Adda Sa'adah : Pray Hard for Gaza

Thursday, 22 November 2012

Pray Hard for Gaza

Assalamualaikum! Haiiiiiiiiiiiiiiii...
Lama tak berbelog. Hiks. Al-maklum, Busy gitu sejak kebelakangan ini. :) Biasa la pelajar tahun akhir. Isi borang temuduga, kena datang taklimat, KISSM la, peperiksaan akhir la, buckram tesis dan sebagainya! Sekarang dah freeeeeee. Dan tunggu masa untuk dipanggil temuduga. Harap-harap temuduga bulan Januari. Makkkkkkkkkkk, tak ready lagi nak temuduga. Otak tak fresh lagi. huhuhu.

Opssssssssss, okay sekarang stop membebel Cik Adda. 
Baca surat khabar, tengok Buletin Utama, baca timeline twitter & FB semuanya sedang hangat tentang isu di Gaza. Ya, Gaza dan Palestine. Hangat. HOT gituuuuuuuuu. Jangan kata mereka berperang di sana sahaja, tetapi mereka juga turut berperang di Twitter yer. Saling mengupload video. Fuhhhhhhhhhhh. 
Mereka saudara sesama Islam kita. Tegarkah kita untuk melihat mereka dibunuh, dibom setiap hari? Hati pasti merintih ketika melihat penderitaan mereka. Ya, kejam sungguh mereka. Jika diamati sejarah, mereka seperti lupa daratan. Ya. Di dalam Al-quran juga telah diceritakan tentang sikap mereka ini. Tapi aku lupa la surah apa. hihihi. sebab baca terjemahan dia...:) Mungkin kena selak balik kot. :) InsyaAllah. 

Jadi, apa kata dengan kesempatan yang ada ini kita dermakan sedikit  yang kita ada untuk saudar sesama islam kita? Mungkin ia dapat membantu meringankan penderitaan mereka kan?  Sumbangan boleh disalurkan melalui IRMalaysia. IRM ialah nama singkatan bagi Islamic Relief Malaysia. :) 
Bantu Gaza Sumbangan boleh disalur d atas nama IRMalaysia ke BIMB: 12029010065643, MBB: 562142708704, CIMB: 12590000804058.
Twitter IRM : @IRMalaysia


Dan berdoa la untuk mereka. Moga Allah turunkan burung2 ababil untuk musnahkan mereka. Ya Allah, kami mohon, selamatkan Gaza & Palestine. Selamatkan mereka. 
"Barang siapa yang menguasai Palestine, dia menguasai Dunia"
Sebenarnya banyak lagi nak cerita pasal bumi Palestine nie, tapi malas nak taip. :) 
Akhir kalam, jangan la korang pergi makan MCD percuma tue buat sementara waktu ini. Semuanya propaganda je. hahaha. Okaayyyyyyy! *GOOD*



#Assalamualaikum
*Adda Sa'adah*

:)



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...