Adda Sa'adah : January 2014

Sunday, 19 January 2014

MIGRAIN?


Adusss, sakitnya kepala ku, Pusingku rasa. Macam mahu pengsan jak. Macam mahu hentam jak ini kepala. Macam2 ku rasa bila sakit kepala ku ini datang. MIGRAIN. MIGRAIN. MIGRAIN. Adakah anda ingin biarkan sahaja sakit kepala tersebut? Biarkan sahaja? Memang anda bertindak kejam jika tidak cuba memcari jalan penyelesaian.


Perkataan Migrain berasal  daripada perkataan Greek 'hemikrania' yang bermaksud sebelah tengkorak atau dikenali juga sebagai vascular headache. Migraine diklasifikasikan kepada dua jenis : Classic Migraine dan Common Migraine.


Apakah faktor-faktor yang menyebabkan terjadinya migrain ?


1) Pemakanan


Pengambilan makanan yang mengandungi monosodium glutamate (MSG), cheese, nitrate, coklat, kekacang, alcohol, dan aspartame boleh menyebabkan kamu diserang migraine kerana ada diantara makanan itu mengandungi tyramine atau phenylethylamin yang boleh bertindak mengembangkan salur darah. Diet yang menurunkan kandungan gula dalam darah, tidak makan atau lambat makan mengikut jadual, serta kerap minum minuman yang mengandungi kafein seperti kopi, teh, Nescafe, coke atau pepsi juga boleh menyebabkan migraine kerana bahan ini juga boleh menyebabkan saluran darah mengembang


2) Hormone


Bagi perempuan, turun naik hormone estrogen sebelum, semasa, dan selepas haid akan menyebabkan sering diserang sakit kepala.


3) Cara hidup

Berlakunya pertukaran waktu jaga dan waktu tidur, terlebih atau terkurang tidur juga menyebabkan migraine. Bagi pelajar yang gemar belajar last minit dan mengabaikan makan dan tidur, akan menyebabkan mudah diserang migraine. Pengambilan ubat-ubatan, keturunan, perubahan cuaca, bunyi bising, menonton tv atau memandang skrin computer terlalu lama, stress, tekanan emosi dan merokok juga merupakan punca-punca diserang migraine.

Bagaimana merawat MIGRAIN ?


Mengawal pemakanan harian, kurangkan stress dengan bersenam, amalkan cara hidup teratur, berbaring di tempat gelap dan sunyi sewaktu tanda-tanda awal migraine. Mulakan mandian dari bawah keatas (kaki, badan, kepala), dengan cara ini mungkin boleh membantu kita mengelakkan diri diserang migraine.

Jangan biarkan sakit kepala berlarutan kerana mungkin akan menyebabkan migraine. Kalau kita mencapai tahap kritikal migraine, boleh menyebabkan muntah, pening, cirit-birit serta sensitive kepada bunyi dan cahaya.



  • Mengawal pemakanan harian
  • Mengurangkan stress dengan bersenam
  • Mengamalkan cara hidup teratur
  • Berbaring di tempat gelap dan sunyi sewaktu tanda-tanda awal migraine.
  • Mulakan mandian dari bawah ke atas (kaki, badan, kepala), dengan cara ini mungkin boleh membantu kita mengelakkan diri diserang migraine. 
Pengambilan ubat-ubatan seperti panadol ataupun ponstant hanya mampu mengurangkan kesakitan migraine untuk jangka masa pendek sahaja. Migraine akan kembali menyerang tanpa amalan gaya hidup yang sihat. Tambahan pula, ubat-ubatan penahan sakit mempunyai kandungan dadah yang boleh mendatangkan kesan buruk kepada badan kita untuk jangka masa panjang. Pengambilan ubat-ubatan dengan kandungan dadah yang berlarutan boleh menyebabkan masalah-masalah lain khususnya kepada wanita seperti kesukaran untk mendapatkan zuriat ataupun risiko memperolehi bayi yang tidak sihat/cacat.

