Adda Sa'adah : February 2013

Friday, 22 February 2013

Kebaikan VCOA TREENEA


Antara khasiat dan kebaikan VCOAntioxidants:
• Membantu kelancaran system pencernaan
• Meningkatkan sistem dan daya tahan tubuh
• Menbantu mengurangkan berat badan
• Mengurangkan kadar kolesterol dan darah tinggi serta risiko penyakit jantung
• Membekalkan nutrien penting dalam membantu pertumbuhan rambut yang sihat
• Membantu merawat pelbagai masalah kulit
• Menyokong fungsi tiroid
• Menghalus dan menyeragamkan struktur kulit





TREENEA VCOA penawar & juga rawatan ALternatif terbaik bagi penyakit-penyakit seperti berikut tanpa menggunakan ubat-ubatan yang mengandungi BAHAN KIMIA..
Antaranya ialah : - 
:: SENGGUGUT
:: BUASIR
:: TIROID
:: RESDUNG
:: MIGRAIN
:: ECZEMA
:: JAUNDIS / penyakit kuning (baby)
:: JERAWAT
:: DARAH TINGGI
:: Mencegah penyakit KANSER & JANTUNG
dll lain2... 


*Sekiranya anda mempunyai masalah seperti yang telah saya nyatakan di atas, hubungi saya & dapatkan sebotol VCOA.

Harga : RM40 ada 60 biji. ( Tahan untuk sebulan )
Pos rm6

Hubungi saya di

FB : Adda Sa'adah
Twitter : @Addasaadah

*Adda sa'adah *
:)

Antara khasiat dan kebaikan VCOAntioxidants:
• Membantu kelancaran system pencernaan
• Meningkatkan sistem dan daya tahan tubuh
• Menbantu mengurangkan berat badan
• Mengurangkan kadar kolesterol dan darah tinggi serta risiko penyakit jantung
• Membekalkan nutrien penting dalam membantu pertumbuhan rambut yang sihat
• Membantu merawat pelbagai masalah kulit
• Menyokong fungsi tiroid
• Menghalus dan menyeragamkan struktur kulit





TREENEA VCOA penawar & juga rawatan ALternatif terbaik bagi penyakit-penyakit seperti berikut tanpa menggunakan ubat-ubatan yang mengandungi BAHAN KIMIA..
Antaranya ialah : - 
:: SENGGUGUT
:: BUASIR
:: TIROID
:: RESDUNG
:: MIGRAIN
:: ECZEMA
:: JAUNDIS / penyakit kuning (baby)
:: JERAWAT
:: DARAH TINGGI
:: Mencegah penyakit KANSER & JANTUNG
dll lain2... 


*Sekiranya anda mempunyai masalah seperti yang telah saya nyatakan di atas, hubungi saya & dapatkan sebotol VCOA.

Harga : RM40 ada 60 biji. ( Tahan untuk sebulan )
Pos rm6

Hubungi saya di

FB : Adda Sa'adah
Twitter : @Addasaadah

*Adda sa'adah *
:)

minyak kelapa dara ( VCO )




Minyak Kelapa Dara (VCO) yang diperolehi dari Treenea mempunyai banyak khasiat dan manfaat kesihatan kepada tubuh badan manusia kerana ia mempunyai kandungan antioksidan yang tinggi dibandingkan dengan minyak kelapa dara lain. Ia dihasilkan dari proses yang tidak menggunakan haba dan formulanya yang telah dikaji secara teliti dan terperinci menggunakan 100% pati kelapa dara organik yang bebas dari kolesterol. 

