Adda Sa'adah : June 2015

Tuesday, 16 June 2015

MASALAH KULIT SELESAI DENGAN VITAMIN E SHAKLEE

As salam dan salam sejahtera. alhamdulilah selepas beberapa hari comsume dengan konsisten vitamin E, dapat rasa kulit makin moist! Kali ni aim, nak makan vitamin E dan set kecantikkan dengan konsisten setiap hari sebab bulan depan nak raya dah. Esok lusa dah puasa. Jadi aim adda pada raya kali ni nak kulit muka yang comeiiii. Jeles taw tengok orang kulit cantik ni. hihi

Pada entry yang lepas adda dah bercerita tentang peranan vitamin E kan, so kali ni adda nak share beberapa testimoni tentang vitamin E yang super duper best ni. Berbanding dengan nak makan kolegen yang harga jauh berbeza, vitamin E adalah alternatif terbaik untuk kulit. Combine pulak dengan vitamin C dan Bcomplex. Perghhh. :)

MANFAAT VITAMIN E :

  • KESIHATAN -
  • Untuk kesihatan pengambilan vitamin E ini amat disarankan taw, untuk jantung yang sihat. 
  • Pengambilan vitamin E 800iu sehari adaLah baik untuk jantung anda. 
  • Pengambilan vitamin E juga melindungi sel darah merah dari pengasidan lipid. 
  • Meningkatkan kolestrol HDL
  • Mengurangkan tekanan darah
  • Menghalang platlet darah melekat ke dinding arteri
  • Menghalang anemia hemolitik
  • Melindungi jantung
  • Pengambilan 1200 iu sehari berupaya melawan kanser 

  • KECANTIKKAN 
  • ANTI PENUAAN - 1 biji softgel sehari mampu MELEWATKAN PENUAAN, MENGURANGKAN GARIS HALUS, PARUT , JERAWATdan memperbaiki testur kulit 
  • Memulihkan parut - Nak lebih effective, buat softgel vitamin E Shaklee jadi masker senang. 
kat bawah ni adda sertakan sekali, testimoni vitamin E dan set kecantikan yang berjaya dipulihkan. Alhamdulilah. Nak jadi macam mereka?




Adda sertakan sekali testimoni ni dibawah : 

“Salam semua :)
saya nak share feedback saya lepas hampir sebulan guna Shaklee vit b complex, vitamin c dan vitamin E + omega guard. Mungkin ada yang ckp saya baru 21, so tak perlu makan suplemen tu, ini. Tapi saya sangat concern mengenai kesihatan sebab prevention is better than cure, isn’t? :)
Muka saya jenis combination dan acne prone skin terutamanya kat area dahi. Masa PMS memang stress sebab acne banyak kat area dahi. :( tumbuh bukan main subur, nak hilang memang lama pastu ada tinggal parut. Area pipi pulak kering dan bila saya apply medium coverage foundation, jadi tak rata dan lepas 2 3 jam muka jadi tak best dah.
Alhamdulillah dengan izin Allah, tak sangka nampak kesan dalam masa 2 minggu lepas amalkan Shaklee. PMS bulan ni tak keluar jerawat banyak macam sebelom2 ni, setakat 1-2 tu biasalah kan, yeay! kakak2 pun tegur bila saya lepas pakai foundation, muka nampak glowing dan flawless. :)Padahal pakai medium coverage type foundation je.hihi.
Tapi akhir2 ni keluar rumah cuma pakai sunblock dan jarang dah pakai foundation kecuali ada special event je. Less is more :)gambar kiri masa bulan Feb 2012 dan kanan masa Jun 2012.Mungkin tak banyak changes tapi I’m just sharing :) I’m very happy with my skin now and looking forward to try another Shaklee’s supplements. Thanks to Nadiah Suhaidi for the guidances and advices. :)”




Adda Sa'adah 
012-9489152
SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR 946350


As salam dan salam sejahtera. alhamdulilah selepas beberapa hari comsume dengan konsisten vitamin E, dapat rasa kulit makin moist! Kali ni aim, nak makan vitamin E dan set kecantikkan dengan konsisten setiap hari sebab bulan depan nak raya dah. Esok lusa dah puasa. Jadi aim adda pada raya kali ni nak kulit muka yang comeiiii. Jeles taw tengok orang kulit cantik ni. hihi

Pada entry yang lepas adda dah bercerita tentang peranan vitamin E kan, so kali ni adda nak share beberapa testimoni tentang vitamin E yang super duper best ni. Berbanding dengan nak makan kolegen yang harga jauh berbeza, vitamin E adalah alternatif terbaik untuk kulit. Combine pulak dengan vitamin C dan Bcomplex. Perghhh. :)