BAGAIMANA MERAWAT MIGRAIN DENGAN SET MIGRAIN SHAKLEE?

1. Ostematrix (Kalsium, Magnesium & Vitamin D)

Kalsium bukan sahaja membina tulang dan gigi, malah ia membantu menetapkan ritma jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah. Kalsium juga sangat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf dan otot, serta buah pinggang. Ia juga mengurangkan kadar kolesterol dalam darah.

Magnesium pula penting untuk metabolisma kalsium. Ia membantu untuk mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu punca yang dipercayai penyebab migraine. Satu kajian telah dibuat ke atas Magnesium, dan didapati ia membantu mengurangkan sakit kepala migrain dan mengurangkan frekuensinya.

Vitamin D pula penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium yang tiada vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing.



2. B Complex

Vitamin B2 (riboflavin) dan Vitamin B6 (Pyridoxine) telah terbukti boleh membantu mengurangkan kesakitkan akibat migrain. Vitamin B lengkap dalam B Complex Shaklee memastikan anda bukan saja mengurangkan risiko diserang migraine, tapi juga mencegah penyakit-penyakit lain seperti depresi, stroke dan sebagainya.

Bagi penderita migraine, anda hendaklah mengetahui penyebab-penyebab yang boleh menjadikan anda diserang migraine. Sekiranya ia berpunca dari pemakanan, maka anda perlulah menjaga pemakanan anda. Begitu juga dengan perkara2 lain seperti aktiviti harian dan sebagainya. Serta, pertimbangkanlah tentang mengambil vitamin/supplement sebagai pembantu untuk menyelesaikan masalah anda, kerana ia pasti lebih baik dari makan ubat berasaskan dadah secara berterusan.

3. Vitamin c

Membantu memperbaiki insomnia,stress dan keresahan.


Untuk FREE CONSULTATION, 


Adda Sa'adah

Shaklee Distributor - 946350
012-9489152

InsyaAllah ini adalah perantara anda kepada masalah migrain anda. :)




Adusss, sakitnya kepala ku, Pusingku rasa. Macam mahu pengsan jak. Macam mahu hentam jak ini kepala. Macam2 ku rasa bila sakit kepala ku ini datang. MIGRAIN. MIGRAIN. MIGRAIN. Adakah anda ingin biarkan sahaja sakit kepala tersebut? Biarkan sahaja? Memang anda bertindak kejam jika tidak cuba memcari jalan penyelesaian.


Perkataan Migrain berasal  daripada perkataan Greek 'hemikrania' yang bermaksud sebelah tengkorak atau dikenali juga sebagai vascular headache. Migraine diklasifikasikan kepada dua jenis : Classic Migraine dan Common Migraine.


Apakah faktor-faktor yang menyebabkan terjadinya migrain ?


1) Pemakanan


Pengambilan makanan yang mengandungi monosodium glutamate (MSG), cheese, nitrate, coklat, kekacang, alcohol, dan aspartame boleh menyebabkan kamu diserang migraine kerana ada diantara makanan itu mengandungi tyramine atau phenylethylamin yang boleh bertindak mengembangkan salur darah. Diet yang menurunkan kandungan gula dalam darah, tidak makan atau lambat makan mengikut jadual, serta kerap minum minuman yang mengandungi kafein seperti kopi, teh, Nescafe, coke atau pepsi juga boleh menyebabkan migraine kerana bahan ini juga boleh menyebabkan saluran darah mengembang


2) Hormone


Bagi perempuan, turun naik hormone estrogen sebelum, semasa, dan selepas haid akan menyebabkan sering diserang sakit kepala.


3) Cara hidup

Berlakunya pertukaran waktu jaga dan waktu tidur, terlebih atau terkurang tidur juga menyebabkan migraine. Bagi pelajar yang gemar belajar last minit dan mengabaikan makan dan tidur, akan menyebabkan mudah diserang migraine. Pengambilan ubat-ubatan, keturunan, perubahan cuaca, bunyi bising, menonton tv atau memandang skrin computer terlalu lama, stress, tekanan emosi dan merokok juga merupakan punca-punca diserang migraine.

