Adda Sa'adah : 2013

Sunday, 7 April 2013

Giveaway Naili Shoppe Di Mialiana.com



NAILI SHOPPE : Kedai Online Termurah Di Pasaran

Naili Shoppe merupakan pemborong, pengedar dan penjual pelbagai produk kecantikan, kesihatan, tudung (bawal, labuh, ratu), stoking buluh, shawls serta pelbagai jenis aksesori bagi Putrajaya, Bangi, Sepang, Salak Tinggi, Puchong, Kajang, Seri Kembangan dan kawasan sekitarnya.

Antara produk kesihatan dan kecantikan yang dijual di Naili Shoppe ini ialah D’Herbs, Anugerah, V’Asia, Jamu Ratu Malaya, Nurbeautyline, Fellina, Megah Perawan, CocoaCollagen, Avail, Pamoga - Vida Beauty, Beauty Umairah, Tropica Bioherbs, Jamu Jelita, Hijrah, Smartherbs, Pompure, D’Qistee, Produk Sunnah, Jerslin, Jamu Ratu Dara dan banyak lagi.

PEMBELIAN SECARA ONLINE AMAT DIALU-ALUKAN

Untuk keterangan lanjut sila hubungi :-
Puan Naili : 013-3913 349
Emel  : nailishoppe@gmail.com

Alamat Premis :
Naili Shoppe
T00-UF2, Blok C
Pangsapuri Putra Damai
Jalan P11E Presint 11
Putrajaya

Business Hours :
Isnin – Jumaat ( 10 pagi – 9 malam )
Sabtu – Ahad ( 10 pagi – 8 malam )


Syarat Penyertaan Giveaway
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Like Fanpage NailiShoppe dan Add To Circle Google+ Naili S
  3. Like Fanpage Keledek Pedas dan Add To Circle Google+ Dennis Zill
  4. Buat entri bertajuk Giveaway Naili Shoppe Di Mialiana.com
  5. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  6. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri INI.
  7. Pemenang akan ditentukan melalui cabutan bertuah secara manual.
  8. Giveaway ini akan berlangsung dari 12.01 pagi 23/3/2013 sehingga 11.59 malam 7/4/2013

Hadiah Giveaway - Wang Tunai Berjumlah RM 200.00
  • Pertama : RM 40 X 1 orang
  • Kedua : RM 30 X 2 orang
  • Ketiga : RM 20 X 2 orang
  • Keempat : RM 10 X 6 orang

Marilah join beramai-ramai. Giveaway ini dianjurkan oleh Naili Shoppe dan Mykeledek dengan kerjasama Mialiana.com


NAILI SHOPPE : Kedai Online Termurah Di Pasaran

Naili Shoppe merupakan pemborong, pengedar dan penjual pelbagai produk kecantikan, kesihatan, tudung (bawal, labuh, ratu), stoking buluh, shawls serta pelbagai jenis aksesori bagi Putrajaya, Bangi, Sepang, Salak Tinggi, Puchong, Kajang, Seri Kembangan dan kawasan sekitarnya.

Antara produk kesihatan dan kecantikan yang dijual di Naili Shoppe ini ialah D’Herbs, Anugerah, V’Asia, Jamu Ratu Malaya, Nurbeautyline, Fellina, Megah Perawan, CocoaCollagen, Avail, Pamoga - Vida Beauty, Beauty Umairah, Tropica Bioherbs, Jamu Jelita, Hijrah, Smartherbs, Pompure, D’Qistee, Produk Sunnah, Jerslin, Jamu Ratu Dara dan banyak lagi.

PEMBELIAN SECARA ONLINE AMAT DIALU-ALUKAN

Untuk keterangan lanjut sila hubungi :-
Puan Naili : 013-3913 349
Emel  : nailishoppe@gmail.com

Alamat Premis :
Naili Shoppe
T00-UF2, Blok C
Pangsapuri Putra Damai
Jalan P11E Presint 11
Putrajaya

Business Hours :
Isnin – Jumaat ( 10 pagi – 9 malam )
Sabtu – Ahad ( 10 pagi – 8 malam )


Syarat Penyertaan Giveaway
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Like Fanpage NailiShoppe dan Add To Circle Google+ Naili S
  3. Like Fanpage Keledek Pedas dan Add To Circle Google+ Dennis Zill
  4. Buat entri bertajuk Giveaway Naili Shoppe Di Mialiana.com
  5. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  6. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri INI.
  7. Pemenang akan ditentukan melalui cabutan bertuah secara manual.
  8. Giveaway ini akan berlangsung dari 12.01 pagi 23/3/2013 sehingga 11.59 malam 7/4/2013

Hadiah Giveaway - Wang Tunai Berjumlah RM 200.00
  • Pertama : RM 40 X 1 orang
  • Kedua : RM 30 X 2 orang
  • Ketiga : RM 20 X 2 orang
  • Keempat : RM 10 X 6 orang

Marilah join beramai-ramai. Giveaway ini dianjurkan oleh Naili Shoppe dan Mykeledek dengan kerjasama Mialiana.com

Saturday, 6 April 2013

blog & walking Mialiana


Segmen ini dibuat bagi memudahkan Mia Liana untuk follow dan blogwalking semua blog peserta segmen ini. Secara tidak langsung ianya memberi ruang dan peluang kepada blogger lain untuk turut follow, blogwalking dan berkenalan antara satu sama lain dengan lebih mesra.

Segmen ini bermula dari 7.00 pagi 9 Mac 2013 sehingga 11.59 malam 20 Mac 2013. Mia Liana berharap agar segmen ini mendapat sambutan dan semua blogger dijemput join.

Hanya 4 langkah mudah diperlukan :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Follow & Blogwalking #2 Oleh Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini.
Pemilihan pemenang :
  1. 10 blog akan dipilih melalui random.org
  2. Pemenang dikehendaki memberikan satu URL entri terbaik dari blog mereka untuk di review di Mialiana.com
  3. URL entri terbaik hendaklah ditinggalkan di ruangan komen entri pengumuman pemenang nanti.
tunggu apa lagi... sila klik banner di atas untuk join....

Segmen ini dibuat bagi memudahkan Mia Liana untuk follow dan blogwalking semua blog peserta segmen ini. Secara tidak langsung ianya memberi ruang dan peluang kepada blogger lain untuk turut follow, blogwalking dan berkenalan antara satu sama lain dengan lebih mesra.

Segmen ini bermula dari 7.00 pagi 9 Mac 2013 sehingga 11.59 malam 20 Mac 2013. Mia Liana berharap agar segmen ini mendapat sambutan dan semua blogger dijemput join.

Hanya 4 langkah mudah diperlukan :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Follow & Blogwalking #2 Oleh Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini.
Pemilihan pemenang :
  1. 10 blog akan dipilih melalui random.org
  2. Pemenang dikehendaki memberikan satu URL entri terbaik dari blog mereka untuk di review di Mialiana.com
  3. URL entri terbaik hendaklah ditinggalkan di ruangan komen entri pengumuman pemenang nanti.
tunggu apa lagi... sila klik banner di atas untuk join....