MANFAAT VITAMIN E :

  • KESIHATAN -
  • Untuk kesihatan pengambilan vitamin E ini amat disarankan taw, untuk jantung yang sihat. 
  • Pengambilan vitamin E 800iu sehari adaLah baik untuk jantung anda. 
  • Pengambilan vitamin E juga melindungi sel darah merah dari pengasidan lipid. 
  • Meningkatkan kolestrol HDL
  • Mengurangkan tekanan darah
  • Menghalang platlet darah melekat ke dinding arteri
  • Menghalang anemia hemolitik
  • Melindungi jantung
  • Pengambilan 1200 iu sehari berupaya melawan kanser 

  • KECANTIKKAN 
  • ANTI PENUAAN - 1 biji softgel sehari mampu MELEWATKAN PENUAAN, MENGURANGKAN GARIS HALUS, PARUT , JERAWATdan memperbaiki testur kulit 
  • Memulihkan parut - Nak lebih effective, buat softgel vitamin E Shaklee jadi masker senang. 
kat bawah ni adda sertakan sekali, testimoni vitamin E dan set kecantikan yang berjaya dipulihkan. Alhamdulilah. Nak jadi macam mereka?




Adda sertakan sekali testimoni ni dibawah : 

“Salam semua :)
saya nak share feedback saya lepas hampir sebulan guna Shaklee vit b complex, vitamin c dan vitamin E + omega guard. Mungkin ada yang ckp saya baru 21, so tak perlu makan suplemen tu, ini. Tapi saya sangat concern mengenai kesihatan sebab prevention is better than cure, isn’t? :)
Muka saya jenis combination dan acne prone skin terutamanya kat area dahi. Masa PMS memang stress sebab acne banyak kat area dahi. :( tumbuh bukan main subur, nak hilang memang lama pastu ada tinggal parut. Area pipi pulak kering dan bila saya apply medium coverage foundation, jadi tak rata dan lepas 2 3 jam muka jadi tak best dah.
Alhamdulillah dengan izin Allah, tak sangka nampak kesan dalam masa 2 minggu lepas amalkan Shaklee. PMS bulan ni tak keluar jerawat banyak macam sebelom2 ni, setakat 1-2 tu biasalah kan, yeay! kakak2 pun tegur bila saya lepas pakai foundation, muka nampak glowing dan flawless. :)Padahal pakai medium coverage type foundation je.hihi.
Tapi akhir2 ni keluar rumah cuma pakai sunblock dan jarang dah pakai foundation kecuali ada special event je. Less is more :)gambar kiri masa bulan Feb 2012 dan kanan masa Jun 2012.Mungkin tak banyak changes tapi I’m just sharing :) I’m very happy with my skin now and looking forward to try another Shaklee’s supplements. Thanks to Nadiah Suhaidi for the guidances and advices. :)”




Adda Sa'adah 
012-9489152
SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR 946350


Monday, 15 June 2015

Penangan ESP Shaklee & vitamin C

As salam dan salam sejahtera, hari ni adda nak share tentang esp dan vitamin C . Dua item ni memang HOT taw, tak kire musim. Nak raya lagi la. Bulan puasa ni esp + perfomance drink sangat mantop untuk juadah. Nak raya harus lah sebab semua nak kulit cantik gojes gitu..


Apa itu ESP?

ESP adalah sumber protein soya non-GMO yang mengandungi 9 asid amino penting (histidine, isoleucine, leucine, lysine, methionine, phenylalanine, threonine, tryptophan and valine)  yang diperlukan badan. Badan kita tak hasilkan asid amino ya. Jadi kita kena ambil dari sumber luaran.
Kenapa asid amino penting? Dan kenapa kena cukup 9? Untuk info, asid amino ni adalah unit asas bagi protein. Semua asid amino ni ada tugasnya masing-masing. Pembentukan sel, hemoglobin, perlindungan otot, pemulihan tisu, pembentukan kolagen dan elastin kulit, peningkatan daya tumpuan adalah antara fungsi asid amino.


Apa pula vitamin C Sustained Release ?

Golongan yang memerlukan Vita- Plus Shaklee:
- Ibu Mengandung
- Ibu yang menyuskan bayi
- Kanak-kanak yang berumur 12 tahun ke atas
- Lelaki dan wanita yang mementingkan kesihatan
- Individu yang mempunyai masalah resdung
- Individu yang mempunyai masalah alahan kulit
- Perokok tegar

Kelebihan Sustained Release Vita-C Shaklee Sebagai Vitamin C Semulajadi

Membentuk kologen - Vitamin C merangsang pembentukan kolagen. Kolagen merupakan sebatian asas otot, tisu,gusi, rangka dan tulang rawan. Sekiranya kekurangan vitamin C kawasan ini akan cepat hilang elastik yang menyebabkan proses penuaan.

