Adda Sa'adah : 2012

Friday, 30 November 2012

Thursday, 22 November 2012

Lelaki perlu skin care? Perlu ke?



Assalamualaikum! & Hai. Perlu ke laki ke skin care? Bagi saya lelaki perlu juga skin care. Iye la, dengan cuaca Malaysia yang panas ni, kulit perlu kan perlindungan UV yer. Perlindungan UV perlu supaya skin kita tak terlalu expose into direct sun. It can cause skin cancer! Beware!
Plus, pemberian Allah ni kita kena jaga sebaik mungkin kan.  Barulah muka naik seri. Fuhhhhhhhhhhhhhh, bukan perempuan je perlu jaga kulit, tetapi bagi saya lealki juga perlu jaga kulit taw. Korang ingat perempuan je ke kena jaga muka? Kalau lelaki di luar sana ingat produk kecantikkan hanya untuk perempuan sahaja, jejaka anda silap yer! Silap  besar la jika anda ada pemikiran macam tue. Buka fikiran sang jejaka besar-besar okayyyyyyyy.  Bukan untuk kelihatan tampan semata-mata tetapi ia lebih kepada penjagaan.Pergi sahaja ke Watsons, atau mana2 kedai, pastinya terdapat produk penjagaan kulit yang direka khas bagi lelaki. Pasti ada. Iklan kat TV pun berlambak je rasanya. :) Try la. dan anda pasti tidak menyesal.

Ia bukan berkaitan dengan pondan. STOP berfikiran korang akan jadi ladies or gugurl bila pakai produk penjagaan kulit. Macam mana korang duk jaga kereta macam Isteri NO.2 macam tu jugak la korang kena jaga kulit korang taw! Pendapat , saya memang suka lelaki yang jaga kulit. Korang tak kan nampak jambu la bila jaga kulit malah gua akan lagi teruja kottttttttttt. hehehe

Antara produk penjagaan kulit bagi lelaki ialah :

1) NIVEA FOR MEN

2) BIOTHERM FOR MEN


Selebihnya, google la. :) Hiks.

# Assalamualaikum
*Adda Sa'adah*
:)


Assalamualaikum! & Hai. Perlu ke laki ke skin care? Bagi saya lelaki perlu juga skin care. Iye la, dengan cuaca Malaysia yang panas ni, kulit perlu kan perlindungan UV yer. Perlindungan UV perlu supaya skin kita tak terlalu expose into direct sun. It can cause skin cancer! Beware!
Plus, pemberian Allah ni kita kena jaga sebaik mungkin kan.  Barulah muka naik seri. Fuhhhhhhhhhhhhhh, bukan perempuan je perlu jaga kulit, tetapi bagi saya lealki juga perlu jaga kulit taw. Korang ingat perempuan je ke kena jaga muka? Kalau lelaki di luar sana ingat produk kecantikkan hanya untuk perempuan sahaja, jejaka anda silap yer! Silap  besar la jika anda ada pemikiran macam tue. Buka fikiran sang jejaka besar-besar okayyyyyyyy.  Bukan untuk kelihatan tampan semata-mata tetapi ia lebih kepada penjagaan.Pergi sahaja ke Watsons, atau mana2 kedai, pastinya terdapat produk penjagaan kulit yang direka khas bagi lelaki. Pasti ada. Iklan kat TV pun berlambak je rasanya. :) Try la. dan anda pasti tidak menyesal.

Ia bukan berkaitan dengan pondan. STOP berfikiran korang akan jadi ladies or gugurl bila pakai produk penjagaan kulit. Macam mana korang duk jaga kereta macam Isteri NO.2 macam tu jugak la korang kena jaga kulit korang taw! Pendapat , saya memang suka lelaki yang jaga kulit. Korang tak kan nampak jambu la bila jaga kulit malah gua akan lagi teruja kottttttttttt. hehehe

Antara produk penjagaan kulit bagi lelaki ialah :

1) NIVEA FOR MEN

2) BIOTHERM FOR MEN


Selebihnya, google la. :) Hiks.