Bagaimana merawat MIGRAIN ?


Mengawal pemakanan harian, kurangkan stress dengan bersenam, amalkan cara hidup teratur, berbaring di tempat gelap dan sunyi sewaktu tanda-tanda awal migraine. Mulakan mandian dari bawah keatas (kaki, badan, kepala), dengan cara ini mungkin boleh membantu kita mengelakkan diri diserang migraine.

Jangan biarkan sakit kepala berlarutan kerana mungkin akan menyebabkan migraine. Kalau kita mencapai tahap kritikal migraine, boleh menyebabkan muntah, pening, cirit-birit serta sensitive kepada bunyi dan cahaya.



  • Mengawal pemakanan harian
  • Mengurangkan stress dengan bersenam
  • Mengamalkan cara hidup teratur
  • Berbaring di tempat gelap dan sunyi sewaktu tanda-tanda awal migraine.
  • Mulakan mandian dari bawah ke atas (kaki, badan, kepala), dengan cara ini mungkin boleh membantu kita mengelakkan diri diserang migraine. 
Pengambilan ubat-ubatan seperti panadol ataupun ponstant hanya mampu mengurangkan kesakitan migraine untuk jangka masa pendek sahaja. Migraine akan kembali menyerang tanpa amalan gaya hidup yang sihat. Tambahan pula, ubat-ubatan penahan sakit mempunyai kandungan dadah yang boleh mendatangkan kesan buruk kepada badan kita untuk jangka masa panjang. Pengambilan ubat-ubatan dengan kandungan dadah yang berlarutan boleh menyebabkan masalah-masalah lain khususnya kepada wanita seperti kesukaran untk mendapatkan zuriat ataupun risiko memperolehi bayi yang tidak sihat/cacat.

BAGAIMANA MERAWAT MIGRAIN DENGAN SET MIGRAIN SHAKLEE?

1. Ostematrix (Kalsium, Magnesium & Vitamin D)

Kalsium bukan sahaja membina tulang dan gigi, malah ia membantu menetapkan ritma jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah. Kalsium juga sangat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf dan otot, serta buah pinggang. Ia juga mengurangkan kadar kolesterol dalam darah.

Magnesium pula penting untuk metabolisma kalsium. Ia membantu untuk mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu punca yang dipercayai penyebab migraine. Satu kajian telah dibuat ke atas Magnesium, dan didapati ia membantu mengurangkan sakit kepala migrain dan mengurangkan frekuensinya.

Vitamin D pula penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium yang tiada vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing.



2. B Complex

Vitamin B2 (riboflavin) dan Vitamin B6 (Pyridoxine) telah terbukti boleh membantu mengurangkan kesakitkan akibat migrain. Vitamin B lengkap dalam B Complex Shaklee memastikan anda bukan saja mengurangkan risiko diserang migraine, tapi juga mencegah penyakit-penyakit lain seperti depresi, stroke dan sebagainya.

Bagi penderita migraine, anda hendaklah mengetahui penyebab-penyebab yang boleh menjadikan anda diserang migraine. Sekiranya ia berpunca dari pemakanan, maka anda perlulah menjaga pemakanan anda. Begitu juga dengan perkara2 lain seperti aktiviti harian dan sebagainya. Serta, pertimbangkanlah tentang mengambil vitamin/supplement sebagai pembantu untuk menyelesaikan masalah anda, kerana ia pasti lebih baik dari makan ubat berasaskan dadah secara berterusan.

3. Vitamin c

Membantu memperbaiki insomnia,stress dan keresahan.


