Adda Sa'adah : October 2012

Saturday, 20 October 2012

Kelebihan Minyak Kelapa Dara ~ VCO



Assalamualaikum & Hai! Minyak kelapa dara ini banyak kelebihan dia taw!
Rasanya di pasaran sekarang pun, VCO softgel ini yang paling hot. *HOT STUFF* selain itu, Catalyst juga ada collagen dia. Jadi kombinasi VCO softgel catalyst + Collagen Catalyst ini insyaAllah akan dapat hasil yang diidamkan. Tapi aku makan VCO catalyst je. Untuk tujuan kesihatan! hehehe.
Catalyst memang ada beberapa lagi produk dia, tapi yang paling HOT dua ni la. Hair treatment & Hair revitalizer pun elok. InsyaAllah siapa yang ada masalah rambut boleh la gunakan rangkaian produk rambut catalyst ini. Jangan risau, walaupun dia minyak kelapa dara, tapi minyak rambut dia wangi taw sebab dah campur dengan rose oil sedikit. Jadi tu yang buat bau dia wangi. hehehe. Alamilaahhhhhhhhhhhhhhhhh. :)
Banyak manfaat dia kan, jadi kenapa kita tak cuba kan? Untuk diri sendiri. :) Diri anda patut dapat yang terbaik taw. Dah la penat2 duk berkerja, sekali sekala belanja diri anda sendiri dengan VCO ni.  MOTIVASI kat diri sendiri. Opsssssss, ramai juga cakap, lepas ambil VCO kulit muka jadi semakin halus, licin, jerawat berkurang, kurang berminyak dan sebagainya. Hasil untuk setiap individu mungkin berbeza dengan individu yang lain. :)
Harga RM39.90. Tunggu apa lagi. Cepat dapatkannya sekarang.:)
:)



Antara kelebihan VCO catalyst ialah : 

KESIHATAN LUARAN

-mengurangkan berat badan dan meningkatkan metabolic
-menghasilkan tenaga segera
-jika disapu, mengurangkan infeksi,mencegah garis halus,hilangkan sterch marks, parut jerawat as well as jerawat,jeragat
-kulit muka tidak berminyak
-lenguh badan hilang
-sering kelihatan bertenaga

KESIHATAN DALAMAN
-bagus untuk ibu mengandung juga..
-bantu hilangkan keletihan
-meningkatkan daya tahan fizikal dan mental
-melindungi tubuh dari risiko kanser,penyakit jantung, tekanan darah tinggi,dan lain2
-gigi jadi kuat dan melindungi diri dari serangan osteoporosis
-memperbaiki kandungan asid dalam rahim wanita
-mengatasi masalah monopos
-regularkan semula PMS anda
-kesuburan
-kurangkan senggugut
-membantu sistem penghadaman dan pencernaan

KESAN SEGERA

-melegakan pernafasan
-melegakan batuk
-melawaskan pembuangan air kecil dan besar
-meningkatkan kadar metabolic
-mengurangkan rasa mudah lapar
0mengurangkan kolestrol dan kadar lemak dalam badan
-mempercepatkan sel-sel kulit mati dengan sel-sel baru(jerawat adn jeragat)
-memusnahkan virus,bakteria,kulat (keracunan makanan)
-tenaga segera



Collagen Catalyst.
Opss, sedap taw collagen dia. Best. Rasa buah-buahan.;)
Harga pun okay, RM59.90.
:)

#Assalamualaikum
* Adda sa'adah *
:)