Bila Cik Adda berbalas Tweet dgn Nisa Kay



Assalamualaikum & Hai. 
Waaa. Adda berbalas tweet dgn Nisa kay la..hik2. Excited ler tuee.. Sebenarnya sebelum ni tak kenal pun Nisa kay, tapi masa bulan Ramadhan tahun lepas, ada seorang kawan cakap yang muka adda ada iras macam Nisa Kay. Excited la nk tengok. Balik terus google. Tup-tup tengok memang femes Nisa Kay ni. Patut la kawan cakap, google je memang jumpa sebab adda minta dia bagi link blog Nisa Kay. Yup, femes tol Nisa Kay. dan paling best, kat blog Nisa Kay adda jumpa senior adda masa sekolah menengah dulu. Dan dia pun blooger juga. Femes..hehe Hizami Rahim Mesti korang kenal kan pemilik blogger Lelaki Sebelah Pintu. Haaaaaaaa, kalau korang semua nak tahu dia tu pemantun sekolah kitaorang taw dulu. Pemantun Terbaik pun Hizami pernah pegang. hehe Hizami wakil pantun sampai peringkat kebangsaan okay.:) terorrrnya diaaaaaaaaaaa.. tapi adik Hizami, Helmi Rahim sekelas dengan adda. Sebaya la dengan adik Hizami tue. Hizami tu pula anak murid mak saya.hehe

Mesti korang tak caya kan adda berbalas tweet dgn Nisa kay..hehe Nah meh tgk kalau tak caya gakkkkkkkkkkkkkk..hehe

Bila Cik Adda berbalas tweet dgn Nisa Kay.
:)

Dah, sekarang dah tunjukka bukti. Caya tak??? hehehe
#terima kasih kerana sudi membaca. :)




Assalamualaikum & Hai. 
Waaa. Adda berbalas tweet dgn Nisa kay la..hik2. Excited ler tuee.. Sebenarnya sebelum ni tak kenal pun Nisa kay, tapi masa bulan Ramadhan tahun lepas, ada seorang kawan cakap yang muka adda ada iras macam Nisa Kay. Excited la nk tengok. Balik terus google. Tup-tup tengok memang femes Nisa Kay ni. Patut la kawan cakap, google je memang jumpa sebab adda minta dia bagi link blog Nisa Kay. Yup, femes tol Nisa Kay. dan paling best, kat blog Nisa Kay adda jumpa senior adda masa sekolah menengah dulu. Dan dia pun blooger juga. Femes..hehe Hizami Rahim Mesti korang kenal kan pemilik blogger Lelaki Sebelah Pintu. Haaaaaaaa, kalau korang semua nak tahu dia tu pemantun sekolah kitaorang taw dulu. Pemantun Terbaik pun Hizami pernah pegang. hehe Hizami wakil pantun sampai peringkat kebangsaan okay.:) terorrrnya diaaaaaaaaaaa.. tapi adik Hizami, Helmi Rahim sekelas dengan adda. Sebaya la dengan adik Hizami tue. Hizami tu pula anak murid mak saya.hehe

Mesti korang tak caya kan adda berbalas tweet dgn Nisa kay..hehe Nah meh tgk kalau tak caya gakkkkkkkkkkkkkk..hehe

Bila Cik Adda berbalas tweet dgn Nisa Kay.
:)

Dah, sekarang dah tunjukka bukti. Caya tak??? hehehe
#terima kasih kerana sudi membaca. :)


Thursday, 4 April 2013

ASTRO FIESTA MESRA BELIA 1MALAYSIA


Assalamualaikum & Hai. Ni saya nk kongsi dengan hangpa semua berita baik untuk mereka yang berada di Melaka.

BERITA BAIK!!

Kepada orang2 sungai udang, krubong, bertam, klebang boleh dapat 10% vcoa treenea dan dibuka 

pendaftaran ahli sebanyak RM 150 sahaja di booth treenea sempena Karnival Festa Astro mesra Belia 

1Malaysia Parlimen Tangga pada 5 - 7 April @ Pantai Klebang 1Malaysia 

Boleh hubungi Dealer kami +6012-9356763


JUMPA KAMI DISANA!
Mari pakat g rerami semua.Hikhik
*support porduct Malaysia.
:)


Untuk treeneans semua. Go treenea go!



Assalamualaikum & Hai. Ni saya nk kongsi dengan hangpa semua berita baik untuk mereka yang berada di Melaka.

BERITA BAIK!!

Kepada orang2 sungai udang, krubong, bertam, klebang boleh dapat 10% vcoa treenea dan dibuka 

pendaftaran ahli sebanyak RM 150 sahaja di booth treenea sempena Karnival Festa Astro mesra Belia 

1Malaysia Parlimen Tangga pada 5 - 7 April @ Pantai Klebang 1Malaysia 

Boleh hubungi Dealer kami +6012-9356763


JUMPA KAMI DISANA!
Mari pakat g rerami semua.Hikhik
*support porduct Malaysia.
:)


Untuk treeneans semua. Go treenea go!


7 SEBAB KENAPA ANDA PERLU PILIH VCOA TREENEA


Hai & Assalamualaikum. Saya nk share 7 sebab kenapa anda perlu pilih VCOA TREENEA. :)

Why VCOAntioxidants?
1. Pure Virgin Coconut Oil!
2. Added value Vitamin E, D & A!
3. High Antioxidants!
4. Easy to consume, any time, any where!
5. Affordable price!
6. Best in market!
7. Suite everyone!

Anything else? =D


Untuk lebih info layari tekan disini

Nk order/ bertanya hubungi agen sah TREENEA di 012-9489152 (Adda)

#Terima kasih kerana sudi membaca.

Hai & Assalamualaikum. Saya nk share 7 sebab kenapa anda perlu pilih VCOA TREENEA. :)

Why VCOAntioxidants?
1. Pure Virgin Coconut Oil!
2. Added value Vitamin E, D & A!
3. High Antioxidants!
4. Easy to consume, any time, any where!
5. Affordable price!
6. Best in market!
7. Suite everyone!

Anything else? =D


Untuk lebih info layari tekan disini

Nk order/ bertanya hubungi agen sah TREENEA di 012-9489152 (Adda)

#Terima kasih kerana sudi membaca.

Kebaikan VCOA TREENEA


Hai & Assalamualaikum. Hari ini nak share tentang kelebihan VCOA TREENEA.

ANTARA KEBAIKAN TREENEA VCOA(minyak kelapa dara) YANG PERLU ANDA TAHU :)

- Membunuh virus penyebab selsema, herpes, demam campak
- Membunuh bacteria penyebab ulser, jangkitan saluran kencing, penyakit gusi dan kaviti, pneumonia dan gonorrhea
- Membantu merangsang system imunisasi bagi melawan sel-sel kanser
- Membantu meningkatkan system peredaran darah, metebolisme


Anti oksida semulajadi, pemangkin kelenjar tiroid
- Menggalakkan kehilangan berat badan (oh ini best boleh diet)
- Melindungi badan daripada penyakit osteoporosis (tulang)
- Menggalakkan pertumbuhan sel baru
- Mengurangkan demam, batuk dan selsema dan ulser perut
- Mengurangkan resdung dan psoriasis
- Menghapus dan menghindarkan kelemumur
- Mengurangkan buasir dan sembelit,mengawal penyakit kencing manis
- Mengurangkan hepatitis C, lelah dan asma
- Mengurangkan tahap kolestrol, menghindarkan sakit jantung dan darah tinggi
- Melembut, melembabkan,mengurangkan kedutan dan melindungi kulit dari sinaran UV
- Menggalakkan pertumbuhan rambut yang sihat
- Bertindak sebagai Pelincir/ mengeratkan hubungan suami isteri




Haaaaaaaa.. banyak kan kelebihan VCOA TREENEA ini. Nak lagi banyak, Klik pada page tekan sini

Harga sebotol RM40. POSTAGE RM 6.

Berminat contact adda : 012-9489152
#Terima kasih kerana sudi membaca. :)

Hai & Assalamualaikum. Hari ini nak share tentang kelebihan VCOA TREENEA.