Untuk FREE CONSULTATION, 


Adda Sa'adah

Shaklee Distributor - 946350
012-9489152

InsyaAllah ini adalah perantara anda kepada masalah migrain anda. :)



Monday, 13 January 2014

Rawat CYST dengan GLA COMPLEX





Menurut kata Dr.Zubaidi Hj.Ahmad Ovarian Cyst bukanlah bersifat penyakit. Sedikit petikan daripada Dr.Zubaidi,

"Pada wanita yang normal, setiap kali kitaran haids, organ ovari akan membentuk gelembung dinamakan ovarian folikel. Ia mengandungi ovum, yakni benih wanita. Selepas ovum dikeluarkan, ovarian folikel ini akan mengecut, tetapi ada sesetengahnya terus membesar melebihi 2cm. Ini dinamakan ovarian cyst."



Kebanyakkan wanita mula sedar yang mereka ada Ovarian cyst selepas menjalani ujian ultrasound untuk mengenalpasti tahap kesuburan mereka. Ovarian cyst yang normal akan membesar dan pecah untuk mengeluarkan telur ovum ketika ovulasi. Cyst yang pecah ini dinamakan follicle. Jika cyst ini tidak pecah, saiznya akan bertambah besar dan dinamakan functional cyst. Ia tidak merbahaya melainkan jika saiznya semakin mebesar dan terus membesar.

PERLUKAH DIBEDAH ?

Pembedahan akan di pertimbangkan jika berlaku perkara-perkara berikut;
  • Ovarian cyst berlaku di kedua-dua belah ovari
  • Ovarian cyst melebihi saiz 5cm
  • Ovarian maish kekal saiz walaupun selepas menunggu 2-3kali kitaran haid.
  • Pemeriksaan ultrasound menunjukkan Ovarian cyst itu bukan jenis yang biasa.
  • Pesakit tidak pernha mengalami kitaran haid langsung
  • Menggunakan pil perancang kehamilan
  • Pesakit telah menopause
  • Pesakit adalah gadis remaja.

TAPI 

Masalah ini boleh dirawat dengan memcuba mengunakan GLA COMPLEX

InsyaAllah jadikan ini sebagai salah satu usaha kita untuk menyembuhkan.



TESTIMONIAL GLA COMPLEX SHAKLEE. Dah try baru tahu. Best. Adda suka jugak GLA ni sebenarnya.. wink wink wink Sebenarnya banyak lagi manfaat GLA COMPLEX ni cuma hari ni kita fokus pada CYST dulu ye. InsyaAllah next entry kite cerita pasal GLA COMPLEX manfaatnya yang lain. OPSSSSSSSS. orang ada senggugut Adda sangat cadangkan korang ambil GLA COMPLEX ni. ni. InsyaAllah setiap penyakit ada penawarnya.






DAPATKAN HARGA SUPER DUPER RENDAH.
FREE KONSULTANSI BERKAITAN MASALAH ANDA!!!
Adda Sa'adah 
SHAKLEE DISTRIBUTOR -946350
012-9489152

Atau mahu jana pendapatan bersama SHAKLEE? ASK ME HOW. I will tell you how. :) INsyaAllah.








Menurut kata Dr.Zubaidi Hj.Ahmad Ovarian Cyst bukanlah bersifat penyakit. Sedikit petikan daripada Dr.Zubaidi,

"Pada wanita yang normal, setiap kali kitaran haids, organ ovari akan membentuk gelembung dinamakan ovarian folikel. Ia mengandungi ovum, yakni benih wanita. Selepas ovum dikeluarkan, ovarian folikel ini akan mengecut, tetapi ada sesetengahnya terus membesar melebihi 2cm. Ini dinamakan ovarian cyst."



Kebanyakkan wanita mula sedar yang mereka ada Ovarian cyst selepas menjalani ujian ultrasound untuk mengenalpasti tahap kesuburan mereka. Ovarian cyst yang normal akan membesar dan pecah untuk mengeluarkan telur ovum ketika ovulasi. Cyst yang pecah ini dinamakan follicle. Jika cyst ini tidak pecah, saiznya akan bertambah besar dan dinamakan functional cyst. Ia tidak merbahaya melainkan jika saiznya semakin mebesar dan terus membesar.

