Adda Sa'adah : PETUA TRADISIONAL PULIHKAN DEMAM

Wednesday, 3 September 2014

PETUA TRADISIONAL PULIHKAN DEMAM


As Salam & Salam sejahtera. Ketika entry ini ditulis, adda masih demam lagi. Dugaan berjauhan kali. Takpe, kuatkan hati dan sentiasa positif. Ke guano gue?

Hasil carian adda, terdapat beberapa petua tradisional yang boleh digunakan untuk pulihkan demam. Antara petua yang otai-otai kita bagi ialah menggunakan air asam jawa. 

Tapi dalam banyak-banyak carian, adda dapati khasiat bawang putih ni dalam menyembuhkan demam paling menarik perhatian. Sanggup tak korang telan bawang putih mentah-mentah? Sanggup kalau bawang tu dihiris dan  diletakkan dalam laksa. hahaha

Kalau adda nak kunyah bawang putih memang angkat kaki la kan. Baik buat sup garlic + green tea. Adda suka garlic bread. Kat OLD TOWN punya sedap Garlic bread. Beza makan bawang putih yang dimasak dengan bawang putih mentah ni. 
Gambar Garlic Bread masa berdating dengan cik Hubby kat KLIA 2

Kenapa adda katakan berbeza:

1. Makan bawang putih tanpa dimasak akan membuatkan mulut dan badan berbau.
2. Berbeza makan bawang putih yang dimasak lebih sedap sebab khasiat bawang putih tidak dimasak lebih tinggi.
3. Bawang putih mentah boleh dimakan sehari 4 biji seula sahaja sebab ianya akan merosakkan sistem penghadaman. Baik-baik pun ada keburukan juga bawang putih ni.

Ada sedikit tips untuk pesakit gastrik, amalkan bawang putih yang dibakar. insyaAllah kurang rasa sakit gastrik tu. Kalau rasa tak mampu, boleh try ESP.  Bawang bakar ni sedap kalau kite pekena sambal belacan. TERANGKAT OIII. Makan dengan timun & ulam. Cair air liur.

Tengok sambal belacan ni tiba-tiba terliur pulak. Ada jugak kejap lagi adda pergi buat sambal belacan jugak ni.

Khasiat bawang putih mentah bukan sekadar penawar demam & selesama sahaja tetapi juga dapat menjadi penawar kepada penyakit merbahaya seperti KANSER. Dengan adanya Anti Keradangan + anti oksida pada bawang putih inilah penyakit demam akan segera pulih dan penyakit KANSER insyaAllah akan mula reda secara perlahan-lahan. 

Adda nak beri sikit tips juga untuk pulihkan demam dan selsema ni mungkin anda semua boleh try guna NUTRIFERON + VIT C + GARLIC COMPLEX

Sebarang konsultasi boleh berhubung dengan Adda


Adda Sa'adah 
Shaklee Distributor  - 946350
012-9489152










No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...