VCOAntioxidants kaya dengan Vitamin E (a-tocopherol), Vitamin A (retinol) dan vitamin D (cholecaciferol) yang diperlukan oleh tubuh badan manusia. Vitamin A dan E juga dipercayai boleh bertindak sebagai ejen antioksidan yang mempunyai kebolehan memerangkap radikal bebas dan kajian penyelidikan menunjukkan ia berkebolehan mencegah penyakit kanser serta penyakit berkaitan jantung. 
Mengapa Makanan Yang Kaya Antioksidan Perlu ?
Tubuh badan kita sentiasa terdedah pada radikal bebas yang terhasil daripada toksin-toksin alam sekitar seperti asap kilang, asap kenderaan, asap rokok, sinaran ultra violet (UV) dan pencemaran bahan-bahan makanan. VCOAntioxidants adalah kaya dengan sifat-sifat antioksidan yang berpotensi melindungi sel-sel pada tubuh badan manusia dari serangan radikal bebas. Oleh yang demikian sel-sel badan akan menjadi lebih sihat dan tekstur kulit akan menjadi lebih halus dan seragam.




Penyelidikan oleh para saintis mendapati, minyak kelapa dara terdiri daripada 90% lemak tepu yang kebanyakkan daripadanya adalah trigliserida berantai sederhana (MCT). Ujian klinikal telah membuktikan MCT adalah merupakan ejen pembekal tenaga segera. MCT tidak disimpan sebagai lemak dalam badan sebaliknya ia akan disalutkan kepada hati untuk membekal tenaga segera. Asid lemak ini kemudiannya akan ditukarkan ke sebatian keton (keton bodies). Sebatian keton sangat diperlukan oleh otak manusia apabila glukosa tidak dapat berfungsi untuk membekalkan tenaga. Kajian secara saintifik telah menunjukkan sebatian keton boleh membantu pesakit neurodegenerative disorders seperti penyakit Alzheimer dan Parkinson.

Selain dari itu, sebatian keton juga didapati membantu serangan epilepsy. Pengambilan VCOAntioxidants secara oral dalam kadar yang tertentu akan menyebabkan tubuh kita dilindungi dari serangan bacteria, kulat dan virus. Sistem imunisasi tubuh badan akan meningkat, selsema da batuk akan berkurangan. Sebatian aktif seperti monolaurin, monokaprik dan monokaprin, yang terbukti hasil dari penghadaman VCO. VCOAntioxidants juga mengandungi bahan aktif seperti phospholipids serta sterol tumbuhan yang telah dibuktikan berupaya merendahkan tahap kolesterol dan meningkatkan tahap LDL dalam darah. MCT juga mudah dihadamkan dan dapat membantu mengawal berat badan jika diambil secara teratur dan berterusan. 

Antara khasiat dan kebaikan VCOAntioxidants:
• Membantu kelancaran system pencernaan
• Meningkatkan sistem dan daya tahan tubuh
• Menbantu mengurangkan berat badan
• Mengurangkan kadar kolesterol dan darah tinggi serta risiko penyakit jantung
• Membekalkan nutrien penting dalam membantu pertumbuhan rambut yang sihat
• Membantu merawat pelbagai masalah kulit
• Menyokong fungsi tiroid
• Menghalus dan menyeragamkan struktur kulit





Harga sebotol rm40. Pos RM6 :)


Sekiranya anda berminat dengan VCOA ini hubungi saya di :


FB     : Adda Sa'adah

twitter : @Addasaadah

Jika anda ada sebarang pertanya untuk diajukan, silalah PM @ Tweet saya. hihihi

Kredit untuk page Treenea.com :)

*Adda Sa'adah*
:)




Minyak Kelapa Dara (VCO) yang diperolehi dari Treenea mempunyai banyak khasiat dan manfaat kesihatan kepada tubuh badan manusia kerana ia mempunyai kandungan antioksidan yang tinggi dibandingkan dengan minyak kelapa dara lain. Ia dihasilkan dari proses yang tidak menggunakan haba dan formulanya yang telah dikaji secara teliti dan terperinci menggunakan 100% pati kelapa dara organik yang bebas dari kolesterol. 

