Adda Sa'adah : March 2015

Monday, 2 March 2015

CARA MINUM ESP DENGAN CARA BETUL DAN BERKESAN

As salam dan Hai. Hari ni tiba2 rasa nak chit chat tentang cara minum ESP dengan cara yang betul.

eyh, perlu ke minum ESP dengan cara yang betul? Perlu laaaaa sebab ESP Shaklee kan NON GMO SOY. Betul ke ada org cakap ESP boleh bancuh dengan air suam? adda tak bersetuju dengan yang bercakap begitu sebab :

1. Soya ESP terang-terangan telah ditulis kat botol NON GMO - maksudnya dari proses buat soya ni kualiti telah dijaga dengan menggunakan SUHU YANG RENDAH. Kena faham bila suhu rendah tu apa maksudnya? So, adda suggest guna plain water atau air sejuk peti supaya soya korang semua dan rosak dan untuk penyerapan soya yang effective dan kesan optimum dalam badan.

Kenapa PROTEIN PENTING ?


  • rasa lemah, lesu, tak bermaya..akhirnya menggeletar.
  • kolesterol tinggi, tekanan darah rendah..jadi pening.
  • punca ulser perut + ulser usus.
  • luka lambat sembuh akhirnya berparut.
  • ganggu penglihatan / lama kelamaan jadi kabur.
  • antibodi tak kuat. Bila kurang protein, badan tak boleh nak lawan penyakit yang datang. 

fakta tentang ESP yang perlu anda ketahui

























As salam dan Hai. Hari ni tiba2 rasa nak chit chat tentang cara minum ESP dengan cara yang betul.

eyh, perlu ke minum ESP dengan cara yang betul? Perlu laaaaa sebab ESP Shaklee kan NON GMO SOY. Betul ke ada org cakap ESP boleh bancuh dengan air suam? adda tak bersetuju dengan yang bercakap begitu sebab :

1. Soya ESP terang-terangan telah ditulis kat botol NON GMO - maksudnya dari proses buat soya ni kualiti telah dijaga dengan menggunakan SUHU YANG RENDAH. Kena faham bila suhu rendah tu apa maksudnya? So, adda suggest guna plain water atau air sejuk peti supaya soya korang semua dan rosak dan untuk penyerapan soya yang effective dan kesan optimum dalam badan.

Kenapa PROTEIN PENTING ?


  • rasa lemah, lesu, tak bermaya..akhirnya menggeletar.
  • kolesterol tinggi, tekanan darah rendah..jadi pening.
  • punca ulser perut + ulser usus.
  • luka lambat sembuh akhirnya berparut.
  • ganggu penglihatan / lama kelamaan jadi kabur.
  • antibodi tak kuat. Bila kurang protein, badan tak boleh nak lawan penyakit yang datang. 

fakta tentang ESP yang perlu anda ketahui

























LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...