Assalamualaikum & Hai! Minyak kelapa dara ini banyak kelebihan dia taw!
Rasanya di pasaran sekarang pun, VCO softgel ini yang paling hot. *HOT STUFF* selain itu, Catalyst juga ada collagen dia. Jadi kombinasi VCO softgel catalyst + Collagen Catalyst ini insyaAllah akan dapat hasil yang diidamkan. Tapi aku makan VCO catalyst je. Untuk tujuan kesihatan! hehehe.
Catalyst memang ada beberapa lagi produk dia, tapi yang paling HOT dua ni la. Hair treatment & Hair revitalizer pun elok. InsyaAllah siapa yang ada masalah rambut boleh la gunakan rangkaian produk rambut catalyst ini. Jangan risau, walaupun dia minyak kelapa dara, tapi minyak rambut dia wangi taw sebab dah campur dengan rose oil sedikit. Jadi tu yang buat bau dia wangi. hehehe. Alamilaahhhhhhhhhhhhhhhhh. :)
Banyak manfaat dia kan, jadi kenapa kita tak cuba kan? Untuk diri sendiri. :) Diri anda patut dapat yang terbaik taw. Dah la penat2 duk berkerja, sekali sekala belanja diri anda sendiri dengan VCO ni.  MOTIVASI kat diri sendiri. Opsssssss, ramai juga cakap, lepas ambil VCO kulit muka jadi semakin halus, licin, jerawat berkurang, kurang berminyak dan sebagainya. Hasil untuk setiap individu mungkin berbeza dengan individu yang lain. :)
Harga RM39.90. Tunggu apa lagi. Cepat dapatkannya sekarang.:)
:)



Antara kelebihan VCO catalyst ialah : 

KESIHATAN LUARAN

-mengurangkan berat badan dan meningkatkan metabolic
-menghasilkan tenaga segera
-jika disapu, mengurangkan infeksi,mencegah garis halus,hilangkan sterch marks, parut jerawat as well as jerawat,jeragat
-kulit muka tidak berminyak
-lenguh badan hilang
-sering kelihatan bertenaga

KESIHATAN DALAMAN
-bagus untuk ibu mengandung juga..
-bantu hilangkan keletihan
-meningkatkan daya tahan fizikal dan mental
-melindungi tubuh dari risiko kanser,penyakit jantung, tekanan darah tinggi,dan lain2
-gigi jadi kuat dan melindungi diri dari serangan osteoporosis
-memperbaiki kandungan asid dalam rahim wanita
-mengatasi masalah monopos
-regularkan semula PMS anda
-kesuburan
-kurangkan senggugut
-membantu sistem penghadaman dan pencernaan

KESAN SEGERA

-melegakan pernafasan
-melegakan batuk
-melawaskan pembuangan air kecil dan besar
-meningkatkan kadar metabolic
-mengurangkan rasa mudah lapar
0mengurangkan kolestrol dan kadar lemak dalam badan
-mempercepatkan sel-sel kulit mati dengan sel-sel baru(jerawat adn jeragat)
-memusnahkan virus,bakteria,kulat (keracunan makanan)
-tenaga segera



Collagen Catalyst.
Opss, sedap taw collagen dia. Best. Rasa buah-buahan.;)
Harga pun okay, RM59.90.
:)

#Assalamualaikum
* Adda sa'adah *
:)