# Assalamualaikum
*Adda Sa'adah*
:)

Pray Hard for Gaza

Assalamualaikum! Haiiiiiiiiiiiiiiii...
Lama tak berbelog. Hiks. Al-maklum, Busy gitu sejak kebelakangan ini. :) Biasa la pelajar tahun akhir. Isi borang temuduga, kena datang taklimat, KISSM la, peperiksaan akhir la, buckram tesis dan sebagainya! Sekarang dah freeeeeee. Dan tunggu masa untuk dipanggil temuduga. Harap-harap temuduga bulan Januari. Makkkkkkkkkkk, tak ready lagi nak temuduga. Otak tak fresh lagi. huhuhu.

Opssssssssss, okay sekarang stop membebel Cik Adda. 
Baca surat khabar, tengok Buletin Utama, baca timeline twitter & FB semuanya sedang hangat tentang isu di Gaza. Ya, Gaza dan Palestine. Hangat. HOT gituuuuuuuuu. Jangan kata mereka berperang di sana sahaja, tetapi mereka juga turut berperang di Twitter yer. Saling mengupload video. Fuhhhhhhhhhhh. 
Mereka saudara sesama Islam kita. Tegarkah kita untuk melihat mereka dibunuh, dibom setiap hari? Hati pasti merintih ketika melihat penderitaan mereka. Ya, kejam sungguh mereka. Jika diamati sejarah, mereka seperti lupa daratan. Ya. Di dalam Al-quran juga telah diceritakan tentang sikap mereka ini. Tapi aku lupa la surah apa. hihihi. sebab baca terjemahan dia...:) Mungkin kena selak balik kot. :) InsyaAllah. 

Jadi, apa kata dengan kesempatan yang ada ini kita dermakan sedikit  yang kita ada untuk saudar sesama islam kita? Mungkin ia dapat membantu meringankan penderitaan mereka kan?  Sumbangan boleh disalurkan melalui IRMalaysia. IRM ialah nama singkatan bagi Islamic Relief Malaysia. :) 
Bantu Gaza Sumbangan boleh disalur d atas nama IRMalaysia ke BIMB: 12029010065643, MBB: 562142708704, CIMB: 12590000804058.
Twitter IRM : @IRMalaysia


Dan berdoa la untuk mereka. Moga Allah turunkan burung2 ababil untuk musnahkan mereka. Ya Allah, kami mohon, selamatkan Gaza & Palestine. Selamatkan mereka. 
"Barang siapa yang menguasai Palestine, dia menguasai Dunia"
Sebenarnya banyak lagi nak cerita pasal bumi Palestine nie, tapi malas nak taip. :) 
Akhir kalam, jangan la korang pergi makan MCD percuma tue buat sementara waktu ini. Semuanya propaganda je. hahaha. Okaayyyyyyy! *GOOD*



#Assalamualaikum
*Adda Sa'adah*

:)



Assalamualaikum! Haiiiiiiiiiiiiiiii...
Lama tak berbelog. Hiks. Al-maklum, Busy gitu sejak kebelakangan ini. :) Biasa la pelajar tahun akhir. Isi borang temuduga, kena datang taklimat, KISSM la, peperiksaan akhir la, buckram tesis dan sebagainya! Sekarang dah freeeeeee. Dan tunggu masa untuk dipanggil temuduga. Harap-harap temuduga bulan Januari. Makkkkkkkkkkk, tak ready lagi nak temuduga. Otak tak fresh lagi. huhuhu.

Opssssssssss, okay sekarang stop membebel Cik Adda. 
Baca surat khabar, tengok Buletin Utama, baca timeline twitter & FB semuanya sedang hangat tentang isu di Gaza. Ya, Gaza dan Palestine. Hangat. HOT gituuuuuuuuu. Jangan kata mereka berperang di sana sahaja, tetapi mereka juga turut berperang di Twitter yer. Saling mengupload video. Fuhhhhhhhhhhh. 
Mereka saudara sesama Islam kita. Tegarkah kita untuk melihat mereka dibunuh, dibom setiap hari? Hati pasti merintih ketika melihat penderitaan mereka. Ya, kejam sungguh mereka. Jika diamati sejarah, mereka seperti lupa daratan. Ya. Di dalam Al-quran juga telah diceritakan tentang sikap mereka ini. Tapi aku lupa la surah apa. hihihi. sebab baca terjemahan dia...:) Mungkin kena selak balik kot. :) InsyaAllah. 