ANTARA KEBAIKAN TREENEA VCOA(minyak kelapa dara) YANG PERLU ANDA TAHU :)

- Membunuh virus penyebab selsema, herpes, demam campak
- Membunuh bacteria penyebab ulser, jangkitan saluran kencing, penyakit gusi dan kaviti, pneumonia dan gonorrhea
- Membantu merangsang system imunisasi bagi melawan sel-sel kanser
- Membantu meningkatkan system peredaran darah, metebolisme


Anti oksida semulajadi, pemangkin kelenjar tiroid
- Menggalakkan kehilangan berat badan (oh ini best boleh diet)
- Melindungi badan daripada penyakit osteoporosis (tulang)
- Menggalakkan pertumbuhan sel baru
- Mengurangkan demam, batuk dan selsema dan ulser perut
- Mengurangkan resdung dan psoriasis
- Menghapus dan menghindarkan kelemumur
- Mengurangkan buasir dan sembelit,mengawal penyakit kencing manis
- Mengurangkan hepatitis C, lelah dan asma
- Mengurangkan tahap kolestrol, menghindarkan sakit jantung dan darah tinggi
- Melembut, melembabkan,mengurangkan kedutan dan melindungi kulit dari sinaran UV
- Menggalakkan pertumbuhan rambut yang sihat
- Bertindak sebagai Pelincir/ mengeratkan hubungan suami isteri




Haaaaaaaa.. banyak kan kelebihan VCOA TREENEA ini. Nak lagi banyak, Klik pada page tekan sini

Harga sebotol RM40. POSTAGE RM 6.

Berminat contact adda : 012-9489152
#Terima kasih kerana sudi membaca. :)

Monday, 1 April 2013

Mary Kay product


Hai & Assalamualaikum.
Produk Mary Kay ini ramai yang dah tahu. WORLD ONLINE NO.1. Ada beberapa jenis. Apa yang best tentang produk Mary Kay  ni, consultant dia akan follow up dengan anda. :) ( Make sure korang selidik dulu background consultant tue yer sebagai langkah keselamatan#..

Pengalaman guna produk ini best. Paling best guna Mask dia. Bertahun baru nak habis. hehe yang moist dia lama jugak dalam setahun Yang cepat nk habis cuma facial wash n toner. Rasanta berbaloi kot beli produk ini.




InsyaAllah korang tak akan menyesal beli, tp kena pandai  pilih consultant. Seeloknnya, consultant tu korang kenal la.. Senang nak deal bila jadi apa2..Yang botanical effect mary kay  macam best je. Nisa Kay blogger femes pun guna botanical effects.  Macam best je.  Macam nak try tapiiiiiiiiiii...Oh tidak. ( Mimpi ngeri) hiks. Hah! Lip mask mary kay best! hehehe,

#Terima kasih kerana sudi membaca. :)

Hai & Assalamualaikum.
Produk Mary Kay ini ramai yang dah tahu. WORLD ONLINE NO.1. Ada beberapa jenis. Apa yang best tentang produk Mary Kay  ni, consultant dia akan follow up dengan anda. :) ( Make sure korang selidik dulu background consultant tue yer sebagai langkah keselamatan#..

Pengalaman guna produk ini best. Paling best guna Mask dia. Bertahun baru nak habis. hehe yang moist dia lama jugak dalam setahun Yang cepat nk habis cuma facial wash n toner. Rasanta berbaloi kot beli produk ini.




InsyaAllah korang tak akan menyesal beli, tp kena pandai  pilih consultant. Seeloknnya, consultant tu korang kenal la.. Senang nak deal bila jadi apa2..Yang botanical effect mary kay  macam best je. Nisa Kay blogger femes pun guna botanical effects.  Macam best je.  Macam nak try tapiiiiiiiiiii...Oh tidak. ( Mimpi ngeri) hiks. Hah! Lip mask mary kay best! hehehe,

#Terima kasih kerana sudi membaca. :)

Apa yang insan istimewa anda beri?



Assalamualaikum & Hai. Adda nk share sesuatu hari ini. Apa yang insan istimewa korang beri pada hari biasa-biasa? Selain daripada anniversary, hari lahir korang la... ada tak insan instimewa korang beri? Adda rasa , insan istimewa Zuhri Daud ini sangat2 istimewa sebab pada hari biasa-biasa pun dia bagi hadiah jugak ~ Sweet gitu. ( Tiba-tiba pulak adda rasa sweetnyaaaaaaaaa Zuhri Daud)  Untunglah siapa dapat Zuhri Daud. :)

Tadaaaaaaaaaa, ini hadiah Zuhri Daud minta adda buatkan. Sebenarnya adda tak pos yang popcakes macam ini sebab takur rosak, tapi dia mintakan juga try pos. :) Alhamdulilah. Safely arrived.



Atas kad pula Zuhri Daud minta tulis " THIS POPCAKES GONNA MAKE YOU FAT, PLEASE EAT ME INSTEAD..P/S : I LOVE FAT COME AS YOU ARE- ZUHRI DAUD"




Ini pula kiriman  SMS beliau kepada adda.



 Ini pula tweet yang diterima oleh adda. Tak sangka pula harinya gembira hari itu disebabkan popcakes itu :)



Kepada Zuhri Daud, terima kasih anda buat saya tersenyum baca tweet anda tersebut. :) Teruskan berTWITTER. :) Mind follow me click here
Okay, jika anda berminat dengan popcakes ini sila hubungi adda dengan segera untuk maklumat penting ini.
Harga RM15. Postage RM10. Jangan lupa klik LIKE pada page adda.

#Terima kasih kerana membaca.







\\


Assalamualaikum & Hai. Adda nk share sesuatu hari ini. Apa yang insan istimewa korang beri pada hari biasa-biasa? Selain daripada anniversary, hari lahir korang la... ada tak insan instimewa korang beri? Adda rasa , insan istimewa Zuhri Daud ini sangat2 istimewa sebab pada hari biasa-biasa pun dia bagi hadiah jugak ~ Sweet gitu. ( Tiba-tiba pulak adda rasa sweetnyaaaaaaaaa Zuhri Daud)  Untunglah siapa dapat Zuhri Daud. :)

Tadaaaaaaaaaa, ini hadiah Zuhri Daud minta adda buatkan. Sebenarnya adda tak pos yang popcakes macam ini sebab takur rosak, tapi dia mintakan juga try pos. :) Alhamdulilah. Safely arrived.



Atas kad pula Zuhri Daud minta tulis " THIS POPCAKES GONNA MAKE YOU FAT, PLEASE EAT ME INSTEAD..P/S : I LOVE FAT COME AS YOU ARE- ZUHRI DAUD"




Ini pula kiriman  SMS beliau kepada adda.



 Ini pula tweet yang diterima oleh adda. Tak sangka pula harinya gembira hari itu disebabkan popcakes itu :)



Kepada Zuhri Daud, terima kasih anda buat saya tersenyum baca tweet anda tersebut. :) Teruskan berTWITTER. :) Mind follow me click here
Okay, jika anda berminat dengan popcakes ini sila hubungi adda dengan segera untuk maklumat penting ini.
Harga RM15. Postage RM10. Jangan lupa klik LIKE pada page adda.

#Terima kasih kerana membaca.







\\

Coklat ooo Coklat


Hai & Assalamualaikum. Entri kali ini juga ialah tentang coklat!!! Coklat dan masih juga coklat. Tempahan kali ini datangnya dari Sahabat adda di FB. Ini untuk kesayangan beliau. HAPPY BIRTHDAY NISA TOMEY. Tarikh lahirnya ialah 29 Mac. Alhamdulilah dapat pada 29 Mac. Adda poskan awal 2 hari. hehehe NINI- sengaja pemberi meletakkan nama manja NINI diatas choc itu supaya penerima tersebut tahu bahawa ia datang darinya. :) Seperti biasa choc adda akan FREE RIBEN + KAD. :)

Happy Birthday Nisa Tomey.
Semoga terus sukses dan panjang umur.


