Adda Sa'adah : November 2012

Friday, 30 November 2012

Thursday, 22 November 2012

Lelaki perlu skin care? Perlu ke?



Assalamualaikum! & Hai. Perlu ke laki ke skin care? Bagi saya lelaki perlu juga skin care. Iye la, dengan cuaca Malaysia yang panas ni, kulit perlu kan perlindungan UV yer. Perlindungan UV perlu supaya skin kita tak terlalu expose into direct sun. It can cause skin cancer! Beware!
Plus, pemberian Allah ni kita kena jaga sebaik mungkin kan.  Barulah muka naik seri. Fuhhhhhhhhhhhhhh, bukan perempuan je perlu jaga kulit, tetapi bagi saya lealki juga perlu jaga kulit taw. Korang ingat perempuan je ke kena jaga muka? Kalau lelaki di luar sana ingat produk kecantikkan hanya untuk perempuan sahaja, jejaka anda silap yer! Silap  besar la jika anda ada pemikiran macam tue. Buka fikiran sang jejaka besar-besar okayyyyyyyy.  Bukan untuk kelihatan tampan semata-mata tetapi ia lebih kepada penjagaan.Pergi sahaja ke Watsons, atau mana2 kedai, pastinya terdapat produk penjagaan kulit yang direka khas bagi lelaki. Pasti ada. Iklan kat TV pun berlambak je rasanya. :) Try la. dan anda pasti tidak menyesal.

Ia bukan berkaitan dengan pondan. STOP berfikiran korang akan jadi ladies or gugurl bila pakai produk penjagaan kulit. Macam mana korang duk jaga kereta macam Isteri NO.2 macam tu jugak la korang kena jaga kulit korang taw! Pendapat , saya memang suka lelaki yang jaga kulit. Korang tak kan nampak jambu la bila jaga kulit malah gua akan lagi teruja kottttttttttt. hehehe

Antara produk penjagaan kulit bagi lelaki ialah :

1) NIVEA FOR MEN

2) BIOTHERM FOR MEN


Selebihnya, google la. :) Hiks.

# Assalamualaikum
*Adda Sa'adah*
:)


Assalamualaikum! & Hai. Perlu ke laki ke skin care? Bagi saya lelaki perlu juga skin care. Iye la, dengan cuaca Malaysia yang panas ni, kulit perlu kan perlindungan UV yer. Perlindungan UV perlu supaya skin kita tak terlalu expose into direct sun. It can cause skin cancer! Beware!
Plus, pemberian Allah ni kita kena jaga sebaik mungkin kan.  Barulah muka naik seri. Fuhhhhhhhhhhhhhh, bukan perempuan je perlu jaga kulit, tetapi bagi saya lealki juga perlu jaga kulit taw. Korang ingat perempuan je ke kena jaga muka? Kalau lelaki di luar sana ingat produk kecantikkan hanya untuk perempuan sahaja, jejaka anda silap yer! Silap  besar la jika anda ada pemikiran macam tue. Buka fikiran sang jejaka besar-besar okayyyyyyyy.  Bukan untuk kelihatan tampan semata-mata tetapi ia lebih kepada penjagaan.Pergi sahaja ke Watsons, atau mana2 kedai, pastinya terdapat produk penjagaan kulit yang direka khas bagi lelaki. Pasti ada. Iklan kat TV pun berlambak je rasanya. :) Try la. dan anda pasti tidak menyesal.

Ia bukan berkaitan dengan pondan. STOP berfikiran korang akan jadi ladies or gugurl bila pakai produk penjagaan kulit. Macam mana korang duk jaga kereta macam Isteri NO.2 macam tu jugak la korang kena jaga kulit korang taw! Pendapat , saya memang suka lelaki yang jaga kulit. Korang tak kan nampak jambu la bila jaga kulit malah gua akan lagi teruja kottttttttttt. hehehe

Antara produk penjagaan kulit bagi lelaki ialah :

1) NIVEA FOR MEN

2) BIOTHERM FOR MEN


Selebihnya, google la. :) Hiks.

# Assalamualaikum
*Adda Sa'adah*
:)

Pray Hard for Gaza

Assalamualaikum! Haiiiiiiiiiiiiiiii...
Lama tak berbelog. Hiks. Al-maklum, Busy gitu sejak kebelakangan ini. :) Biasa la pelajar tahun akhir. Isi borang temuduga, kena datang taklimat, KISSM la, peperiksaan akhir la, buckram tesis dan sebagainya! Sekarang dah freeeeeee. Dan tunggu masa untuk dipanggil temuduga. Harap-harap temuduga bulan Januari. Makkkkkkkkkkk, tak ready lagi nak temuduga. Otak tak fresh lagi. huhuhu.

