Adda Sa'adah : Homemade Choc ~

Saturday, 8 September 2012

Homemade Choc ~

Im a choc lover! Hahahaha. Yeah.* CHOC LOVER*  Repeated, * CHOC LOVER*..
Eh, loghat la hang nie duk ulang ayat sama. Tak ulang pun tak pa aih, depa reti baca. #Retis.
 Hahaha. 

Tetiba suatu hari di Bulan Ramadhan, datang kegilaan saya untuk membuat Coklat buatan sendiri. Nak tempah mahal sangat, macam tak baloi kan. ahahah. So, usha2 cara nak buat coklat nie, tanya kawan2 macam mana nak buat. Jadi hasil dibawah inilah hasilnya. Dan paling mengagumkan, saya dapat buat 6 kotak dalam masa 1 hari.heheh Kalau ambil order, rasenya untuk kot 1 hari tue. ~ Tapi yang ini dibuat untuk suka2. Sekadar menghibur hati je yer! hehe. Hasil dibawah ini la hasilnya. Tapi sebab 1st trial. hasilnya tak berapa nak comel sangat. ~ ngeeeeeeeee..

HAHAHA.
Hadiah birthday untuk kawan nama #TipahLenggang. HIHIHI. Sweet tak kita? hahaha
Sweet tak korang? HAHAHAHA. okayyy, semasa coklat ini dibuat, jatuh tarikh yang sama dengan Hari Lahir kawan saya. Dia salaha seorang geng  saya yang rapat. Jadi, Cik Adda dengan rajinnya telah membuat coklat ini. Hahaha. Siap wrapping kan. Macam nak bagi yang orang istimewa je. Ya, Cik Tipah kita sangat istimewa bagi saya. Oppss, jangan silap, bukan Lesbo. Istimewa la sebagai tanda penghargaan seorang kawan yer. :) Then malam tue, rush dari Bangi to Cheras just to send this chocolate. HAHAHA. and i can see Tipah's face was really shock while she got that box of chocolate. hehe. Kenapa dalam banyak2 present saya tak bagi benda lain, saya bagi coklat jugak. 

Jawapannya:
 #Diasukacoklatsangat2.

Okayyy, Papai.
:)

2 comments:

  1. nyum2.. terliur nak tgk.. cute2... nak juga... (hantu coklat juga nie)

    ReplyDelete
  2. Yum2..1ST time buat. Just simple2 je. Tapi dapat siap 6 boxes.:) hihi

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...