Congratulation Newrule IELA
Adik iela ni dapat keputusan yang cemerlang dalam SPM yang bari diumumkan baru2 ini
Abangnya yang baik hati tempah melalui adda choc ini.
Dan seperti biasa free kad.:)

Sekarang kita baca pula apa yang dikomen oleh penerima. Hikhik Tapi penerima yang lagi 1 tiada fb. huhu Tetapi melalui pemberi coklat ini, beliau memaklumkan kepada adda bahawa coklat tersebut sangat cantik dan beliau meyukainya. :)

Tadaaaaaaaaa. adik iela cakap sgt sukakkan choc ini.:)
Alhamdulilah.
:)
sekiranya anda suka dan mahukan coklat seperti ini, tempahan blog dibuat melalui saya.
Harga coklat bagi box 25 cavity ialah RM30. Tempahan melalui pos akan dicaj RM10 bagi proses pengeposan ke destinasi.
Tempahan boleh dibuat di ORDER FORM di blog adda atau terus ke page Choc Empire.
Haaaaaaaa. jangan lupa tinggalkan kesan dengan LIKE page adda yer. :)
Hubungi adda untuk maklumat penting ini di O12-9489152  atau berhubung di twitter milik adda tekan sini

#Terima kasih kerana membaca.


Hai & Assalamualaikum. Entri kali ini juga ialah tentang coklat!!! Coklat dan masih juga coklat. Tempahan kali ini datangnya dari Sahabat adda di FB. Ini untuk kesayangan beliau. HAPPY BIRTHDAY NISA TOMEY. Tarikh lahirnya ialah 29 Mac. Alhamdulilah dapat pada 29 Mac. Adda poskan awal 2 hari. hehehe NINI- sengaja pemberi meletakkan nama manja NINI diatas choc itu supaya penerima tersebut tahu bahawa ia datang darinya. :) Seperti biasa choc adda akan FREE RIBEN + KAD. :)

Happy Birthday Nisa Tomey.
Semoga terus sukses dan panjang umur.


Congratulation Newrule IELA
Adik iela ni dapat keputusan yang cemerlang dalam SPM yang bari diumumkan baru2 ini
Abangnya yang baik hati tempah melalui adda choc ini.
Dan seperti biasa free kad.:)

Sekarang kita baca pula apa yang dikomen oleh penerima. Hikhik Tapi penerima yang lagi 1 tiada fb. huhu Tetapi melalui pemberi coklat ini, beliau memaklumkan kepada adda bahawa coklat tersebut sangat cantik dan beliau meyukainya. :)

Tadaaaaaaaaa. adik iela cakap sgt sukakkan choc ini.:)
Alhamdulilah.
:)
sekiranya anda suka dan mahukan coklat seperti ini, tempahan blog dibuat melalui saya.
Harga coklat bagi box 25 cavity ialah RM30. Tempahan melalui pos akan dicaj RM10 bagi proses pengeposan ke destinasi.
Tempahan boleh dibuat di ORDER FORM di blog adda atau terus ke page Choc Empire.
Haaaaaaaa. jangan lupa tinggalkan kesan dengan LIKE page adda yer. :)
Hubungi adda untuk maklumat penting ini di O12-9489152  atau berhubung di twitter milik adda tekan sini

#Terima kasih kerana membaca.

Sunday, 31 March 2013

9's choc oreo gift box


Hai & assalamualaikum
Tugasan admin bersama Choc Empire belum lagi selesai. Adda dapat permintaan untuk membuat gift box oreo ini.
Jika anda adalah pengemar oreo + coklat inilah masanya untuk anda merasai kehangatan coklat oreo ini. Ataupun jadi kan box yang istimewa ini sebagai hadiah kepada insan istimewa sempena hari lahirnya, atau sempena ulang tahun anda berdua. Hubungi saya untuk maklumat penting ini atau anda akan terlepas sebarang peluang yang istimewa ini.

JOMMMM kita lihat gambar gift box oreo itu :)


RM 25 POSTAGE RM10
TEMPAHAN INI PENGIRIMNYA MINTA DIRAHSIAKAN.
ALA2 SECRET ADMIRE GITUUUU..HEHE

Jangan lupa klik LIKE pada page adda yer. :)


Terima kasih kerana membaca. :)

Hai & assalamualaikum
Tugasan admin bersama Choc Empire belum lagi selesai. Adda dapat permintaan untuk membuat gift box oreo ini.
Jika anda adalah pengemar oreo + coklat inilah masanya untuk anda merasai kehangatan coklat oreo ini. Ataupun jadi kan box yang istimewa ini sebagai hadiah kepada insan istimewa sempena hari lahirnya, atau sempena ulang tahun anda berdua. Hubungi saya untuk maklumat penting ini atau anda akan terlepas sebarang peluang yang istimewa ini.

JOMMMM kita lihat gambar gift box oreo itu :)


RM 25 POSTAGE RM10
TEMPAHAN INI PENGIRIMNYA MINTA DIRAHSIAKAN.
ALA2 SECRET ADMIRE GITUUUU..HEHE

Jangan lupa klik LIKE pada page adda yer. :)


Terima kasih kerana membaca. :)

kASI TRAFIK BLOG JAMMED..Bagaimana?



Assalamualaikum..

Nk trakfik blog korang jammed? Cuba try cara ini. InsyaAllah. Mereka dan dah try. Kita cuba jaya jela kejap. macam best je.hehe Malam2 buta nie main benda alah nie.hehe
(sebenarnya adda tak faham cara nie..mungkin korang boleh rujuk blog ni..kisah Diary Hati :)
Caranya:-


(Entri ini copy & paste)

Cara nya begini:

1. Tulis posting artikel seperti posting ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yang menarik.
2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.




PERATURAN!!!

1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.

2. Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya.

3. Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).

***So urutannya jadi macam nie...

15. Adda Sa'adah



4. Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu. Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:

Bila posisi anda pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625

Kita sama-sama cuba jaya ok….
Selamat mencuba!!!

***Ingat...jangan menipu...tolong menolong sesama rakan blogger untuk mendapat traffic yang banyak... Pastu Jangan Lupa promote link entry ni.. kat member-member korang.. lagi banyak lagi bagus.. kalau sehari promote kat 100 blog mungkin yang buat 10% jer maknanya dalam 10 orang yang buat... ingat lagi banyak backlink kita... lagi tinggi rating kita kat google..



** Jom la kita try same-same ye..Jom kita singgah ke blog2 kat atas nie..





Assalamualaikum..

Nk trakfik blog korang jammed? Cuba try cara ini. InsyaAllah. Mereka dan dah try. Kita cuba jaya jela kejap. macam best je.hehe Malam2 buta nie main benda alah nie.hehe
(sebenarnya adda tak faham cara nie..mungkin korang boleh rujuk blog ni..kisah Diary Hati :)
Caranya:-


(Entri ini copy & paste)

Cara nya begini:

1. Tulis posting artikel seperti posting ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yang menarik.
2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.




PERATURAN!!!

1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.

2. Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya.

3. Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).

***So urutannya jadi macam nie...

15. Adda Sa'adah



4. Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu. Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:

Bila posisi anda pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625

Kita sama-sama cuba jaya ok….
Selamat mencuba!!!

***Ingat...jangan menipu...tolong menolong sesama rakan blogger untuk mendapat traffic yang banyak... Pastu Jangan Lupa promote link entry ni.. kat member-member korang.. lagi banyak lagi bagus.. kalau sehari promote kat 100 blog mungkin yang buat 10% jer maknanya dalam 10 orang yang buat... ingat lagi banyak backlink kita... lagi tinggi rating kita kat google..



** Jom la kita try same-same ye..Jom kita singgah ke blog2 kat atas nie..



Tuesday, 26 March 2013

SF BEAUTY SKIN CARE


Assalamualaikum & Selamat petang semua! Hai.
Petang2 geni rajin la pulak nak update pasal SF BEAUTY SKIN CARE. :)
Rasanya produk ni dah dikenali di merata Malaysia kot. Hiks.
Ramai mengakui keberkesanan produk ini. Lagi pun produk ini telah mendapat kelulusan KKM. Jadi hal ini sedikit sebanyak telah menjadikan produk ini semakin HOT.