VCOAntioxidants kaya dengan Vitamin E (a-tocopherol), Vitamin A (retinol) dan vitamin D (cholecaciferol) yang diperlukan oleh tubuh badan manusia. Vitamin A dan E juga dipercayai boleh bertindak sebagai ejen antioksidan yang mempunyai kebolehan memerangkap radikal bebas dan kajian penyelidikan menunjukkan ia berkebolehan mencegah penyakit kanser serta penyakit berkaitan jantung. 
Mengapa Makanan Yang Kaya Antioksidan Perlu ?
Tubuh badan kita sentiasa terdedah pada radikal bebas yang terhasil daripada toksin-toksin alam sekitar seperti asap kilang, asap kenderaan, asap rokok, sinaran ultra violet (UV) dan pencemaran bahan-bahan makanan. VCOAntioxidants adalah kaya dengan sifat-sifat antioksidan yang berpotensi melindungi sel-sel pada tubuh badan manusia dari serangan radikal bebas. Oleh yang demikian sel-sel badan akan menjadi lebih sihat dan tekstur kulit akan menjadi lebih halus dan seragam.




Penyelidikan oleh para saintis mendapati, minyak kelapa dara terdiri daripada 90% lemak tepu yang kebanyakkan daripadanya adalah trigliserida berantai sederhana (MCT). Ujian klinikal telah membuktikan MCT adalah merupakan ejen pembekal tenaga segera. MCT tidak disimpan sebagai lemak dalam badan sebaliknya ia akan disalutkan kepada hati untuk membekal tenaga segera. Asid lemak ini kemudiannya akan ditukarkan ke sebatian keton (keton bodies). Sebatian keton sangat diperlukan oleh otak manusia apabila glukosa tidak dapat berfungsi untuk membekalkan tenaga. Kajian secara saintifik telah menunjukkan sebatian keton boleh membantu pesakit neurodegenerative disorders seperti penyakit Alzheimer dan Parkinson.

Selain dari itu, sebatian keton juga didapati membantu serangan epilepsy. Pengambilan VCOAntioxidants secara oral dalam kadar yang tertentu akan menyebabkan tubuh kita dilindungi dari serangan bacteria, kulat dan virus. Sistem imunisasi tubuh badan akan meningkat, selsema da batuk akan berkurangan. Sebatian aktif seperti monolaurin, monokaprik dan monokaprin, yang terbukti hasil dari penghadaman VCO. VCOAntioxidants juga mengandungi bahan aktif seperti phospholipids serta sterol tumbuhan yang telah dibuktikan berupaya merendahkan tahap kolesterol dan meningkatkan tahap LDL dalam darah. MCT juga mudah dihadamkan dan dapat membantu mengawal berat badan jika diambil secara teratur dan berterusan. 

Antara khasiat dan kebaikan VCOAntioxidants:
• Membantu kelancaran system pencernaan
• Meningkatkan sistem dan daya tahan tubuh
• Menbantu mengurangkan berat badan
• Mengurangkan kadar kolesterol dan darah tinggi serta risiko penyakit jantung
• Membekalkan nutrien penting dalam membantu pertumbuhan rambut yang sihat
• Membantu merawat pelbagai masalah kulit
• Menyokong fungsi tiroid
• Menghalus dan menyeragamkan struktur kulit





Harga sebotol rm40. Pos RM6 :)


Sekiranya anda berminat dengan VCOA ini hubungi saya di :


FB     : Adda Sa'adah

twitter : @Addasaadah

Jika anda ada sebarang pertanya untuk diajukan, silalah PM @ Tweet saya. hihihi

Kredit untuk page Treenea.com :)

*Adda Sa'adah*
:)

Sayangi jantung anda dengan treenea VCOA


Perhatian kepada pesakit jantung, ini mungkin menarik perhatian anda! :)

KEBAIKAN MINYAK KELAPA DARA KPD JANTUNG :

-ADA SALAH FAHAM YG TERSEBAR DI ANTRA ORG RAMAI BHWA MINYAK KELAPA DARA TIDAK BAIK UTK JANTUNG....KRNA IA MENGANDUNGI SEJUMLAH BESAR LEMAK TEPU.