Jadi, apa kata dengan kesempatan yang ada ini kita dermakan sedikit  yang kita ada untuk saudar sesama islam kita? Mungkin ia dapat membantu meringankan penderitaan mereka kan?  Sumbangan boleh disalurkan melalui IRMalaysia. IRM ialah nama singkatan bagi Islamic Relief Malaysia. :) 
Bantu Gaza Sumbangan boleh disalur d atas nama IRMalaysia ke BIMB: 12029010065643, MBB: 562142708704, CIMB: 12590000804058.
Twitter IRM : @IRMalaysia


Dan berdoa la untuk mereka. Moga Allah turunkan burung2 ababil untuk musnahkan mereka. Ya Allah, kami mohon, selamatkan Gaza & Palestine. Selamatkan mereka. 
"Barang siapa yang menguasai Palestine, dia menguasai Dunia"
Sebenarnya banyak lagi nak cerita pasal bumi Palestine nie, tapi malas nak taip. :) 
Akhir kalam, jangan la korang pergi makan MCD percuma tue buat sementara waktu ini. Semuanya propaganda je. hahaha. Okaayyyyyyy! *GOOD*



#Assalamualaikum
*Adda Sa'adah*

:)



Saturday, 20 October 2012

Kelebihan Minyak Kelapa Dara ~ VCO



Assalamualaikum & Hai! Minyak kelapa dara ini banyak kelebihan dia taw!
Rasanya di pasaran sekarang pun, VCO softgel ini yang paling hot. *HOT STUFF* selain itu, Catalyst juga ada collagen dia. Jadi kombinasi VCO softgel catalyst + Collagen Catalyst ini insyaAllah akan dapat hasil yang diidamkan. Tapi aku makan VCO catalyst je. Untuk tujuan kesihatan! hehehe.
Catalyst memang ada beberapa lagi produk dia, tapi yang paling HOT dua ni la. Hair treatment & Hair revitalizer pun elok. InsyaAllah siapa yang ada masalah rambut boleh la gunakan rangkaian produk rambut catalyst ini. Jangan risau, walaupun dia minyak kelapa dara, tapi minyak rambut dia wangi taw sebab dah campur dengan rose oil sedikit. Jadi tu yang buat bau dia wangi. hehehe. Alamilaahhhhhhhhhhhhhhhhh. :)
Banyak manfaat dia kan, jadi kenapa kita tak cuba kan? Untuk diri sendiri. :) Diri anda patut dapat yang terbaik taw. Dah la penat2 duk berkerja, sekali sekala belanja diri anda sendiri dengan VCO ni.  MOTIVASI kat diri sendiri. Opsssssss, ramai juga cakap, lepas ambil VCO kulit muka jadi semakin halus, licin, jerawat berkurang, kurang berminyak dan sebagainya. Hasil untuk setiap individu mungkin berbeza dengan individu yang lain. :)
Harga RM39.90. Tunggu apa lagi. Cepat dapatkannya sekarang.:)
:)



Antara kelebihan VCO catalyst ialah : 

KESIHATAN LUARAN

-mengurangkan berat badan dan meningkatkan metabolic
-menghasilkan tenaga segera
-jika disapu, mengurangkan infeksi,mencegah garis halus,hilangkan sterch marks, parut jerawat as well as jerawat,jeragat
-kulit muka tidak berminyak
-lenguh badan hilang
-sering kelihatan bertenaga

KESIHATAN DALAMAN
-bagus untuk ibu mengandung juga..
-bantu hilangkan keletihan
-meningkatkan daya tahan fizikal dan mental
-melindungi tubuh dari risiko kanser,penyakit jantung, tekanan darah tinggi,dan lain2
-gigi jadi kuat dan melindungi diri dari serangan osteoporosis
-memperbaiki kandungan asid dalam rahim wanita
-mengatasi masalah monopos
-regularkan semula PMS anda
-kesuburan
-kurangkan senggugut
-membantu sistem penghadaman dan pencernaan

KESAN SEGERA

-melegakan pernafasan
-melegakan batuk
-melawaskan pembuangan air kecil dan besar
-meningkatkan kadar metabolic
-mengurangkan rasa mudah lapar
0mengurangkan kolestrol dan kadar lemak dalam badan
-mempercepatkan sel-sel kulit mati dengan sel-sel baru(jerawat adn jeragat)
-memusnahkan virus,bakteria,kulat (keracunan makanan)
-tenaga segera



