Adda Sa'adah : Lelaki perlu skin care? Perlu ke?

Thursday, 22 November 2012

Lelaki perlu skin care? Perlu ke?



Assalamualaikum! & Hai. Perlu ke laki ke skin care? Bagi saya lelaki perlu juga skin care. Iye la, dengan cuaca Malaysia yang panas ni, kulit perlu kan perlindungan UV yer. Perlindungan UV perlu supaya skin kita tak terlalu expose into direct sun. It can cause skin cancer! Beware!
Plus, pemberian Allah ni kita kena jaga sebaik mungkin kan.  Barulah muka naik seri. Fuhhhhhhhhhhhhhh, bukan perempuan je perlu jaga kulit, tetapi bagi saya lealki juga perlu jaga kulit taw. Korang ingat perempuan je ke kena jaga muka? Kalau lelaki di luar sana ingat produk kecantikkan hanya untuk perempuan sahaja, jejaka anda silap yer! Silap  besar la jika anda ada pemikiran macam tue. Buka fikiran sang jejaka besar-besar okayyyyyyyy.  Bukan untuk kelihatan tampan semata-mata tetapi ia lebih kepada penjagaan.Pergi sahaja ke Watsons, atau mana2 kedai, pastinya terdapat produk penjagaan kulit yang direka khas bagi lelaki. Pasti ada. Iklan kat TV pun berlambak je rasanya. :) Try la. dan anda pasti tidak menyesal.

Ia bukan berkaitan dengan pondan. STOP berfikiran korang akan jadi ladies or gugurl bila pakai produk penjagaan kulit. Macam mana korang duk jaga kereta macam Isteri NO.2 macam tu jugak la korang kena jaga kulit korang taw! Pendapat , saya memang suka lelaki yang jaga kulit. Korang tak kan nampak jambu la bila jaga kulit malah gua akan lagi teruja kottttttttttt. hehehe

Antara produk penjagaan kulit bagi lelaki ialah :

1) NIVEA FOR MEN

2) BIOTHERM FOR MEN


Selebihnya, google la. :) Hiks.

# Assalamualaikum
*Adda Sa'adah*
:)

2 comments:

  1. iye setuju! laki akak pon jaga muke, tapi pakai pencuci muke jela. yang penting sebelum tidur harus cuci muke, supaya kotor-debu-lekit kat muke tertanggal :)

    ReplyDelete
  2. Iyer, akhirnya ada jugak yang bersetujuuuuuuuuuuuuuu..:) Waaa, bagusnya suami akak, bersihkan muka sblum tdo..mesti akak train nie.:) hihi

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...