-SEBENARNYA, MINYAK KLPA DARA MEMBERI KEBAIKAN KPD JANTUNG.... IA MENGANDUNGI ASID LAURIK SEKITAR 50% - 70% YG BOLEH MEMBANTU DALAM MENCEGAH PELBAGAI MSLH JANTUNG TERMSK KADAR KOLESTROL TINGGI & TEKANAN DARAH TINGGI.

- LEMAK TEPU YG TERKANDUNG DALAM MINYAK KLPA DARA TIDAK BERBAHAYA SEPERTI DALAM MINYAK SAYURAN YANG LAIN. ITU TIDAK MENYEBABKAN PENINGKATAN KADAR LDL. IA DPT MENGURANGKAN TIMBULNYA KECEDERAAN DI ARTERI .

**KEPADA PESAKIT JANTUNG TIDAK MEMPUNYAI MSLH UTK MENGAMALKAN MINYAK KELAPA DARA, 



SAYANGI JANTUNG ANDA ♥ ♥ ♥ 

JOM AMALKAN PENGAMBILAN TREENEA VCOA :)

SEDIKIT FAKTA TENTANG PENYAKIT JANTUNG & MINYAK KELAPA DARA(VCO) YANG PERLU ANDA TAHU ???


Ada salah faham yang tersebar di antara orang ramai bahawa minyak kelapa tidak baik untuk jantung. Ini kerana ia mengandungi sejumlah besar lemak tepu. Sebenarnya, Minyak kelapa dara memberi kebaikan untuk jantung. Ia mengandungi asid laurik sekitar 50% hingga 70%, yang boleh membantu dalam mencegah pelbagai masalah jantung termasuk kadar kolesterol tinggi dan tekanan darah tinggi.

Lemak tepu yang terkandung di dalam Minyak kelapa dara tidak berbahaya seperti dalam minyak sayuran lain. Itu tidak menyebabkan peningkatan kadar LDL. Ia dapat mengurangkan timbulnya kecederaan di arteri dan membantu mencegah aterosklerosis. 



credit untuk page treenea. :)
Sebarang pertanyaan boleh diajukan kepada saya:) Hiks GO TREENEA GO!

*Jika anda berminat dengan minyak kelapa dara ini, hubungi atau PM saya

emel : adda.tudorgold@gmail.com
twitter : @addasaadah 
fb       : Adda sa'adah


*Adda Sa'adah*
:)



Perhatian kepada pesakit jantung, ini mungkin menarik perhatian anda! :)

KEBAIKAN MINYAK KELAPA DARA KPD JANTUNG :

-ADA SALAH FAHAM YG TERSEBAR DI ANTRA ORG RAMAI BHWA MINYAK KELAPA DARA TIDAK BAIK UTK JANTUNG....KRNA IA MENGANDUNGI SEJUMLAH BESAR LEMAK TEPU.

-SEBENARNYA, MINYAK KLPA DARA MEMBERI KEBAIKAN KPD JANTUNG.... IA MENGANDUNGI ASID LAURIK SEKITAR 50% - 70% YG BOLEH MEMBANTU DALAM MENCEGAH PELBAGAI MSLH JANTUNG TERMSK KADAR KOLESTROL TINGGI & TEKANAN DARAH TINGGI.

- LEMAK TEPU YG TERKANDUNG DALAM MINYAK KLPA DARA TIDAK BERBAHAYA SEPERTI DALAM MINYAK SAYURAN YANG LAIN. ITU TIDAK MENYEBABKAN PENINGKATAN KADAR LDL. IA DPT MENGURANGKAN TIMBULNYA KECEDERAAN DI ARTERI .

**KEPADA PESAKIT JANTUNG TIDAK MEMPUNYAI MSLH UTK MENGAMALKAN MINYAK KELAPA DARA, 



SAYANGI JANTUNG ANDA ♥ ♥ ♥ 

JOM AMALKAN PENGAMBILAN TREENEA VCOA :)

SEDIKIT FAKTA TENTANG PENYAKIT JANTUNG & MINYAK KELAPA DARA(VCO) YANG PERLU ANDA TAHU ???