Kecantikan kulit - Kulit akan lebih cerah dan kurang berlaku masalah kulit kering dengan pengambilan vitamin C secara berterusan.

Sebagai anti oksidan yang kuat - vitamin merupakan antioksidan atau salah satu cara untuk melawan penyakit.

Membantu mencegah kanser - mampu meningkatkan interferon semulajadi atau daya ketahanan yang tinggi serta mampu merangsang pengeluaran T-cell untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dengan berkesan.

Meningkatkan sistem imun badan - membantu membina sel darah merah dalam tubuh untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, mengukuhkan sistem imun.

Membantu meningkatkan kesan pemulihan
- membantu dalam penghasilan kulit baru, alergi dan memudarkan parut.
Memperbaiki Simpton pendarahan - Kekurangan vitamin C menyebabkan masalah gusi berdarah, kulit kasar, kulit ruam dan kulit kering.

Mengelakkan terjadinya insomnia - membantu fikiran lebih tenang, kurang stress dan masalah mental seperti keresahan.
Mengekalkan kolestrol sihat - membantu megurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengahalang pendarah dalam hidung dan kapilari dari darah.


Haa kat bawah ni adda share beberapa testimonial






As salam dan salam sejahtera, hari ni adda nak share tentang esp dan vitamin C . Dua item ni memang HOT taw, tak kire musim. Nak raya lagi la. Bulan puasa ni esp + perfomance drink sangat mantop untuk juadah. Nak raya harus lah sebab semua nak kulit cantik gojes gitu..


Apa itu ESP?

ESP adalah sumber protein soya non-GMO yang mengandungi 9 asid amino penting (histidine, isoleucine, leucine, lysine, methionine, phenylalanine, threonine, tryptophan and valine)  yang diperlukan badan. Badan kita tak hasilkan asid amino ya. Jadi kita kena ambil dari sumber luaran.
Kenapa asid amino penting? Dan kenapa kena cukup 9? Untuk info, asid amino ni adalah unit asas bagi protein. Semua asid amino ni ada tugasnya masing-masing. Pembentukan sel, hemoglobin, perlindungan otot, pemulihan tisu, pembentukan kolagen dan elastin kulit, peningkatan daya tumpuan adalah antara fungsi asid amino.


Apa pula vitamin C Sustained Release ?

Golongan yang memerlukan Vita- Plus Shaklee:
- Ibu Mengandung
- Ibu yang menyuskan bayi
- Kanak-kanak yang berumur 12 tahun ke atas
- Lelaki dan wanita yang mementingkan kesihatan
- Individu yang mempunyai masalah resdung
- Individu yang mempunyai masalah alahan kulit
- Perokok tegar

Kelebihan Sustained Release Vita-C Shaklee Sebagai Vitamin C Semulajadi

Membentuk kologen - Vitamin C merangsang pembentukan kolagen. Kolagen merupakan sebatian asas otot, tisu,gusi, rangka dan tulang rawan. Sekiranya kekurangan vitamin C kawasan ini akan cepat hilang elastik yang menyebabkan proses penuaan.

Kecantikan kulit - Kulit akan lebih cerah dan kurang berlaku masalah kulit kering dengan pengambilan vitamin C secara berterusan.

Sebagai anti oksidan yang kuat - vitamin merupakan antioksidan atau salah satu cara untuk melawan penyakit.

Membantu mencegah kanser - mampu meningkatkan interferon semulajadi atau daya ketahanan yang tinggi serta mampu merangsang pengeluaran T-cell untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dengan berkesan.

Meningkatkan sistem imun badan - membantu membina sel darah merah dalam tubuh untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, mengukuhkan sistem imun.

Membantu meningkatkan kesan pemulihan
- membantu dalam penghasilan kulit baru, alergi dan memudarkan parut.
Memperbaiki Simpton pendarahan - Kekurangan vitamin C menyebabkan masalah gusi berdarah, kulit kasar, kulit ruam dan kulit kering.

Mengelakkan terjadinya insomnia - membantu fikiran lebih tenang, kurang stress dan masalah mental seperti keresahan.
Mengekalkan kolestrol sihat - membantu megurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengahalang pendarah dalam hidung dan kapilari dari darah.


