Adda Sa'adah : Vitamin C Shaklee

Wednesday, 21 January 2015

Vitamin C Shaklee

As salam dan salam sejahtera. Haaaa. Direct naaaa tajuk hari ni. Petang ni tiba2 terasa nak chit chat pasal vitamin C Shaklee la pulak. Vitamin C Shaklee pernah habis stok hampir setahun dan ramai yang meroyan tepi katil stok ni habis termasuk la makcik ni sorang. Hahaha Tak best pulak makan vitamin C Chew tu sebabb yang tu 100mg je. Cisss sebenarnya vitamin C Chew tu adda telan macam gula2 je sebab rasa dia masam sikit dan manis sikit. Letak dalam hangbeg anytime rasa nak telan buka tutup botol sodapppp. Gegirl yang preggy sesuai sangat makan vitamin c yang ni sebab rasa dia masam2 sesuai untuk yang sering loya dan ada morning sickness.



 Kalau semua nak tahu, vitamin C ni bersifat "SUSTAINED RELEASE". Haaaa apa  tu sustained release ya? ---- 》》》 vitamin C dilepaskan badan secara berperingkat-peringkat. Ini kerana vitamin C merupakan vitamin larut air. Jika terdapat lebihan vitamin C dalam satu-satu masa, badan kita akan bertindak untuk mengeluarkan lebihan ini melalui air kencing. 
nampak tak botol tu tulis " sustained release ". :)


Satu biji vitamin C bersamaan 7 biji oren, namum disebabkan citamin C Shaklee ni special bersifat sustained release, jadi satu biji vitamin c dilepaskan bersamaan 1.5 biji oren untuk setiap jam. Vitamin C perlu sustained release supaya basan sentiasa mempunyai vitamin c sebab badan tak boleh menghasilkan vitamin c dengan sendiri.

Apa sebab dan akibat kurang vitamin c ?

♥  Badan akan cepat letih
♥  Anda akan stress
♥ sistem imunisasi akan merosot
♥ bagi mereka yang alergik, vitamin C antara item yang wajib anda ada kerana vitamin C shaklee mengandungi anti histamin.
♥ bagi perokok pula, kandungan vitamin c akan merosot dalam badan kerana 1 batang rokok mampu memusnahkan 50-100mg kandungan vitamin c dalam badan. No wonder kalau perokok nampak lebih berusia berbanding kita yang tak merokok. ♥


ccredit utk Hafez Zaharudin sebab adda amek gambar ni dari wall fb dia.

BONUS PENGAMBILAN VITAMIN C :

  1. Membentuk kolagen dalam kulit – vitamin C Shaklee ini akan merangsang pembentukan kolagen dan menyebabkan kulit menjadi tegang.
  2. Mencerahkan kulit.
  3. Melambatkan proses penuaan.
  4. Menghalang pembetukan pigmen yang menyebabkan masalah jeragat.

adda yang dulu bukanlah yang sekarang. Amalkan set kecantikan shaklee salah satu kompenan atau item set kulit cantik ialah vitamin C. Sekarang dah add on vivix dan collagen hihihi 


haaa cantik kan kulit model ni..teringin jugak tak?





Hubungi :

Adda Sa'adah
012-9489152
Shaklee Distributor 946350





No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...