Terdapat 2 set untuk SF Beauty Skin Care. Untuk Kulit sensitif dan kulit normal. Set itu terdiri daripada sabun, krim malam dan krim siang.


ini untuk kulit normal


ini untuk kulit sensitif
:)
Kulit yang benar-benar bermasalah sahaja okay.
penting untuk anda tahu dan faham tentang jenis kulit anda.
supaya tidak tersalah beli. hik2
tapi jangan risau, itu bisa diatasi.
insyaAllah.;)



Ini rupa krim siang/ day cream
Warna kunyit.
sebab ramuan dia kunyit dan sebagainya.
:)


ini krim malam 
warna putih gituuuuu gebuu
Harapnya bila pakai SF Beauty ini akan jadi gebu juga kulit kite.AMINNNNNN :)


Sabun Vitamin C & E

Harga bagi kedua set ialah RM100. FREE POSTAGE :)

Untuk dapatkan SF Beauty ini boleh contact saya di :
Twitter : @addasaadah
HP : 012-9489152

TERIMA KASIH
Assalamualaikum
:)

Assalamualaikum & Selamat petang semua! Hai.
Petang2 geni rajin la pulak nak update pasal SF BEAUTY SKIN CARE. :)
Rasanya produk ni dah dikenali di merata Malaysia kot. Hiks.
Ramai mengakui keberkesanan produk ini. Lagi pun produk ini telah mendapat kelulusan KKM. Jadi hal ini sedikit sebanyak telah menjadikan produk ini semakin HOT.

Terdapat 2 set untuk SF Beauty Skin Care. Untuk Kulit sensitif dan kulit normal. Set itu terdiri daripada sabun, krim malam dan krim siang.


ini untuk kulit normal


ini untuk kulit sensitif
:)
Kulit yang benar-benar bermasalah sahaja okay.
penting untuk anda tahu dan faham tentang jenis kulit anda.
supaya tidak tersalah beli. hik2
tapi jangan risau, itu bisa diatasi.
insyaAllah.;)



Ini rupa krim siang/ day cream
Warna kunyit.
sebab ramuan dia kunyit dan sebagainya.
:)


ini krim malam 
warna putih gituuuuu gebuu
Harapnya bila pakai SF Beauty ini akan jadi gebu juga kulit kite.AMINNNNNN :)


Sabun Vitamin C & E

Harga bagi kedua set ialah RM100. FREE POSTAGE :)

Untuk dapatkan SF Beauty ini boleh contact saya di :
Twitter : @addasaadah
HP : 012-9489152

TERIMA KASIH
Assalamualaikum
:)

Mahu kurus bersama VCOA treenea?


Assalamualaikum dan salam sejahtera. Di sini adda ingin berkongsikan tips sedikit mengenai VCOA treenea ini.:) Anda mahu KURUS & PECAHKAN LEMAK? Anda malu dengan penampilan anda sekarang?
Rasa tidak selesa apabila keluar berjalan2 dengan rakan atau suami atau isteri akibat masalah berat badan yang berlebihan? Nahhhhhhhhhhhhh, VCOA TREENEA adalah salah satu alternatif kepada penyelesaian masalah anda ini.

Meh sini adda kongsikan sedikit tips dari Dr Hamid Arshad :



Beberapa garispanduan untuk pecah lemak dan kuruskan badan

1. konyah makanan dalam mulut selama bolih , 20 kali konyah sebelum telan. Enjim dari air ludah membantu penghazaman.
2. Kurangkan makan diluar, masak sendiri, jauhkan fas foods dan makanan goreng.
3. Hentikan gula cordail dan sirup dan minuman dalam botol dan kotak.
4. jauhkan segala makanan yang mengadungi perisa, pengawet dan pemanis. 
5. Minum segelas air suam dicampur perahan separuh buah lemon atau limau nipis.
minum sedikit apel cider atau vinegar ketika atau lepas makan.
6. Cili mentah - merah, hijau atau padi , makan sebagai ulam atau salad.
7. kunyit hidup campurkan dalam masakan.
8. gunakan olive oil magerin, minum minyak kelapa dara satu sudu 2 kali sehari.
9. supplemen vitamin B khususnya B3 atau Niacin.
10. makan seaweed sebagai sumber iodine dan ANTIOXIDANT


Sengaja adda BOLD kan ANTIOXIDANT disini kerana VCOA TREENEA mempunyai ANTIOXIDANT. Tak perlu susahkan diri pergi cari delima tomato bagai untuk dapatkan antioxidant kan. Jadi dapatkan sahaja antioxidants yang sememangnya ada dalam VCOA TREENEA ini. Nama pun VCOAntioxidant kan? hehehe
Harga sebotol harga mampu milik kot.. :) Dapatkan VCOA TREENEA hari ini. 
Sebotol RM40. Postage rm6.






Untuk dapatkan VCOa Treenea, Hubungi saya:
 twitter : @addasaadah
atau terus contact saya di hp : 012-9489152








Assalamualaikum dan salam sejahtera. Di sini adda ingin berkongsikan tips sedikit mengenai VCOA treenea ini.:) Anda mahu KURUS & PECAHKAN LEMAK? Anda malu dengan penampilan anda sekarang?
Rasa tidak selesa apabila keluar berjalan2 dengan rakan atau suami atau isteri akibat masalah berat badan yang berlebihan? Nahhhhhhhhhhhhh, VCOA TREENEA adalah salah satu alternatif kepada penyelesaian masalah anda ini.

Meh sini adda kongsikan sedikit tips dari Dr Hamid Arshad :



Beberapa garispanduan untuk pecah lemak dan kuruskan badan

1. konyah makanan dalam mulut selama bolih , 20 kali konyah sebelum telan. Enjim dari air ludah membantu penghazaman.
2. Kurangkan makan diluar, masak sendiri, jauhkan fas foods dan makanan goreng.
3. Hentikan gula cordail dan sirup dan minuman dalam botol dan kotak.
4. jauhkan segala makanan yang mengadungi perisa, pengawet dan pemanis. 
5. Minum segelas air suam dicampur perahan separuh buah lemon atau limau nipis.
minum sedikit apel cider atau vinegar ketika atau lepas makan.
6. Cili mentah - merah, hijau atau padi , makan sebagai ulam atau salad.
7. kunyit hidup campurkan dalam masakan.
8. gunakan olive oil magerin, minum minyak kelapa dara satu sudu 2 kali sehari.
9. supplemen vitamin B khususnya B3 atau Niacin.
10. makan seaweed sebagai sumber iodine dan ANTIOXIDANT


Sengaja adda BOLD kan ANTIOXIDANT disini kerana VCOA TREENEA mempunyai ANTIOXIDANT. Tak perlu susahkan diri pergi cari delima tomato bagai untuk dapatkan antioxidant kan. Jadi dapatkan sahaja antioxidants yang sememangnya ada dalam VCOA TREENEA ini. Nama pun VCOAntioxidant kan? hehehe
Harga sebotol harga mampu milik kot.. :) Dapatkan VCOA TREENEA hari ini. 
Sebotol RM40. Postage rm6.






Untuk dapatkan VCOa Treenea, Hubungi saya:
 twitter : @addasaadah
atau terus contact saya di hp : 012-9489152







Friday, 22 February 2013

Kebaikan VCOA TREENEA


Antara khasiat dan kebaikan VCOAntioxidants:
• Membantu kelancaran system pencernaan
• Meningkatkan sistem dan daya tahan tubuh
• Menbantu mengurangkan berat badan
• Mengurangkan kadar kolesterol dan darah tinggi serta risiko penyakit jantung
• Membekalkan nutrien penting dalam membantu pertumbuhan rambut yang sihat
• Membantu merawat pelbagai masalah kulit
• Menyokong fungsi tiroid
• Menghalus dan menyeragamkan struktur kulit





TREENEA VCOA penawar & juga rawatan ALternatif terbaik bagi penyakit-penyakit seperti berikut tanpa menggunakan ubat-ubatan yang mengandungi BAHAN KIMIA..
Antaranya ialah : - 
:: SENGGUGUT
:: BUASIR
:: TIROID
:: RESDUNG
:: MIGRAIN
:: ECZEMA
:: JAUNDIS / penyakit kuning (baby)
:: JERAWAT
:: DARAH TINGGI
:: Mencegah penyakit KANSER & JANTUNG
dll lain2... 