Ada salah faham yang tersebar di antara orang ramai bahawa minyak kelapa tidak baik untuk jantung. Ini kerana ia mengandungi sejumlah besar lemak tepu. Sebenarnya, Minyak kelapa dara memberi kebaikan untuk jantung. Ia mengandungi asid laurik sekitar 50% hingga 70%, yang boleh membantu dalam mencegah pelbagai masalah jantung termasuk kadar kolesterol tinggi dan tekanan darah tinggi.

Lemak tepu yang terkandung di dalam Minyak kelapa dara tidak berbahaya seperti dalam minyak sayuran lain. Itu tidak menyebabkan peningkatan kadar LDL. Ia dapat mengurangkan timbulnya kecederaan di arteri dan membantu mencegah aterosklerosis. 



credit untuk page treenea. :)
Sebarang pertanyaan boleh diajukan kepada saya:) Hiks GO TREENEA GO!

*Jika anda berminat dengan minyak kelapa dara ini, hubungi atau PM saya

emel : adda.tudorgold@gmail.com
twitter : @addasaadah 
fb       : Adda sa'adah


*Adda Sa'adah*
:)


Monday, 18 February 2013

Itu Popcakes dia...Popcakes awak?


Assalamualaikum & Hai, Entry kali ini pula ialah tentang popcakes. Opppssss, apa itu popcakes yer? masih tak tahu dan tercari2 apa itu popcakes? Popcakes tu sejenis benda yang meletup2 dalam mulut ke? Eyh ke menda apa eyh? hihihi Meh adda terangkan. Popcakes ialah sejenis cake yang disaluti choc! Sangatn yummy. Boleh baca komen kat page Choc Empire okayyyyyy. :) Semestinya selain sedap, ia sangat comel hingga ada pelanggan adda yang cakap sayang nak makan sebab cantik sangat. Alahaiii, jangan la simpan la sanagt popcake tue, cake kan cepat rosak.hihi kot ye pun sayang sangat nak makan kan..hehehe Memcuci mata melihat popcakes yang comel2 ini :) Dan untuk pengetahuan anda semua, popcakes ini sangat lakuuuuu. hehe



Comel? hihihi PM di Choc Empire saya jika anda berminat :) Jangan lupa klik LIKE & SHARE. :)

*Adda Sa'adah*
:)


Assalamualaikum & Hai, Entry kali ini pula ialah tentang popcakes. Opppssss, apa itu popcakes yer? masih tak tahu dan tercari2 apa itu popcakes? Popcakes tu sejenis benda yang meletup2 dalam mulut ke? Eyh ke menda apa eyh? hihihi Meh adda terangkan. Popcakes ialah sejenis cake yang disaluti choc! Sangatn yummy. Boleh baca komen kat page Choc Empire okayyyyyy. :) Semestinya selain sedap, ia sangat comel hingga ada pelanggan adda yang cakap sayang nak makan sebab cantik sangat. Alahaiii, jangan la simpan la sanagt popcake tue, cake kan cepat rosak.hihi kot ye pun sayang sangat nak makan kan..hehehe Memcuci mata melihat popcakes yang comel2 ini :) Dan untuk pengetahuan anda semua, popcakes ini sangat lakuuuuu. hehe



Comel? hihihi PM di Choc Empire saya jika anda berminat :) Jangan lupa klik LIKE & SHARE. :)

*Adda Sa'adah*
:)

