Adda Sa'adah : Vitamin E Shaklee

Friday, 12 June 2015

Vitamin E Shaklee

As salam dan salam sejahtera, petang-petang yang redup ni daku tiba2 rasa nak berkongsi cerita tentang vitamin E. Sebenarnya adda baru je start consume balik vitamin E lepas habis pantang. Masa preggy adda tak makan vitamin E ni. Vitamin E Shaklee sebenarnya sangat bagus untuk ibu mengandung taw. Bukan tak bagus. Adda stop sekejap makan sebab adda fokus makan set mengandung masa tu.

Macam ni la rupa vitamin E tu. :)

So Isnin ni genap 3 bulan berpantang. Ngam2 dekat-dekat nak raya. Haruslah nak kulit halus mulus jugak. Walaupun dah jadi mama, tetap jugak kena gojes! Nak rawat masalah kulit yang sedikit kusam dan tak bermaya ni. Dan paling penting nak kurangkan eye bag! Yelaa, dah jadi mama, eye bag pun mula nampak. Berjaga malam demi si kenit. Jadi adda dah start makan vitamin E ni minggu ni. Walaupun baru je makan, dah dapat rasa kulit mula moist. Lembap2 gitu. Seronok la bila dapat perubahan yang agak drastik tu. Kadang-kadang suka pegang kulit tangan sebab dah moist. Dulu losyen kena selalu ada dengan adda. Sekarang macam tak risau nak bawa losyen dalam handbeg sebab masalah settle dah. Alhamdullilah. Masa tu dah try macam-macam losyen utk masalah adda yang sekarang. Tak sangka pulak, kena repair dari dalam baru dapat kulit yang best. Dan sebenarnya adda dah lama tak beli losyen sejak2 daku menjadi pengamal tegar Shaklee. Paling powerful VITAMIN E. 

Paling penting vitamin E ni adalah organic dan bukan tiruan. Macam mana nak beza kan? Ianya boleh dilihat pada botol vitamin E sama ada "d" atau "i". Dan dibotol vitamin E Shaklee ditulis d- alpha tocopherol dan d-aplha tocopheryl selain lengkap dengan selenium didalamnya. Pengambilan vitamin E harus diambil bersama-sama dengan SELENIUM untuk kesan jangka panjang. Vitamin E tanpa selenium akan bertindak sebagai toksik. Jadi rugi je makan kalau jadi toksik. Vitamin E shaklee tak yah nak pening-pening fikir mana nak cari selenium sebab kami dah sertakan siap2 selenium dalam vitamin E tersebut. Mungkin ada yang fikir mahal tapi bila dibuat anggaran dan kira-kira vitamin E shaklee jauh lebih murah berbanding vitamin E yang lain. Setiap kapsul mengandungi 400iu dan 10mcg selenium. 


Apa KEBAIKAN VITAMIN E?

  • Mengandungi ANTI OKSIDAN yang sangat TINGGI dan bertindak sebagai AWET MUDA.
  • Memperbaiki peredarab darah dan saluran tisu
  • Altenatif untuk mereka yang mengalami gejala PMS 
  • Mengurangkan screcth mark selepas bersalin
  • Mengurangkan parut jerawat dan jeragat
  • Sebagai rawatan untuk masalah melecur dan terkena minyak panas.
  • Meningkatkan keintiman lelaki dan wanita serta merawat masalah kesuburan lelaki dan wanita ( bagi yang tengah TTC - siapa tahu kan? :) 
  • Melebatkan dan mencantikkan rambut
haaa dah tersebut banyak sangat kan? hihi Apa lagi yang best? Vitamin E Shaklee juga turut mengandungi GRAPE SEED EXTRACT.

Kebaikan GRAPE SEED EXTRACT :
  • Menyingkirkan radikal bebas yang menyerang dan merosakkan DNA manusia. ( Setiap hari tubuh kita ni diserang oleh sejuta serangan yang merosakkan sel DNA, kata nak awet muda kan)
  • Sebagai ANTI OKSIDAN yang mudah diserap untuk membantu sistem tubuh badan.
  • Menurunkan kadar LDL kolestrol
  • Meningkatkan sistem imunisasi badan
  • Mengurangkan gangguan terhadap wanita yang  hampir monopouse
  • Bertindak sebagai ANTI BAKTERIA, ANTI VIRUS ANTI KANSER dan melindungi badan terhadap alahan.
  • Mengurangkan kedutan dan meningkatkan keanjalan kulit
  •  Boleh buat masker semulajadi ( Picit ajee dan tempek kat muka )


Banyaknya kelebihan VITAMIN E ni, saya nak lah.

ORDER :
Whatsapp 012-9489152
FB PAGE : SAUDAGAR VITAMIN




No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...