*Sekiranya anda mempunyai masalah seperti yang telah saya nyatakan di atas, hubungi saya & dapatkan sebotol VCOA.

Harga : RM40 ada 60 biji. ( Tahan untuk sebulan )
Pos rm6

Hubungi saya di

FB : Adda Sa'adah
Twitter : @Addasaadah

*Adda sa'adah *
:)

Antara khasiat dan kebaikan VCOAntioxidants:
• Membantu kelancaran system pencernaan
• Meningkatkan sistem dan daya tahan tubuh
• Menbantu mengurangkan berat badan
• Mengurangkan kadar kolesterol dan darah tinggi serta risiko penyakit jantung
• Membekalkan nutrien penting dalam membantu pertumbuhan rambut yang sihat
• Membantu merawat pelbagai masalah kulit
• Menyokong fungsi tiroid
• Menghalus dan menyeragamkan struktur kulit





TREENEA VCOA penawar & juga rawatan ALternatif terbaik bagi penyakit-penyakit seperti berikut tanpa menggunakan ubat-ubatan yang mengandungi BAHAN KIMIA..
Antaranya ialah : - 
:: SENGGUGUT
:: BUASIR
:: TIROID
:: RESDUNG
:: MIGRAIN
:: ECZEMA
:: JAUNDIS / penyakit kuning (baby)
:: JERAWAT
:: DARAH TINGGI
:: Mencegah penyakit KANSER & JANTUNG
dll lain2... 


*Sekiranya anda mempunyai masalah seperti yang telah saya nyatakan di atas, hubungi saya & dapatkan sebotol VCOA.

Harga : RM40 ada 60 biji. ( Tahan untuk sebulan )
Pos rm6

Hubungi saya di

FB : Adda Sa'adah
Twitter : @Addasaadah

*Adda sa'adah *
:)

minyak kelapa dara ( VCO )




Minyak Kelapa Dara (VCO) yang diperolehi dari Treenea mempunyai banyak khasiat dan manfaat kesihatan kepada tubuh badan manusia kerana ia mempunyai kandungan antioksidan yang tinggi dibandingkan dengan minyak kelapa dara lain. Ia dihasilkan dari proses yang tidak menggunakan haba dan formulanya yang telah dikaji secara teliti dan terperinci menggunakan 100% pati kelapa dara organik yang bebas dari kolesterol. 

VCOAntioxidants kaya dengan Vitamin E (a-tocopherol), Vitamin A (retinol) dan vitamin D (cholecaciferol) yang diperlukan oleh tubuh badan manusia. Vitamin A dan E juga dipercayai boleh bertindak sebagai ejen antioksidan yang mempunyai kebolehan memerangkap radikal bebas dan kajian penyelidikan menunjukkan ia berkebolehan mencegah penyakit kanser serta penyakit berkaitan jantung. 
Mengapa Makanan Yang Kaya Antioksidan Perlu ?
Tubuh badan kita sentiasa terdedah pada radikal bebas yang terhasil daripada toksin-toksin alam sekitar seperti asap kilang, asap kenderaan, asap rokok, sinaran ultra violet (UV) dan pencemaran bahan-bahan makanan. VCOAntioxidants adalah kaya dengan sifat-sifat antioksidan yang berpotensi melindungi sel-sel pada tubuh badan manusia dari serangan radikal bebas. Oleh yang demikian sel-sel badan akan menjadi lebih sihat dan tekstur kulit akan menjadi lebih halus dan seragam.




Penyelidikan oleh para saintis mendapati, minyak kelapa dara terdiri daripada 90% lemak tepu yang kebanyakkan daripadanya adalah trigliserida berantai sederhana (MCT). Ujian klinikal telah membuktikan MCT adalah merupakan ejen pembekal tenaga segera. MCT tidak disimpan sebagai lemak dalam badan sebaliknya ia akan disalutkan kepada hati untuk membekal tenaga segera. Asid lemak ini kemudiannya akan ditukarkan ke sebatian keton (keton bodies). Sebatian keton sangat diperlukan oleh otak manusia apabila glukosa tidak dapat berfungsi untuk membekalkan tenaga. Kajian secara saintifik telah menunjukkan sebatian keton boleh membantu pesakit neurodegenerative disorders seperti penyakit Alzheimer dan Parkinson.

Selain dari itu, sebatian keton juga didapati membantu serangan epilepsy. Pengambilan VCOAntioxidants secara oral dalam kadar yang tertentu akan menyebabkan tubuh kita dilindungi dari serangan bacteria, kulat dan virus. Sistem imunisasi tubuh badan akan meningkat, selsema da batuk akan berkurangan. Sebatian aktif seperti monolaurin, monokaprik dan monokaprin, yang terbukti hasil dari penghadaman VCO. VCOAntioxidants juga mengandungi bahan aktif seperti phospholipids serta sterol tumbuhan yang telah dibuktikan berupaya merendahkan tahap kolesterol dan meningkatkan tahap LDL dalam darah. MCT juga mudah dihadamkan dan dapat membantu mengawal berat badan jika diambil secara teratur dan berterusan. 

Antara khasiat dan kebaikan VCOAntioxidants:
• Membantu kelancaran system pencernaan
• Meningkatkan sistem dan daya tahan tubuh
• Menbantu mengurangkan berat badan
• Mengurangkan kadar kolesterol dan darah tinggi serta risiko penyakit jantung
• Membekalkan nutrien penting dalam membantu pertumbuhan rambut yang sihat
• Membantu merawat pelbagai masalah kulit
• Menyokong fungsi tiroid
• Menghalus dan menyeragamkan struktur kulit





Harga sebotol rm40. Pos RM6 :)


Sekiranya anda berminat dengan VCOA ini hubungi saya di :


FB     : Adda Sa'adah

twitter : @Addasaadah

Jika anda ada sebarang pertanya untuk diajukan, silalah PM @ Tweet saya. hihihi

Kredit untuk page Treenea.com :)

*Adda Sa'adah*
:)




Minyak Kelapa Dara (VCO) yang diperolehi dari Treenea mempunyai banyak khasiat dan manfaat kesihatan kepada tubuh badan manusia kerana ia mempunyai kandungan antioksidan yang tinggi dibandingkan dengan minyak kelapa dara lain. Ia dihasilkan dari proses yang tidak menggunakan haba dan formulanya yang telah dikaji secara teliti dan terperinci menggunakan 100% pati kelapa dara organik yang bebas dari kolesterol. 

VCOAntioxidants kaya dengan Vitamin E (a-tocopherol), Vitamin A (retinol) dan vitamin D (cholecaciferol) yang diperlukan oleh tubuh badan manusia. Vitamin A dan E juga dipercayai boleh bertindak sebagai ejen antioksidan yang mempunyai kebolehan memerangkap radikal bebas dan kajian penyelidikan menunjukkan ia berkebolehan mencegah penyakit kanser serta penyakit berkaitan jantung. 
Mengapa Makanan Yang Kaya Antioksidan Perlu ?
Tubuh badan kita sentiasa terdedah pada radikal bebas yang terhasil daripada toksin-toksin alam sekitar seperti asap kilang, asap kenderaan, asap rokok, sinaran ultra violet (UV) dan pencemaran bahan-bahan makanan. VCOAntioxidants adalah kaya dengan sifat-sifat antioksidan yang berpotensi melindungi sel-sel pada tubuh badan manusia dari serangan radikal bebas. Oleh yang demikian sel-sel badan akan menjadi lebih sihat dan tekstur kulit akan menjadi lebih halus dan seragam.