Haa kat bawah ni adda share beberapa testimonial






Friday, 12 June 2015

Vitamin E Shaklee

As salam dan salam sejahtera, petang-petang yang redup ni daku tiba2 rasa nak berkongsi cerita tentang vitamin E. Sebenarnya adda baru je start consume balik vitamin E lepas habis pantang. Masa preggy adda tak makan vitamin E ni. Vitamin E Shaklee sebenarnya sangat bagus untuk ibu mengandung taw. Bukan tak bagus. Adda stop sekejap makan sebab adda fokus makan set mengandung masa tu.

Macam ni la rupa vitamin E tu. :)

So Isnin ni genap 3 bulan berpantang. Ngam2 dekat-dekat nak raya. Haruslah nak kulit halus mulus jugak. Walaupun dah jadi mama, tetap jugak kena gojes! Nak rawat masalah kulit yang sedikit kusam dan tak bermaya ni. Dan paling penting nak kurangkan eye bag! Yelaa, dah jadi mama, eye bag pun mula nampak. Berjaga malam demi si kenit. Jadi adda dah start makan vitamin E ni minggu ni. Walaupun baru je makan, dah dapat rasa kulit mula moist. Lembap2 gitu. Seronok la bila dapat perubahan yang agak drastik tu. Kadang-kadang suka pegang kulit tangan sebab dah moist. Dulu losyen kena selalu ada dengan adda. Sekarang macam tak risau nak bawa losyen dalam handbeg sebab masalah settle dah. Alhamdullilah. Masa tu dah try macam-macam losyen utk masalah adda yang sekarang. Tak sangka pulak, kena repair dari dalam baru dapat kulit yang best. Dan sebenarnya adda dah lama tak beli losyen sejak2 daku menjadi pengamal tegar Shaklee. Paling powerful VITAMIN E. 

Paling penting vitamin E ni adalah organic dan bukan tiruan. Macam mana nak beza kan? Ianya boleh dilihat pada botol vitamin E sama ada "d" atau "i". Dan dibotol vitamin E Shaklee ditulis d- alpha tocopherol dan d-aplha tocopheryl selain lengkap dengan selenium didalamnya. Pengambilan vitamin E harus diambil bersama-sama dengan SELENIUM untuk kesan jangka panjang. Vitamin E tanpa selenium akan bertindak sebagai toksik. Jadi rugi je makan kalau jadi toksik. Vitamin E shaklee tak yah nak pening-pening fikir mana nak cari selenium sebab kami dah sertakan siap2 selenium dalam vitamin E tersebut. Mungkin ada yang fikir mahal tapi bila dibuat anggaran dan kira-kira vitamin E shaklee jauh lebih murah berbanding vitamin E yang lain. Setiap kapsul mengandungi 400iu dan 10mcg selenium. 


Apa KEBAIKAN VITAMIN E?

  • Mengandungi ANTI OKSIDAN yang sangat TINGGI dan bertindak sebagai AWET MUDA.
  • Memperbaiki peredarab darah dan saluran tisu
  • Altenatif untuk mereka yang mengalami gejala PMS 
  • Mengurangkan screcth mark selepas bersalin
  • Mengurangkan parut jerawat dan jeragat
  • Sebagai rawatan untuk masalah melecur dan terkena minyak panas.
  • Meningkatkan keintiman lelaki dan wanita serta merawat masalah kesuburan lelaki dan wanita ( bagi yang tengah TTC - siapa tahu kan? :) 
  • Melebatkan dan mencantikkan rambut
haaa dah tersebut banyak sangat kan? hihi Apa lagi yang best? Vitamin E Shaklee juga turut mengandungi GRAPE SEED EXTRACT.

Kebaikan GRAPE SEED EXTRACT :
  • Menyingkirkan radikal bebas yang menyerang dan merosakkan DNA manusia. ( Setiap hari tubuh kita ni diserang oleh sejuta serangan yang merosakkan sel DNA, kata nak awet muda kan)
  • Sebagai ANTI OKSIDAN yang mudah diserap untuk membantu sistem tubuh badan.
  • Menurunkan kadar LDL kolestrol
  • Meningkatkan sistem imunisasi badan
  • Mengurangkan gangguan terhadap wanita yang  hampir monopouse
  • Bertindak sebagai ANTI BAKTERIA, ANTI VIRUS ANTI KANSER dan melindungi badan terhadap alahan.
  • Mengurangkan kedutan dan meningkatkan keanjalan kulit
  •  Boleh buat masker semulajadi ( Picit ajee dan tempek kat muka )


Banyaknya kelebihan VITAMIN E ni, saya nak lah.