Opssssssssss, okay sekarang stop membebel Cik Adda. 
Baca surat khabar, tengok Buletin Utama, baca timeline twitter & FB semuanya sedang hangat tentang isu di Gaza. Ya, Gaza dan Palestine. Hangat. HOT gituuuuuuuuu. Jangan kata mereka berperang di sana sahaja, tetapi mereka juga turut berperang di Twitter yer. Saling mengupload video. Fuhhhhhhhhhhh. 
Mereka saudara sesama Islam kita. Tegarkah kita untuk melihat mereka dibunuh, dibom setiap hari? Hati pasti merintih ketika melihat penderitaan mereka. Ya, kejam sungguh mereka. Jika diamati sejarah, mereka seperti lupa daratan. Ya. Di dalam Al-quran juga telah diceritakan tentang sikap mereka ini. Tapi aku lupa la surah apa. hihihi. sebab baca terjemahan dia...:) Mungkin kena selak balik kot. :) InsyaAllah. 

Jadi, apa kata dengan kesempatan yang ada ini kita dermakan sedikit  yang kita ada untuk saudar sesama islam kita? Mungkin ia dapat membantu meringankan penderitaan mereka kan?  Sumbangan boleh disalurkan melalui IRMalaysia. IRM ialah nama singkatan bagi Islamic Relief Malaysia. :) 
Bantu Gaza Sumbangan boleh disalur d atas nama IRMalaysia ke BIMB: 12029010065643, MBB: 562142708704, CIMB: 12590000804058.
Twitter IRM : @IRMalaysia


Dan berdoa la untuk mereka. Moga Allah turunkan burung2 ababil untuk musnahkan mereka. Ya Allah, kami mohon, selamatkan Gaza & Palestine. Selamatkan mereka. 
"Barang siapa yang menguasai Palestine, dia menguasai Dunia"
Sebenarnya banyak lagi nak cerita pasal bumi Palestine nie, tapi malas nak taip. :) 
Akhir kalam, jangan la korang pergi makan MCD percuma tue buat sementara waktu ini. Semuanya propaganda je. hahaha. Okaayyyyyyy! *GOOD*



#Assalamualaikum
*Adda Sa'adah*

:)



Assalamualaikum! Haiiiiiiiiiiiiiiii...
Lama tak berbelog. Hiks. Al-maklum, Busy gitu sejak kebelakangan ini. :) Biasa la pelajar tahun akhir. Isi borang temuduga, kena datang taklimat, KISSM la, peperiksaan akhir la, buckram tesis dan sebagainya! Sekarang dah freeeeeee. Dan tunggu masa untuk dipanggil temuduga. Harap-harap temuduga bulan Januari. Makkkkkkkkkkk, tak ready lagi nak temuduga. Otak tak fresh lagi. huhuhu.

Opssssssssss, okay sekarang stop membebel Cik Adda. 
Baca surat khabar, tengok Buletin Utama, baca timeline twitter & FB semuanya sedang hangat tentang isu di Gaza. Ya, Gaza dan Palestine. Hangat. HOT gituuuuuuuuu. Jangan kata mereka berperang di sana sahaja, tetapi mereka juga turut berperang di Twitter yer. Saling mengupload video. Fuhhhhhhhhhhh. 
Mereka saudara sesama Islam kita. Tegarkah kita untuk melihat mereka dibunuh, dibom setiap hari? Hati pasti merintih ketika melihat penderitaan mereka. Ya, kejam sungguh mereka. Jika diamati sejarah, mereka seperti lupa daratan. Ya. Di dalam Al-quran juga telah diceritakan tentang sikap mereka ini. Tapi aku lupa la surah apa. hihihi. sebab baca terjemahan dia...:) Mungkin kena selak balik kot. :) InsyaAllah. 

Jadi, apa kata dengan kesempatan yang ada ini kita dermakan sedikit  yang kita ada untuk saudar sesama islam kita? Mungkin ia dapat membantu meringankan penderitaan mereka kan?  Sumbangan boleh disalurkan melalui IRMalaysia. IRM ialah nama singkatan bagi Islamic Relief Malaysia. :) 
Bantu Gaza Sumbangan boleh disalur d atas nama IRMalaysia ke BIMB: 12029010065643, MBB: 562142708704, CIMB: 12590000804058.
Twitter IRM : @IRMalaysia


Dan berdoa la untuk mereka. Moga Allah turunkan burung2 ababil untuk musnahkan mereka. Ya Allah, kami mohon, selamatkan Gaza & Palestine. Selamatkan mereka. 
"Barang siapa yang menguasai Palestine, dia menguasai Dunia"
Sebenarnya banyak lagi nak cerita pasal bumi Palestine nie, tapi malas nak taip. :) 
Akhir kalam, jangan la korang pergi makan MCD percuma tue buat sementara waktu ini. Semuanya propaganda je. hahaha. Okaayyyyyyy! *GOOD*



#Assalamualaikum
*Adda Sa'adah*

:)



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...