PERLUKAH DIBEDAH ?

Pembedahan akan di pertimbangkan jika berlaku perkara-perkara berikut;
  • Ovarian cyst berlaku di kedua-dua belah ovari
  • Ovarian cyst melebihi saiz 5cm
  • Ovarian maish kekal saiz walaupun selepas menunggu 2-3kali kitaran haid.
  • Pemeriksaan ultrasound menunjukkan Ovarian cyst itu bukan jenis yang biasa.
  • Pesakit tidak pernha mengalami kitaran haid langsung
  • Menggunakan pil perancang kehamilan
  • Pesakit telah menopause
  • Pesakit adalah gadis remaja.

TAPI 

Masalah ini boleh dirawat dengan memcuba mengunakan GLA COMPLEX

InsyaAllah jadikan ini sebagai salah satu usaha kita untuk menyembuhkan.



TESTIMONIAL GLA COMPLEX SHAKLEE. Dah try baru tahu. Best. Adda suka jugak GLA ni sebenarnya.. wink wink wink Sebenarnya banyak lagi manfaat GLA COMPLEX ni cuma hari ni kita fokus pada CYST dulu ye. InsyaAllah next entry kite cerita pasal GLA COMPLEX manfaatnya yang lain. OPSSSSSSSS. orang ada senggugut Adda sangat cadangkan korang ambil GLA COMPLEX ni. ni. InsyaAllah setiap penyakit ada penawarnya.






DAPATKAN HARGA SUPER DUPER RENDAH.
FREE KONSULTANSI BERKAITAN MASALAH ANDA!!!
Adda Sa'adah 
SHAKLEE DISTRIBUTOR -946350
012-9489152

Atau mahu jana pendapatan bersama SHAKLEE? ASK ME HOW. I will tell you how. :) INsyaAllah.




B COMPLEX SHAKLEE MEMANG SUPERB!


Mengapa Vitamin B Penting untuk Kesihatan yang baik?
Adakah anda mendapat vitamin B yang mencukupi? B Compleks adalah dalam kategori vitamin Larut Air dan mudah hilang melalui peluh dan air kencing. Tekanan harian, tabiat pemakanan yang tidak sihat dan sesetengah bahan ubatan boleh meningkatkan risiko kekurangan bekalan vitamin B anda. Justeru itu, vitamin B merupakan keperluan asas dalam diet sihat kita.

Adakah B Complex Anda Lengkap & Seimbang?
B Complex Shaklee menawarkan vitamin B yang lengkap. Apakah yang dimaksudkan yang lengkap dan seimbang? Ianya bermaksud B Complex mesti mengandungi 8 jenis vitamin B pada kadar 100% daily value (DV) seperti yang telah digariskan oleh Food Drug Administration (FDA). Kelapan -lapan B diperlukan ada pada waktu yang sama/serentak, kerana mereka saling memerlukan antara satu sama lain untuk menghasilkan kesan terbaik bagi B Complex.
B tersebut terdiri:
•    B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantotenik membantu badan
menukarkan protein, lemak dan karbohidrat kepada
tenaga.*
•    Asid folik dan B12 membantu dalam pembentukan sel-sel
darah merah di dalam tubuh.  Jumlah asid folik yang
mencukupi dalam diet harian membantu mencegah
kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang
kehamilan sebelum konsepsi dan semasa 12 minggu
tempoh kehamilan bagi dos harian sebanyak 400 mcg.*
Antara Peranan B Complex ialah;
- menukarkan gula dalam makanan kepada tenaga
- meningkatkan fokus dan tumpuan berfikir
- mengelakkan penyakit beri2 akibat kekurangan vitamin B
- menggalakkan pertumbuhan
- penting untuk sistem saraf
- anti stress dan tekanan
- meningkatkan antibodi tubuh
- penting untuk sintesis dan aktiviti sel
- diperlukan untuk penghasilan hemoglobin (sel darah merah)
- mencegah anemia
- memberikan tenaga
- mengelakkan kecacatan pada bayi dalam kandungan (terutama spina bifida)
- mengurangkan kolesterol
- penting untuk metabolisma lemak,protin dan karbohidrat
- amat2 penting untuk pengidap kencing manis/diabetes untuk
menukarkan gula kepada tenaga
Sumber semulajadi vitamin B-complex ialah sayuran hijau, kekacang.
Pengambilan B-compleks akan menyebabkan urin menjadi kekuningan, sebagai indikasi bahawa badan memerlukan lebih banyak air, dan memekatkan warna susu badan.
HUBUNGI SHAKLEE DISTRIBUTOR :
Adda Sa'adah
SMS/WhatsApp : 012-9489152


