Adda Sa'adah : Masih ada yang sayang

Saturday, 22 September 2012

Masih ada yang sayang

Hai assalamualaikum!
Ya, masih ada yang sayang lagi dengan kanak-kanak khas ini. Masih ada yang peduli tentang anak-anak ini.
Alhamdulilah, atas sumbangan, Bengkel Puoet ini dapat berjalan dengan lancar. Sokongan yang padu dari pebagai pihak banyak membantu kelancaran bengkel ini. Selain itu, sokongan yang diberikan menguatkan semangat saya dan rakan-rakan untuk melakukan sebaik mungkin bagi bengkel ini. Alhamdulilah, Allah telah mempermudahkan urusan kami untuk ini. Bila kami minta sumbangan barangan untuk melaksanakan bengkel ini. ramai yang sudi menghulurkan bantuan. Ramai pihak yang memberikan sumbangan. Aku rasa terharu sangat-sangat dengan sokongan dan kerjasama  yang telah diberikan. Sampaikan adik clearner pun sanggup tolong aku buat benda2 nie. Alhamdulilah, rasa dipermudahkan segala urusan. Dari berurusan dengan pentadbiran sehingga pada hari pelaksanaan bengkel tersebut. Barang yang diperlukan untuk buat pupet adalah daripada bahan-bahan terpakai. Dan untuk buat pupet ini sangat jimat kos dan sangat senang dan kanka-kanak enjoy buat. Jadi pada hari tersebut, saya merupakan fasilitator bagi bengkel pupet ini. Kali ketiga handle bengkel pupet dan kali ketiga jadi fasi untuk bengkel pupet. Jadi pengalaman kendalikan beberapa bengkel sebelum ini banyak memberikan kelebihan kepada saya terutam perkara berkaitan pegurusan masa. Saya semakin bijak untuk menguruskan masa ketika kendalikan bengkel. Cehhhhhhhh. hahahaha.

Barang yang telah didermakan : :)
Peserta bengkel terdiri daripada Guru-guru pendidikan khas, kanak-kanak khas,dan guru aliran perdana!
Awesome. budak khas dapat buat pupet *TERUJA*
buku pelawat ni hasil tangan cik Adda sa'adah. Comel kan? hehe
perasan betul.

Kotak-kotak.
Kami minta beberapa je kotak tapi depa bagi seguni. Alhamdulilah Lancar urusan.
:)


Banyak kan mereka bagi kami? :)



Kotak telur. Untuk buat Mobile pupet!
Jenuh, kena cut one by one the boxs! But, someone was helping me. TQ!
:)


Jadi ini la hasil yang telah terhasil sepanjang bengkel tersebut sedang berjalan.:)





Stick pupet! *sukaaaaaaa.
Budak khas buat. Istimewa sangat di mata saya.
Sock pupet. Pupet yang paling senang nak buat! kreatif mereka buat.
Box pupet. Hasil daripada kotak-kotak yang didermakan. Harap penderma tersebut tersenyum melihat hasilnya.
:)

Dan aku selaku penganjur dan fisilitator bengkel tersebut, tidak menghrapkan apa-apa.Aku hanya berharap bengkel tersebut dapat berjalan dengan lancar dan baik. Itu sahaja. Namun alhamdulilah, feedbacak yang tidak dijangka telah diterima. :)
 Alhamdulilah. 

Antara feedback yang mereka berikan kepada saya setelah bengkel selesai ialah :

Boss : Tahniah korang! berjaya buat bengkel ini dengan begitu baik .Lain kali datang la lagi buat bengkel kat sini. Next time, mungkin kita boleh buat bengkel tiap2 bulan. *Fuhhhh, nganga jap dengar! hehe

Cikgu S : Hye korang! Tak sangka korang dapat buat bengkel ini dengan begitu baik.! Walaupun kami dah lama jadi cikgu, kami tak tahu nak buat benda nie. Next time, ada apa2 datang la kongsi ilmu lagi.:)

Cikgu j : Korangggggggggggg. Tahniah la! Kalau kami, belum tentu mampu buat macam nie. Sangat kagum dengan korang semua. Datang lagi yer.:)

Antara feedback yang diterima la.:) Apapun, kita berkongsi benda yang kita tahu sama2 yer.:)
Apapun seronok sangat sepanjang bengkel. Semua enjoy dan program berjalan mengikut tentatif program yang telah disusun dengan rapi.:) Amin. Alhamdulilah Allah masih mempermudahkan segala urusan kami.

#Assalamualaikum
*Adda Sa'adah*
:)



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...