     minyak hati ikan.
    • Omega Guard Shaklee satu-satunya minyak ikan omega3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.
    • Sebiji kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega3, EPA dan DHA.
    • Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal berteknologi terkini
    • Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrak omega3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.
    SIAPA PERLUKAN OMEGA GUARD INI ?

    1. Warga Emas
    2. Pesakit Jantung
    3. Wanita
    4. Wanita yang telah melahirkan anak
    5. Pesakit darah tinggi
    6. Orang yang selalu lupa
    7. Kanak-kanak berusia 1 tahun dan ke atas
    8. Pelajar
    9. Ibu menyusu
    10. Ibu Hamil
    11. Orang yang mementingkan tahap kesihatan yang bagus 


    Tugas Omega Guard untuk membaiki taraf kesihatan anda.

    1.   Mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS.

    2.   Membantu meningkatkan kesuburan.

    3.   Pengambilan secara berterusan menyerikan kulit, kulit lebih licin dan kemerah-merahan.

    4.   Mencegah penyakit saluran darah dan strok

    5.   DHA dan EPA mampu menentang trombosis

    6.   Merendahkan kepekatan darah dan tekanan darah tinggi.

    7.   Melicinkan saluran darah dan peredaran darah lebih lancar

    8.   Mengekalkan tekanan darah normal

    9.   Mengurangkan ketegangan dileher atau sakit kepala

    10. Merendahkan kolestrol

    11. Menghindarkan  pembekuan darah didalam badan.

    12. Mengawal masalah obesiti

    13. Mencegah arteriosclerosis, myocardial infacrtion

    14. Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung

    15. Membantu tumbesaran  dan perkembangan otak janin

    16. DHA merupakan nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. Ianya penting dalam 3 bulan terakhir perkembangan otak janin semasa dalam kandungan.

    17. DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran.

    18. Mencegah penyakit alzheimer.

    19. Memelihara penglihatan dan pendengaran dan  mencegah migrain.

    20. Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru.

    21. Membaiki alahan kulit, psorisis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus  
          erythematosus) dan penyakit buah pinggang.

    22. Menentang kanser paru-paru, payudara, prostat dan kolon.

    23. Meningkatkan enterogastritis, merangsang hati selepas pembedahan.

    24. Membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif.

    25. Memelihara fungsi-fungsi sendi (arthritis) 

    26. Paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan.

    27. Memelihara fungsi-fungsi sendi dan membaiki gout dengan berkesan.

    28. Mencegah insomnia dan mengurangkan tekanan.

    29. EPA dan  DHA berupaya menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental seperti kemurungan, tekanan, kebimbangan (anxiety), neurasthenia, insomnia, autisme, kanak-kanak hiperaktif dan penyakit schizophernia.




    Salam kejayaan - adda

    Whatsapp/ telegram 013-3324830
    Fb : adda Sa'adah

    Anda nak makan MINYAK IKAN @ LEMAK IKAN ?  Jadi jom lihat perbezaan dibawah. Perbezaan antara minyak jenama lain & jenama SHAKLEE.




    Berikut adalah 7 sebab kita perlu pilih Omega Guard berbanding minyak ikan jenama lain di pasaran.


    • Minyak Omega3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair       sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)
    • Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik.
    • Omega3 dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan     minyak hati ikan.
    • Omega Guard Shaklee satu-satunya minyak ikan omega3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.
    • Sebiji kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega3, EPA dan DHA.
    • Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal berteknologi terkini
    • Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrak omega3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.
    SIAPA PERLUKAN OMEGA GUARD INI ?

    1. Warga Emas
    2. Pesakit Jantung
    3. Wanita
    4. Wanita yang telah melahirkan anak
    5. Pesakit darah tinggi
    6. Orang yang selalu lupa
    7. Kanak-kanak berusia 1 tahun dan ke atas
    8. Pelajar
    9. Ibu menyusu
    10. Ibu Hamil
    11. Orang yang mementingkan tahap kesihatan yang bagus 


    Tugas Omega Guard untuk membaiki taraf kesihatan anda.

    1.   Mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS.

    2.   Membantu meningkatkan kesuburan.

    3.   Pengambilan secara berterusan menyerikan kulit, kulit lebih licin dan kemerah-merahan.

    4.   Mencegah penyakit saluran darah dan strok

    5.   DHA dan EPA mampu menentang trombosis

    6.   Merendahkan kepekatan darah dan tekanan darah tinggi.

    7.   Melicinkan saluran darah dan peredaran darah lebih lancar

    8.   Mengekalkan tekanan darah normal

    9.   Mengurangkan ketegangan dileher atau sakit kepala

    10. Merendahkan kolestrol

    11. Menghindarkan  pembekuan darah didalam badan.

    12. Mengawal masalah obesiti

    13. Mencegah arteriosclerosis, myocardial infacrtion

    14. Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung

    15. Membantu tumbesaran  dan perkembangan otak janin

    16. DHA merupakan nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. Ianya penting dalam 3 bulan terakhir perkembangan otak janin semasa dalam kandungan.

    17. DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran.

    18. Mencegah penyakit alzheimer.

    19. Memelihara penglihatan dan pendengaran dan  mencegah migrain.

    20. Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru.

    21. Membaiki alahan kulit, psorisis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus  
          erythematosus) dan penyakit buah pinggang.

    22. Menentang kanser paru-paru, payudara, prostat dan kolon.

    23. Meningkatkan enterogastritis, merangsang hati selepas pembedahan.

    24. Membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif.

    25. Memelihara fungsi-fungsi sendi (arthritis) 

    26. Paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan.

    27. Memelihara fungsi-fungsi sendi dan membaiki gout dengan berkesan.

    28. Mencegah insomnia dan mengurangkan tekanan.

    29. EPA dan  DHA berupaya menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental seperti kemurungan, tekanan, kebimbangan (anxiety), neurasthenia, insomnia, autisme, kanak-kanak hiperaktif dan penyakit schizophernia.




    Salam kejayaan - adda

    Whatsapp/ telegram 013-3324830
    Fb : adda Sa'adah

    Sunday, 12 July 2015

    PROMOSI JULAI - VIVIX

    Assalam dan salam sejahtera, bulan Julai ni nak cerita, bulan ni promosi VIVIX. Buy 6 free 1. buy 2 less 5%. apa itu kebaikan vivix sampai artis pun tergila-gila nak makan.



    TESTIMONI VIVIX - rujuk disini untuk testimoni yang lebih lanjut.

    FB                                         : SAUDAGAR VITAMIN
    WHATSAPP/TELEGRAM : 012-9489152

    Salam kejayaan dari Adda.





    Assalam dan salam sejahtera, bulan Julai ni nak cerita, bulan ni promosi VIVIX. Buy 6 free 1. buy 2 less 5%. apa itu kebaikan vivix sampai artis pun tergila-gila nak makan.



    TESTIMONI VIVIX - rujuk disini untuk testimoni yang lebih lanjut.

    FB                                         : SAUDAGAR VITAMIN
    WHATSAPP/TELEGRAM : 012-9489152

    Salam kejayaan dari Adda.





    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...