Mengapa Vitamin B Penting untuk Kesihatan yang baik?
Adakah anda mendapat vitamin B yang mencukupi? B Compleks adalah dalam kategori vitamin Larut Air dan mudah hilang melalui peluh dan air kencing. Tekanan harian, tabiat pemakanan yang tidak sihat dan sesetengah bahan ubatan boleh meningkatkan risiko kekurangan bekalan vitamin B anda. Justeru itu, vitamin B merupakan keperluan asas dalam diet sihat kita.

Adakah B Complex Anda Lengkap & Seimbang?
B Complex Shaklee menawarkan vitamin B yang lengkap. Apakah yang dimaksudkan yang lengkap dan seimbang? Ianya bermaksud B Complex mesti mengandungi 8 jenis vitamin B pada kadar 100% daily value (DV) seperti yang telah digariskan oleh Food Drug Administration (FDA). Kelapan -lapan B diperlukan ada pada waktu yang sama/serentak, kerana mereka saling memerlukan antara satu sama lain untuk menghasilkan kesan terbaik bagi B Complex.
B tersebut terdiri:
•    B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantotenik membantu badan
menukarkan protein, lemak dan karbohidrat kepada
tenaga.*
•    Asid folik dan B12 membantu dalam pembentukan sel-sel
darah merah di dalam tubuh.  Jumlah asid folik yang
mencukupi dalam diet harian membantu mencegah
kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang
kehamilan sebelum konsepsi dan semasa 12 minggu
tempoh kehamilan bagi dos harian sebanyak 400 mcg.*
Antara Peranan B Complex ialah;
- menukarkan gula dalam makanan kepada tenaga
- meningkatkan fokus dan tumpuan berfikir
- mengelakkan penyakit beri2 akibat kekurangan vitamin B
- menggalakkan pertumbuhan
- penting untuk sistem saraf
- anti stress dan tekanan
- meningkatkan antibodi tubuh
- penting untuk sintesis dan aktiviti sel
- diperlukan untuk penghasilan hemoglobin (sel darah merah)
- mencegah anemia
- memberikan tenaga
- mengelakkan kecacatan pada bayi dalam kandungan (terutama spina bifida)
- mengurangkan kolesterol
- penting untuk metabolisma lemak,protin dan karbohidrat
- amat2 penting untuk pengidap kencing manis/diabetes untuk
menukarkan gula kepada tenaga
Sumber semulajadi vitamin B-complex ialah sayuran hijau, kekacang.
Pengambilan B-compleks akan menyebabkan urin menjadi kekuningan, sebagai indikasi bahawa badan memerlukan lebih banyak air, dan memekatkan warna susu badan.
HUBUNGI SHAKLEE DISTRIBUTOR :
Adda Sa'adah
SMS/WhatsApp : 012-9489152

Sunday, 12 January 2014

20 kebaikkan Alfafa Shaklee yang PERLU ANDA TAHU - The Father of All foods



Assalamualaikum, Alfafa Shaklee PROMO untuk JANUARI.
Yeahhhh.. Adda pun order buat stok Alfaffa. Sekali order 12 botol uolssss. hehe 
Sebab set Slimming memang laku keras dengan Adda -- Alhamdulilah, Syukur.