Wednesday, 17 October 2012

Sekitar laporan PT



Hai & Assalamualaikum. Wehuuuuuuuuuuuuuu. Best! pergi penang. Jalan-jalan cari makan. Yelaaaaaa. dah kalah awal. Honeymoon la awal2 dengan rkan-rakan dari IPG lain. Syok jugak. hehe.
Bila sudah jawab kuiz tu, rasa macam ringan sangat2. Mungkin dah lepas tanggungjawab kot. hikhik. Sebelum ini rasa berat je. Di akui, persiapan aku semasa ke kuiz tersebut tak ada langsung. Aku sem 8, yang IPG lain, semua junior. Mereka tak buat AR lagi. Jadi tak sibuk sangat lagi. Hari nak pergi Penang pun, masih sempat print out report untuk diserahkan kepada pensyarah penyelia untuk disemak.  Beberapa masalah teknikal yang dihadapi.  Beberapa kali juga turun naik Jabatan.  Jujur, aku akui, untuk siapkan report ni, aku telah krobankan banyak masa, korban masa tidur, korbankan masa kelaur dengan kawan2. Pendek kata banyak masa habis kat report ni. Sampai aku rasa bercinta dengan AR ni. Tapi, melalui benda2 macam ni la aku belajar sesuatu. Bukan senang nak senang kan. Yelaa, kalau senang2 je nak dapat tak ada nya manis tue. Masalah teknikal yang biasa dihadapi ialah margin. Serius hampir aku give up nak buat dan alhamdulilah beberapa orang kawan aku sendiri datang nak hulurkan pertolongan. Ya Allah, rasa bersyukur sangat2. Paling rasa terharu ialah kawan baik aku Fana. Dia la yang banyak emmbantu dan dia juga yang tolongkan betulkan masalah teknikal AR aku. Yang kelakar, malam  sebelum tidur, fana mesej
"sebelum ko hantar esok, bagi aku tengok dulu".  Allaalaa..touching nye kita dengar. Pagi2 lagi fana dah minta report dan dia check lagi 1 per satu. Dah la malam tue dia yang buat dan adjustkan margin. Aku duduk je sebelah je jadi patung comel. hahaha. Aku tahu ko amek masa lama untuk betulkan aku punya report semua. Terharu sangat2 tengok kesungguhan fana masa tue. Fana adalah salah seorang kawan aku yang paling rapat.  Fana juga pernah selamatkan nyawa aku dari hampir melayang. Ya aku hampir nak kena langgar dan dia tarik aku sekuat hati dia walaupun dia kecil sampai aku dengan dia melayang2 kt tepi jalan. hehe. *Terima kasih* Ingat lagi Fana marah driver yang bawa kereta sebab hampir nak langgar aku. Serius, aku terkejut tengok fana marah2 driver yang bawa kereta tak bertamadun tue.,huhu. Dari situ kita tahu fana saya kita.hehehe. SAYANG DIA KERANA ALLAH. Kalau nak cerita pasai Fana ni banyak. :)
Dan paling best, ada lagi seorang rakan rapat kita. minta aku emelkan je report tue. Dia nak tolong editkan. Tak pe yunk. Kita tak nak susahkan kamu. Jauh pulak tue kan.:) Apapun terima kasih sebab sanggup nak bantu diri ini.



Ya, aku bersyukur sangat2 sebab sentiasa ada rakan yang nak membantu ketika rasa dalam keadaan yang amat getir. Mereka selalu bagi sokongan. Mereka selalu ada. Ya, itu juga yang aku perlukan apabila rasa diri ini rapuh. :)




#Assalamaualaikum
* Adda Sa'adah *
:)