Penyelidikan oleh para saintis mendapati, minyak kelapa dara terdiri daripada 90% lemak tepu yang kebanyakkan daripadanya adalah trigliserida berantai sederhana (MCT). Ujian klinikal telah membuktikan MCT adalah merupakan ejen pembekal tenaga segera. MCT tidak disimpan sebagai lemak dalam badan sebaliknya ia akan disalutkan kepada hati untuk membekal tenaga segera. Asid lemak ini kemudiannya akan ditukarkan ke sebatian keton (keton bodies). Sebatian keton sangat diperlukan oleh otak manusia apabila glukosa tidak dapat berfungsi untuk membekalkan tenaga. Kajian secara saintifik telah menunjukkan sebatian keton boleh membantu pesakit neurodegenerative disorders seperti penyakit Alzheimer dan Parkinson.

Selain dari itu, sebatian keton juga didapati membantu serangan epilepsy. Pengambilan VCOAntioxidants secara oral dalam kadar yang tertentu akan menyebabkan tubuh kita dilindungi dari serangan bacteria, kulat dan virus. Sistem imunisasi tubuh badan akan meningkat, selsema da batuk akan berkurangan. Sebatian aktif seperti monolaurin, monokaprik dan monokaprin, yang terbukti hasil dari penghadaman VCO. VCOAntioxidants juga mengandungi bahan aktif seperti phospholipids serta sterol tumbuhan yang telah dibuktikan berupaya merendahkan tahap kolesterol dan meningkatkan tahap LDL dalam darah. MCT juga mudah dihadamkan dan dapat membantu mengawal berat badan jika diambil secara teratur dan berterusan. 

Antara khasiat dan kebaikan VCOAntioxidants:
• Membantu kelancaran system pencernaan
• Meningkatkan sistem dan daya tahan tubuh
• Menbantu mengurangkan berat badan
• Mengurangkan kadar kolesterol dan darah tinggi serta risiko penyakit jantung
• Membekalkan nutrien penting dalam membantu pertumbuhan rambut yang sihat
• Membantu merawat pelbagai masalah kulit
• Menyokong fungsi tiroid
• Menghalus dan menyeragamkan struktur kulit





Harga sebotol rm40. Pos RM6 :)


Sekiranya anda berminat dengan VCOA ini hubungi saya di :


FB     : Adda Sa'adah

twitter : @Addasaadah

Jika anda ada sebarang pertanya untuk diajukan, silalah PM @ Tweet saya. hihihi

Kredit untuk page Treenea.com :)

*Adda Sa'adah*
:)

Sayangi jantung anda dengan treenea VCOA


Perhatian kepada pesakit jantung, ini mungkin menarik perhatian anda! :)

KEBAIKAN MINYAK KELAPA DARA KPD JANTUNG :

-ADA SALAH FAHAM YG TERSEBAR DI ANTRA ORG RAMAI BHWA MINYAK KELAPA DARA TIDAK BAIK UTK JANTUNG....KRNA IA MENGANDUNGI SEJUMLAH BESAR LEMAK TEPU.

-SEBENARNYA, MINYAK KLPA DARA MEMBERI KEBAIKAN KPD JANTUNG.... IA MENGANDUNGI ASID LAURIK SEKITAR 50% - 70% YG BOLEH MEMBANTU DALAM MENCEGAH PELBAGAI MSLH JANTUNG TERMSK KADAR KOLESTROL TINGGI & TEKANAN DARAH TINGGI.

- LEMAK TEPU YG TERKANDUNG DALAM MINYAK KLPA DARA TIDAK BERBAHAYA SEPERTI DALAM MINYAK SAYURAN YANG LAIN. ITU TIDAK MENYEBABKAN PENINGKATAN KADAR LDL. IA DPT MENGURANGKAN TIMBULNYA KECEDERAAN DI ARTERI .

**KEPADA PESAKIT JANTUNG TIDAK MEMPUNYAI MSLH UTK MENGAMALKAN MINYAK KELAPA DARA, 



SAYANGI JANTUNG ANDA ♥ ♥ ♥ 

JOM AMALKAN PENGAMBILAN TREENEA VCOA :)

SEDIKIT FAKTA TENTANG PENYAKIT JANTUNG & MINYAK KELAPA DARA(VCO) YANG PERLU ANDA TAHU ???


Ada salah faham yang tersebar di antara orang ramai bahawa minyak kelapa tidak baik untuk jantung. Ini kerana ia mengandungi sejumlah besar lemak tepu. Sebenarnya, Minyak kelapa dara memberi kebaikan untuk jantung. Ia mengandungi asid laurik sekitar 50% hingga 70%, yang boleh membantu dalam mencegah pelbagai masalah jantung termasuk kadar kolesterol tinggi dan tekanan darah tinggi.

Lemak tepu yang terkandung di dalam Minyak kelapa dara tidak berbahaya seperti dalam minyak sayuran lain. Itu tidak menyebabkan peningkatan kadar LDL. Ia dapat mengurangkan timbulnya kecederaan di arteri dan membantu mencegah aterosklerosis. 



credit untuk page treenea. :)
Sebarang pertanyaan boleh diajukan kepada saya:) Hiks GO TREENEA GO!

*Jika anda berminat dengan minyak kelapa dara ini, hubungi atau PM saya

emel : adda.tudorgold@gmail.com
twitter : @addasaadah 
fb       : Adda sa'adah


*Adda Sa'adah*
:)



Perhatian kepada pesakit jantung, ini mungkin menarik perhatian anda! :)

KEBAIKAN MINYAK KELAPA DARA KPD JANTUNG :

-ADA SALAH FAHAM YG TERSEBAR DI ANTRA ORG RAMAI BHWA MINYAK KELAPA DARA TIDAK BAIK UTK JANTUNG....KRNA IA MENGANDUNGI SEJUMLAH BESAR LEMAK TEPU.

-SEBENARNYA, MINYAK KLPA DARA MEMBERI KEBAIKAN KPD JANTUNG.... IA MENGANDUNGI ASID LAURIK SEKITAR 50% - 70% YG BOLEH MEMBANTU DALAM MENCEGAH PELBAGAI MSLH JANTUNG TERMSK KADAR KOLESTROL TINGGI & TEKANAN DARAH TINGGI.

- LEMAK TEPU YG TERKANDUNG DALAM MINYAK KLPA DARA TIDAK BERBAHAYA SEPERTI DALAM MINYAK SAYURAN YANG LAIN. ITU TIDAK MENYEBABKAN PENINGKATAN KADAR LDL. IA DPT MENGURANGKAN TIMBULNYA KECEDERAAN DI ARTERI .

**KEPADA PESAKIT JANTUNG TIDAK MEMPUNYAI MSLH UTK MENGAMALKAN MINYAK KELAPA DARA, 



SAYANGI JANTUNG ANDA ♥ ♥ ♥ 

JOM AMALKAN PENGAMBILAN TREENEA VCOA :)

SEDIKIT FAKTA TENTANG PENYAKIT JANTUNG & MINYAK KELAPA DARA(VCO) YANG PERLU ANDA TAHU ???


Ada salah faham yang tersebar di antara orang ramai bahawa minyak kelapa tidak baik untuk jantung. Ini kerana ia mengandungi sejumlah besar lemak tepu. Sebenarnya, Minyak kelapa dara memberi kebaikan untuk jantung. Ia mengandungi asid laurik sekitar 50% hingga 70%, yang boleh membantu dalam mencegah pelbagai masalah jantung termasuk kadar kolesterol tinggi dan tekanan darah tinggi.