Produk pertama yang Adda cuba masa join Shaklee ialah Alfafa. Masa tu try je untuk alahan. Dalam hati doa je supaya alahan makin kurang sebelum ambil FULL SET ALERGIK. Alhamdulilah 3-4 bulan amal, nampak perubahan dan Adda boleh makan seafood. Seronoknya la. Seronok memang seronok sebab dulu nak makan udang nak makan ketam nak makan seafood semua jadi bengkak2 muka dan kulit tangan. Punya sensitif ni kulit. Alahai.

Perkara paling BEST tentang Alfafa ialah DETOX. -- Means buang toksin dalam badan korang! Part ni memang SUPER BEST.

Meh sini nak list 20 kebaikkan Alfafa Shaklee :

   

1.   Merawat gangguan pencernaan
2.   Mengawal kolestrol dalam darah
3.   Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh
4.   Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
5.   Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula      dalam darah
6.   Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan
7.   Mengurangkan simptom menopous
8.   Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan
9.   Merawat masalah sembelit
10.  Menyahkan toksik dalam tubuh
11.  Mengurangkan kesakitan otot dan sendi
12.  Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
13.  Membantu masalah penghadaman
14.  Membantu memperbanyakkan susu ibu
15.  Mengurangkan masalah pundi kencing
16.  Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati
17.  Meningkatkan kesihatan prostat
18.  Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita
19.  Menghangatkan hubungan suami isteri
20.  Membantu tingkatkan kesihatan lelaki

Credit untuk blogger ini sihatmacamyaya

Lebih info pada addawellness

KONSULTASI SECARA PERCUMA untuk anda.


Adda Sa'adah
012-9489152
Shaklee Distributors - 946350





Assalamualaikum, Alfafa Shaklee PROMO untuk JANUARI.
Yeahhhh.. Adda pun order buat stok Alfaffa. Sekali order 12 botol uolssss. hehe 
Sebab set Slimming memang laku keras dengan Adda -- Alhamdulilah, Syukur.

Produk pertama yang Adda cuba masa join Shaklee ialah Alfafa. Masa tu try je untuk alahan. Dalam hati doa je supaya alahan makin kurang sebelum ambil FULL SET ALERGIK. Alhamdulilah 3-4 bulan amal, nampak perubahan dan Adda boleh makan seafood. Seronoknya la. Seronok memang seronok sebab dulu nak makan udang nak makan ketam nak makan seafood semua jadi bengkak2 muka dan kulit tangan. Punya sensitif ni kulit. Alahai.

Perkara paling BEST tentang Alfafa ialah DETOX. -- Means buang toksin dalam badan korang! Part ni memang SUPER BEST.

Meh sini nak list 20 kebaikkan Alfafa Shaklee :

   

1.   Merawat gangguan pencernaan
2.   Mengawal kolestrol dalam darah
3.   Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh
4.   Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
5.   Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula      dalam darah
6.   Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan
7.   Mengurangkan simptom menopous
8.   Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan
9.   Merawat masalah sembelit
10.  Menyahkan toksik dalam tubuh
11.  Mengurangkan kesakitan otot dan sendi
12.  Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
13.  Membantu masalah penghadaman
14.  Membantu memperbanyakkan susu ibu
15.  Mengurangkan masalah pundi kencing
16.  Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati
17.  Meningkatkan kesihatan prostat
18.  Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita
19.  Menghangatkan hubungan suami isteri
20.  Membantu tingkatkan kesihatan lelaki

Credit untuk blogger ini sihatmacamyaya

Lebih info pada addawellness

KONSULTASI SECARA PERCUMA untuk anda.


Adda Sa'adah
012-9489152
Shaklee Distributors - 946350



Apa kata Mazidul Akmal Tentang Kelapa Dara?

minyak kelapa dara
minyak kelapa dara

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...