GIFT BOX CHOC EMPIRE


Assalamualaikum & Hai. Alaaaaaaaaaa, lamanya tak update blog kesayangan ini. Al-maklum buzy sikit! hiks. Apa pun adda masih ada benda yang nak share! Mestilah nak share pasal choc! Pasal apa lagi kann...hehehe. Sibuk menjaga Choc Empire kan sekarang ~  Maklumlah baru start buat benda alah nie. Tapi adda suka buat choc ini. Rasa macam hanyut gituuuu . Wehuuuuuuuuuu,,
Okay, jom kita memcuci mata di Choc Empire sekarang! SEKARANG! hiks
Terdapa beberapa jenis choc yang adda buat . Tapi entry kali ini khusus untuk GIFT BOX. Memandangkan gift box ini mendapat permintaan yang kerap, jadi adda buatkan entry khas untuk gift ini yer.:) Mungkin sebab gift box ini sesuai untuk dijadikan hadiah birthday untuk kawan2, suami, isteri, kakak ,abang adik dan sebagainya. Lepas tue boleh tulis nama kan atas choc. Special dan class gitu choc yang ditempah tue nanti. Tambahan pula, pelanggan boleh pilih warna yang mereka sukai untuk disesuaikan. Di samping itu, choc ini juga sesuai untuk diletakkan atas dulang hantaran perkahwinan atau pertunangan. Abadikan nama insan teristimewa diatas choc yang sangat yummy ini dari Choc Empire. Ya, yummy sangat2 dan sangat comel. Comel macam kak Ton iklan Beauty Umaira gituuuuuuuuuuu. hahahaha. Yang box ini ada beberapa saiz, Kalau ada yang nak saiz comel2 macam kak ton boleh la pilih saiz 12 cavity dan 16  cavity. Memang comel la..hehe Tapi nak tulis nama lebih sesuai 25 cavity dan 35 cavity! Saiz paling giant 35 cavity. :) Nak tahu tentang harga PM saya di Choc Empire.
Tak sabar dah kan? Jom la memcuci mata di Choc Empire sekejap!



Nak lagi? Jom la ke Choc Empire ! Jangan lupa Klik LIKE. :) Terima kasih.

*Adda Sa'adah*
:)



Assalamualaikum & Hai. Alaaaaaaaaaa, lamanya tak update blog kesayangan ini. Al-maklum buzy sikit! hiks. Apa pun adda masih ada benda yang nak share! Mestilah nak share pasal choc! Pasal apa lagi kann...hehehe. Sibuk menjaga Choc Empire kan sekarang ~  Maklumlah baru start buat benda alah nie. Tapi adda suka buat choc ini. Rasa macam hanyut gituuuu . Wehuuuuuuuuuu,,
Okay, jom kita memcuci mata di Choc Empire sekarang! SEKARANG! hiks
Terdapa beberapa jenis choc yang adda buat . Tapi entry kali ini khusus untuk GIFT BOX. Memandangkan gift box ini mendapat permintaan yang kerap, jadi adda buatkan entry khas untuk gift ini yer.:) Mungkin sebab gift box ini sesuai untuk dijadikan hadiah birthday untuk kawan2, suami, isteri, kakak ,abang adik dan sebagainya. Lepas tue boleh tulis nama kan atas choc. Special dan class gitu choc yang ditempah tue nanti. Tambahan pula, pelanggan boleh pilih warna yang mereka sukai untuk disesuaikan. Di samping itu, choc ini juga sesuai untuk diletakkan atas dulang hantaran perkahwinan atau pertunangan. Abadikan nama insan teristimewa diatas choc yang sangat yummy ini dari Choc Empire. Ya, yummy sangat2 dan sangat comel. Comel macam kak Ton iklan Beauty Umaira gituuuuuuuuuuu. hahahaha. Yang box ini ada beberapa saiz, Kalau ada yang nak saiz comel2 macam kak ton boleh la pilih saiz 12 cavity dan 16  cavity. Memang comel la..hehe Tapi nak tulis nama lebih sesuai 25 cavity dan 35 cavity! Saiz paling giant 35 cavity. :) Nak tahu tentang harga PM saya di Choc Empire.
Tak sabar dah kan? Jom la memcuci mata di Choc Empire sekejap!



Nak lagi? Jom la ke Choc Empire ! Jangan lupa Klik LIKE. :) Terima kasih.

*Adda Sa'adah*
:)


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...