Hai & Assalamualaikum. Wehuuuuuuuuuuuuuu. Best! pergi penang. Jalan-jalan cari makan. Yelaaaaaa. dah kalah awal. Honeymoon la awal2 dengan rkan-rakan dari IPG lain. Syok jugak. hehe.
Bila sudah jawab kuiz tu, rasa macam ringan sangat2. Mungkin dah lepas tanggungjawab kot. hikhik. Sebelum ini rasa berat je. Di akui, persiapan aku semasa ke kuiz tersebut tak ada langsung. Aku sem 8, yang IPG lain, semua junior. Mereka tak buat AR lagi. Jadi tak sibuk sangat lagi. Hari nak pergi Penang pun, masih sempat print out report untuk diserahkan kepada pensyarah penyelia untuk disemak.  Beberapa masalah teknikal yang dihadapi.  Beberapa kali juga turun naik Jabatan.  Jujur, aku akui, untuk siapkan report ni, aku telah krobankan banyak masa, korban masa tidur, korbankan masa kelaur dengan kawan2. Pendek kata banyak masa habis kat report ni. Sampai aku rasa bercinta dengan AR ni. Tapi, melalui benda2 macam ni la aku belajar sesuatu. Bukan senang nak senang kan. Yelaa, kalau senang2 je nak dapat tak ada nya manis tue. Masalah teknikal yang biasa dihadapi ialah margin. Serius hampir aku give up nak buat dan alhamdulilah beberapa orang kawan aku sendiri datang nak hulurkan pertolongan. Ya Allah, rasa bersyukur sangat2. Paling rasa terharu ialah kawan baik aku Fana. Dia la yang banyak emmbantu dan dia juga yang tolongkan betulkan masalah teknikal AR aku. Yang kelakar, malam  sebelum tidur, fana mesej
"sebelum ko hantar esok, bagi aku tengok dulu".  Allaalaa..touching nye kita dengar. Pagi2 lagi fana dah minta report dan dia check lagi 1 per satu. Dah la malam tue dia yang buat dan adjustkan margin. Aku duduk je sebelah je jadi patung comel. hahaha. Aku tahu ko amek masa lama untuk betulkan aku punya report semua. Terharu sangat2 tengok kesungguhan fana masa tue. Fana adalah salah seorang kawan aku yang paling rapat.  Fana juga pernah selamatkan nyawa aku dari hampir melayang. Ya aku hampir nak kena langgar dan dia tarik aku sekuat hati dia walaupun dia kecil sampai aku dengan dia melayang2 kt tepi jalan. hehe. *Terima kasih* Ingat lagi Fana marah driver yang bawa kereta sebab hampir nak langgar aku. Serius, aku terkejut tengok fana marah2 driver yang bawa kereta tak bertamadun tue.,huhu. Dari situ kita tahu fana saya kita.hehehe. SAYANG DIA KERANA ALLAH. Kalau nak cerita pasai Fana ni banyak. :)
Dan paling best, ada lagi seorang rakan rapat kita. minta aku emelkan je report tue. Dia nak tolong editkan. Tak pe yunk. Kita tak nak susahkan kamu. Jauh pulak tue kan.:) Apapun terima kasih sebab sanggup nak bantu diri ini.



Ya, aku bersyukur sangat2 sebab sentiasa ada rakan yang nak membantu ketika rasa dalam keadaan yang amat getir. Mereka selalu bagi sokongan. Mereka selalu ada. Ya, itu juga yang aku perlukan apabila rasa diri ini rapuh. :)




#Assalamaualaikum
* Adda Sa'adah *
:)

KISS ME



Hai, assalamualaikum. :)
KISS ME? hahahaha. KISSM je gua je pandai2 tambah KISS ME. Baru kelas bunyi dia.hahahha
Aku dah pening menghadap ini KISSM. Tarikh KISSM 21-23 oktober 2012. Memang sengaja je pilih tarikh dekat2 raya haji kan.hehe Macam tahu2 je.hihi Apa pun SELAMAT MAJU JAYA kepada diri sendiri yer.  Orang lain tak ada nk wish, wish la kat diri sendiri. :) Doa aku unutk diri sendiri ialah semoga aku lulus denga cemerlang KISSM ini. :) Ya, diakui ramai yang gagal KISSM ini, tapi kita kena cuba untuk melakukan yang terbaik untuk masa depan kan? Betul tak? Kalau dah cuba gagal lagi, tak pe la, bermaruah jugak la gagal. Ini gagal tanpa usaha, tak macho langsung. hihi.

* KISSM = Kursus Induksi Sistem Saraan Malaysia *

Dan Yakinlah, Allah pasti ada untuk membantu anda. Okay Cik Adda yang manis, sila jangan give up, buat yang terbaik yer cygku Adda. :) Ini masa depan anda, anda yang tentukan gagal atau berjaya. 