Lemak tepu yang terkandung di dalam Minyak kelapa dara tidak berbahaya seperti dalam minyak sayuran lain. Itu tidak menyebabkan peningkatan kadar LDL. Ia dapat mengurangkan timbulnya kecederaan di arteri dan membantu mencegah aterosklerosis. 



credit untuk page treenea. :)
Sebarang pertanyaan boleh diajukan kepada saya:) Hiks GO TREENEA GO!

*Jika anda berminat dengan minyak kelapa dara ini, hubungi atau PM saya

emel : adda.tudorgold@gmail.com
twitter : @addasaadah 
fb       : Adda sa'adah


*Adda Sa'adah*
:)


Monday, 18 February 2013

Itu Popcakes dia...Popcakes awak?


Assalamualaikum & Hai, Entry kali ini pula ialah tentang popcakes. Opppssss, apa itu popcakes yer? masih tak tahu dan tercari2 apa itu popcakes? Popcakes tu sejenis benda yang meletup2 dalam mulut ke? Eyh ke menda apa eyh? hihihi Meh adda terangkan. Popcakes ialah sejenis cake yang disaluti choc! Sangatn yummy. Boleh baca komen kat page Choc Empire okayyyyyy. :) Semestinya selain sedap, ia sangat comel hingga ada pelanggan adda yang cakap sayang nak makan sebab cantik sangat. Alahaiii, jangan la simpan la sanagt popcake tue, cake kan cepat rosak.hihi kot ye pun sayang sangat nak makan kan..hehehe Memcuci mata melihat popcakes yang comel2 ini :) Dan untuk pengetahuan anda semua, popcakes ini sangat lakuuuuu. hehe



Comel? hihihi PM di Choc Empire saya jika anda berminat :) Jangan lupa klik LIKE & SHARE. :)

*Adda Sa'adah*
:)


Assalamualaikum & Hai, Entry kali ini pula ialah tentang popcakes. Opppssss, apa itu popcakes yer? masih tak tahu dan tercari2 apa itu popcakes? Popcakes tu sejenis benda yang meletup2 dalam mulut ke? Eyh ke menda apa eyh? hihihi Meh adda terangkan. Popcakes ialah sejenis cake yang disaluti choc! Sangatn yummy. Boleh baca komen kat page Choc Empire okayyyyyy. :) Semestinya selain sedap, ia sangat comel hingga ada pelanggan adda yang cakap sayang nak makan sebab cantik sangat. Alahaiii, jangan la simpan la sanagt popcake tue, cake kan cepat rosak.hihi kot ye pun sayang sangat nak makan kan..hehehe Memcuci mata melihat popcakes yang comel2 ini :) Dan untuk pengetahuan anda semua, popcakes ini sangat lakuuuuu. hehe



Comel? hihihi PM di Choc Empire saya jika anda berminat :) Jangan lupa klik LIKE & SHARE. :)

*Adda Sa'adah*
:)

GIFT BOX CHOC EMPIRE


Assalamualaikum & Hai. Alaaaaaaaaaa, lamanya tak update blog kesayangan ini. Al-maklum buzy sikit! hiks. Apa pun adda masih ada benda yang nak share! Mestilah nak share pasal choc! Pasal apa lagi kann...hehehe. Sibuk menjaga Choc Empire kan sekarang ~  Maklumlah baru start buat benda alah nie. Tapi adda suka buat choc ini. Rasa macam hanyut gituuuu . Wehuuuuuuuuuu,,
Okay, jom kita memcuci mata di Choc Empire sekarang! SEKARANG! hiks
Terdapa beberapa jenis choc yang adda buat . Tapi entry kali ini khusus untuk GIFT BOX. Memandangkan gift box ini mendapat permintaan yang kerap, jadi adda buatkan entry khas untuk gift ini yer.:) Mungkin sebab gift box ini sesuai untuk dijadikan hadiah birthday untuk kawan2, suami, isteri, kakak ,abang adik dan sebagainya. Lepas tue boleh tulis nama kan atas choc. Special dan class gitu choc yang ditempah tue nanti. Tambahan pula, pelanggan boleh pilih warna yang mereka sukai untuk disesuaikan. Di samping itu, choc ini juga sesuai untuk diletakkan atas dulang hantaran perkahwinan atau pertunangan. Abadikan nama insan teristimewa diatas choc yang sangat yummy ini dari Choc Empire. Ya, yummy sangat2 dan sangat comel. Comel macam kak Ton iklan Beauty Umaira gituuuuuuuuuuu. hahahaha. Yang box ini ada beberapa saiz, Kalau ada yang nak saiz comel2 macam kak ton boleh la pilih saiz 12 cavity dan 16  cavity. Memang comel la..hehe Tapi nak tulis nama lebih sesuai 25 cavity dan 35 cavity! Saiz paling giant 35 cavity. :) Nak tahu tentang harga PM saya di Choc Empire.
Tak sabar dah kan? Jom la memcuci mata di Choc Empire sekejap!



Nak lagi? Jom la ke Choc Empire ! Jangan lupa Klik LIKE. :) Terima kasih.

*Adda Sa'adah*
:)



Assalamualaikum & Hai. Alaaaaaaaaaa, lamanya tak update blog kesayangan ini. Al-maklum buzy sikit! hiks. Apa pun adda masih ada benda yang nak share! Mestilah nak share pasal choc! Pasal apa lagi kann...hehehe. Sibuk menjaga Choc Empire kan sekarang ~  Maklumlah baru start buat benda alah nie. Tapi adda suka buat choc ini. Rasa macam hanyut gituuuu . Wehuuuuuuuuuu,,
Okay, jom kita memcuci mata di Choc Empire sekarang! SEKARANG! hiks
Terdapa beberapa jenis choc yang adda buat . Tapi entry kali ini khusus untuk GIFT BOX. Memandangkan gift box ini mendapat permintaan yang kerap, jadi adda buatkan entry khas untuk gift ini yer.:) Mungkin sebab gift box ini sesuai untuk dijadikan hadiah birthday untuk kawan2, suami, isteri, kakak ,abang adik dan sebagainya. Lepas tue boleh tulis nama kan atas choc. Special dan class gitu choc yang ditempah tue nanti. Tambahan pula, pelanggan boleh pilih warna yang mereka sukai untuk disesuaikan. Di samping itu, choc ini juga sesuai untuk diletakkan atas dulang hantaran perkahwinan atau pertunangan. Abadikan nama insan teristimewa diatas choc yang sangat yummy ini dari Choc Empire. Ya, yummy sangat2 dan sangat comel. Comel macam kak Ton iklan Beauty Umaira gituuuuuuuuuuu. hahahaha. Yang box ini ada beberapa saiz, Kalau ada yang nak saiz comel2 macam kak ton boleh la pilih saiz 12 cavity dan 16  cavity. Memang comel la..hehe Tapi nak tulis nama lebih sesuai 25 cavity dan 35 cavity! Saiz paling giant 35 cavity. :) Nak tahu tentang harga PM saya di Choc Empire.
Tak sabar dah kan? Jom la memcuci mata di Choc Empire sekejap!



Nak lagi? Jom la ke Choc Empire ! Jangan lupa Klik LIKE. :) Terima kasih.

*Adda Sa'adah*
:)


Thursday, 10 January 2013

jom ke choc empire!


Assalamualaikum dan hai! Jom ke Choc Empire. Pelbagai jenis home chocolate dibuat sendiri oleh Cik Adda. Al-kisahnya malas nak upload gambor. Jadi tengok linknye terus la yer..hehe
Choc empire
https://www.facebook.com/ChocEmpire?ref=hl

Assalamualaikum dan hai! Jom ke Choc Empire. Pelbagai jenis home chocolate dibuat sendiri oleh Cik Adda. Al-kisahnya malas nak upload gambor. Jadi tengok linknye terus la yer..hehe
Choc empire
https://www.facebook.com/ChocEmpire?ref=hl

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...