ORDER :
Whatsapp 012-9489152
FB PAGE : SAUDAGAR VITAMIN




As salam dan salam sejahtera, petang-petang yang redup ni daku tiba2 rasa nak berkongsi cerita tentang vitamin E. Sebenarnya adda baru je start consume balik vitamin E lepas habis pantang. Masa preggy adda tak makan vitamin E ni. Vitamin E Shaklee sebenarnya sangat bagus untuk ibu mengandung taw. Bukan tak bagus. Adda stop sekejap makan sebab adda fokus makan set mengandung masa tu.

Macam ni la rupa vitamin E tu. :)

So Isnin ni genap 3 bulan berpantang. Ngam2 dekat-dekat nak raya. Haruslah nak kulit halus mulus jugak. Walaupun dah jadi mama, tetap jugak kena gojes! Nak rawat masalah kulit yang sedikit kusam dan tak bermaya ni. Dan paling penting nak kurangkan eye bag! Yelaa, dah jadi mama, eye bag pun mula nampak. Berjaga malam demi si kenit. Jadi adda dah start makan vitamin E ni minggu ni. Walaupun baru je makan, dah dapat rasa kulit mula moist. Lembap2 gitu. Seronok la bila dapat perubahan yang agak drastik tu. Kadang-kadang suka pegang kulit tangan sebab dah moist. Dulu losyen kena selalu ada dengan adda. Sekarang macam tak risau nak bawa losyen dalam handbeg sebab masalah settle dah. Alhamdullilah. Masa tu dah try macam-macam losyen utk masalah adda yang sekarang. Tak sangka pulak, kena repair dari dalam baru dapat kulit yang best. Dan sebenarnya adda dah lama tak beli losyen sejak2 daku menjadi pengamal tegar Shaklee. Paling powerful VITAMIN E. 

Paling penting vitamin E ni adalah organic dan bukan tiruan. Macam mana nak beza kan? Ianya boleh dilihat pada botol vitamin E sama ada "d" atau "i". Dan dibotol vitamin E Shaklee ditulis d- alpha tocopherol dan d-aplha tocopheryl selain lengkap dengan selenium didalamnya. Pengambilan vitamin E harus diambil bersama-sama dengan SELENIUM untuk kesan jangka panjang. Vitamin E tanpa selenium akan bertindak sebagai toksik. Jadi rugi je makan kalau jadi toksik. Vitamin E shaklee tak yah nak pening-pening fikir mana nak cari selenium sebab kami dah sertakan siap2 selenium dalam vitamin E tersebut. Mungkin ada yang fikir mahal tapi bila dibuat anggaran dan kira-kira vitamin E shaklee jauh lebih murah berbanding vitamin E yang lain. Setiap kapsul mengandungi 400iu dan 10mcg selenium. 


Apa KEBAIKAN VITAMIN E?

  • Mengandungi ANTI OKSIDAN yang sangat TINGGI dan bertindak sebagai AWET MUDA.
  • Memperbaiki peredarab darah dan saluran tisu
  • Altenatif untuk mereka yang mengalami gejala PMS 
  • Mengurangkan screcth mark selepas bersalin
  • Mengurangkan parut jerawat dan jeragat
  • Sebagai rawatan untuk masalah melecur dan terkena minyak panas.
  • Meningkatkan keintiman lelaki dan wanita serta merawat masalah kesuburan lelaki dan wanita ( bagi yang tengah TTC - siapa tahu kan? :) 
  • Melebatkan dan mencantikkan rambut
haaa dah tersebut banyak sangat kan? hihi Apa lagi yang best? Vitamin E Shaklee juga turut mengandungi GRAPE SEED EXTRACT.

Kebaikan GRAPE SEED EXTRACT :
  • Menyingkirkan radikal bebas yang menyerang dan merosakkan DNA manusia. ( Setiap hari tubuh kita ni diserang oleh sejuta serangan yang merosakkan sel DNA, kata nak awet muda kan)
  • Sebagai ANTI OKSIDAN yang mudah diserap untuk membantu sistem tubuh badan.
  • Menurunkan kadar LDL kolestrol
  • Meningkatkan sistem imunisasi badan
  • Mengurangkan gangguan terhadap wanita yang  hampir monopouse
  • Bertindak sebagai ANTI BAKTERIA, ANTI VIRUS ANTI KANSER dan melindungi badan terhadap alahan.
  • Mengurangkan kedutan dan meningkatkan keanjalan kulit
  •  Boleh buat masker semulajadi ( Picit ajee dan tempek kat muka )


Banyaknya kelebihan VITAMIN E ni, saya nak lah.

ORDER :
Whatsapp 012-9489152
FB PAGE : SAUDAGAR VITAMIN




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...