Man Jadda Wajjadda.
:)


Sekian kata-kata semangat untuk diri sendiri.:)





Hai, assalamualaikum. :)
KISS ME? hahahaha. KISSM je gua je pandai2 tambah KISS ME. Baru kelas bunyi dia.hahahha
Aku dah pening menghadap ini KISSM. Tarikh KISSM 21-23 oktober 2012. Memang sengaja je pilih tarikh dekat2 raya haji kan.hehe Macam tahu2 je.hihi Apa pun SELAMAT MAJU JAYA kepada diri sendiri yer.  Orang lain tak ada nk wish, wish la kat diri sendiri. :) Doa aku unutk diri sendiri ialah semoga aku lulus denga cemerlang KISSM ini. :) Ya, diakui ramai yang gagal KISSM ini, tapi kita kena cuba untuk melakukan yang terbaik untuk masa depan kan? Betul tak? Kalau dah cuba gagal lagi, tak pe la, bermaruah jugak la gagal. Ini gagal tanpa usaha, tak macho langsung. hihi.

* KISSM = Kursus Induksi Sistem Saraan Malaysia *

Dan Yakinlah, Allah pasti ada untuk membantu anda. Okay Cik Adda yang manis, sila jangan give up, buat yang terbaik yer cygku Adda. :) Ini masa depan anda, anda yang tentukan gagal atau berjaya. 



Man Jadda Wajjadda.
:)


Sekian kata-kata semangat untuk diri sendiri.:)



Sunday, 7 October 2012

Kenapa kita perlu air???

Hai & Assalamualaikum. 
Kenapa kita perlu minum air ya? Kenapa eh agak2?
Bumi kita adalah 70% adalah air. Jadi macam badan manusia juga. Kita perlu air untuk badan kita.
Kenapa kita perlu minum air ya? Berapa gelen atau berapa Liter atau berapa kita perlu minum air dalam sehari??? Berapa ya?
Kita perlu minum air sekurangnya-kurangya 8 gelas sehari iaitu bersamaan 2 L.
Air yang cukup dalam bdan memastikan kulit sentiasa lembap. Jadi sesiapa yang nak kulit cntik, minum la air yang cukup ye supaya kulit badan tak kering.:)

Sunah Nabi ialah : 
1) Minum air sebelum tidur
2) Minum air semasa bangun tidur

Lagi info lihat link ini :

http://www.paschabau.net/index.php?option=com_content&view=article&id=1657:kenapa-harus-minum-banyak-air

http://www.kesihatan.biz/Air_Minum.php

Sebenarnya aku nak cakap aku suka minum air mineral. Tu ja. Mukadimah sikit. hehehe

#Assalamualaikum
* Adda Sa'adah *
:)


Hai & Assalamualaikum. 
Kenapa kita perlu minum air ya? Kenapa eh agak2?
Bumi kita adalah 70% adalah air. Jadi macam badan manusia juga. Kita perlu air untuk badan kita.
Kenapa kita perlu minum air ya? Berapa gelen atau berapa Liter atau berapa kita perlu minum air dalam sehari??? Berapa ya?
Kita perlu minum air sekurangnya-kurangya 8 gelas sehari iaitu bersamaan 2 L.
Air yang cukup dalam bdan memastikan kulit sentiasa lembap. Jadi sesiapa yang nak kulit cntik, minum la air yang cukup ye supaya kulit badan tak kering.:)

Sunah Nabi ialah : 
1) Minum air sebelum tidur
2) Minum air semasa bangun tidur

Lagi info lihat link ini :

http://www.paschabau.net/index.php?option=com_content&view=article&id=1657:kenapa-harus-minum-banyak-air

http://www.kesihatan.biz/Air_Minum.php

Sebenarnya aku nak cakap aku suka minum air mineral. Tu ja. Mukadimah sikit. hehehe

#Assalamualaikum
* Adda Sa'adah *
:)


6.10.2012

Hai dan Assalamaualaikum! 
Nampaknya ramai rakan2 dan sahabat handai saya telah memilih tarikh ini sebagaui tarikh yang bersejarah dalam hidup mereka. Apapun semoga berbahagia ke anak cucu buat mereka semua. Semakin lama, semakin teman yang makin rapat kawan. Walawehhhhhhh..Apakah itu? Redha dan pasrah je Sa'adah. Hiks. 
Hai dan Assalamaualaikum! 
Nampaknya ramai rakan2 dan sahabat handai saya telah memilih tarikh ini sebagaui tarikh yang bersejarah dalam hidup mereka. Apapun semoga berbahagia ke anak cucu buat mereka semua. Semakin lama, semakin teman yang makin rapat kawan. Walawehhhhhhh..Apakah itu? Redha dan pasrah je Sa'adah. Hiks. 

Thursday, 4 October 2012

10.10. - Oktober-




Hai dan Assamaulaikum.
10.10.2012.
Dinner !
Jadi secara auto aku tak hadir ke Jamuan Makan Malam tersebut. Memandangkan ini Jamuan kali terkahir bersama rakan-rakan, jadi memang sangat2 sedih sebab tak dapat join Jamuan Makan Malam Perdana tu. Sedih sangat2. * SEDIH *
Sebenarnya, ni umpama Jamuan Perpisahan la. Lepas ni masing2 akan dicampakkan ke merata2 negeri kosong yang ada dalam peta Malaysia. Negeri kosong dah la sikit. Memang tak tahu la kena campak ke mana kan.hiks.

Yeah sedih sangat. 5 tahun 1/2 bersama-sama mengharungi susah dan senang bersama2. Sedih sebab tak dapat meraikan bersama-sama. Mesti best. *pujukdirisendiri*

Aku tak dapat join Dinner tue sebab akan ke Pulau Pinang utk jawab Kuiz PNB. Hopefully segalanya okay walaupun ku agak kecewa kerana tak dapat g dinner yang terakhir dalam sejarah IB. hakhak.
tak pergi dinner, for sure, aku tak dapat tengok admirer aku buat kali terakhir kan! huhuhu.
Tak pe admirer! ada masa i usha u banyak2 k.:)

Opsss, aku akan ke Pulau Pinang dari 9 Oktober sampai 12 Oktober 2012.

:)

10.10.2010. Kawan aku juga meninggal semasa nahas bas Delima di Tol Simpang 4. Al-fatihah.
Apa pun Oktober 2010 masih dalam ingatan aku.

#Assalamualaikum
* Adda Sa'adah *
:)








Hai dan Assamaulaikum.
10.10.2012.
Dinner !
Jadi secara auto aku tak hadir ke Jamuan Makan Malam tersebut. Memandangkan ini Jamuan kali terkahir bersama rakan-rakan, jadi memang sangat2 sedih sebab tak dapat join Jamuan Makan Malam Perdana tu. Sedih sangat2. * SEDIH *
Sebenarnya, ni umpama Jamuan Perpisahan la. Lepas ni masing2 akan dicampakkan ke merata2 negeri kosong yang ada dalam peta Malaysia. Negeri kosong dah la sikit. Memang tak tahu la kena campak ke mana kan.hiks.

Yeah sedih sangat. 5 tahun 1/2 bersama-sama mengharungi susah dan senang bersama2. Sedih sebab tak dapat meraikan bersama-sama. Mesti best. *pujukdirisendiri*

Aku tak dapat join Dinner tue sebab akan ke Pulau Pinang utk jawab Kuiz PNB. Hopefully segalanya okay walaupun ku agak kecewa kerana tak dapat g dinner yang terakhir dalam sejarah IB. hakhak.
tak pergi dinner, for sure, aku tak dapat tengok admirer aku buat kali terakhir kan! huhuhu.
Tak pe admirer! ada masa i usha u banyak2 k.:)

Opsss, aku akan ke Pulau Pinang dari 9 Oktober sampai 12 Oktober 2012.

:)

10.10.2010. Kawan aku juga meninggal semasa nahas bas Delima di Tol Simpang 4. Al-fatihah.
Apa pun Oktober 2010 masih dalam ingatan aku.

#Assalamualaikum
* Adda Sa'adah *
:)





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...