Collagen Catalyst.
Opss, sedap taw collagen dia. Best. Rasa buah-buahan.;)
Harga pun okay, RM59.90.
:)

#Assalamualaikum
* Adda sa'adah *
:)



Assalamualaikum & Hai! Minyak kelapa dara ini banyak kelebihan dia taw!
Rasanya di pasaran sekarang pun, VCO softgel ini yang paling hot. *HOT STUFF* selain itu, Catalyst juga ada collagen dia. Jadi kombinasi VCO softgel catalyst + Collagen Catalyst ini insyaAllah akan dapat hasil yang diidamkan. Tapi aku makan VCO catalyst je. Untuk tujuan kesihatan! hehehe.
Catalyst memang ada beberapa lagi produk dia, tapi yang paling HOT dua ni la. Hair treatment & Hair revitalizer pun elok. InsyaAllah siapa yang ada masalah rambut boleh la gunakan rangkaian produk rambut catalyst ini. Jangan risau, walaupun dia minyak kelapa dara, tapi minyak rambut dia wangi taw sebab dah campur dengan rose oil sedikit. Jadi tu yang buat bau dia wangi. hehehe. Alamilaahhhhhhhhhhhhhhhhh. :)
Banyak manfaat dia kan, jadi kenapa kita tak cuba kan? Untuk diri sendiri. :) Diri anda patut dapat yang terbaik taw. Dah la penat2 duk berkerja, sekali sekala belanja diri anda sendiri dengan VCO ni.  MOTIVASI kat diri sendiri. Opsssssss, ramai juga cakap, lepas ambil VCO kulit muka jadi semakin halus, licin, jerawat berkurang, kurang berminyak dan sebagainya. Hasil untuk setiap individu mungkin berbeza dengan individu yang lain. :)
Harga RM39.90. Tunggu apa lagi. Cepat dapatkannya sekarang.:)
:)



Antara kelebihan VCO catalyst ialah : 

KESIHATAN LUARAN

-mengurangkan berat badan dan meningkatkan metabolic
-menghasilkan tenaga segera
-jika disapu, mengurangkan infeksi,mencegah garis halus,hilangkan sterch marks, parut jerawat as well as jerawat,jeragat
-kulit muka tidak berminyak
-lenguh badan hilang
-sering kelihatan bertenaga

KESIHATAN DALAMAN
-bagus untuk ibu mengandung juga..
-bantu hilangkan keletihan
-meningkatkan daya tahan fizikal dan mental
-melindungi tubuh dari risiko kanser,penyakit jantung, tekanan darah tinggi,dan lain2
-gigi jadi kuat dan melindungi diri dari serangan osteoporosis
-memperbaiki kandungan asid dalam rahim wanita
-mengatasi masalah monopos
-regularkan semula PMS anda
-kesuburan
-kurangkan senggugut
-membantu sistem penghadaman dan pencernaan

KESAN SEGERA

-melegakan pernafasan
-melegakan batuk
-melawaskan pembuangan air kecil dan besar
-meningkatkan kadar metabolic
-mengurangkan rasa mudah lapar
0mengurangkan kolestrol dan kadar lemak dalam badan
-mempercepatkan sel-sel kulit mati dengan sel-sel baru(jerawat adn jeragat)
-memusnahkan virus,bakteria,kulat (keracunan makanan)
-tenaga segera



Collagen Catalyst.
Opss, sedap taw collagen dia. Best. Rasa buah-buahan.;)
Harga pun okay, RM59.90.
:)

#Assalamualaikum
* Adda sa'adah *
:)

Wednesday, 17 October 2012

Sekitar laporan PT



Hai & Assalamualaikum. Wehuuuuuuuuuuuuuu. Best! pergi penang. Jalan-jalan cari makan. Yelaaaaaa. dah kalah awal. Honeymoon la awal2 dengan rkan-rakan dari IPG lain. Syok jugak. hehe.
Bila sudah jawab kuiz tu, rasa macam ringan sangat2. Mungkin dah lepas tanggungjawab kot. hikhik. Sebelum ini rasa berat je. Di akui, persiapan aku semasa ke kuiz tersebut tak ada langsung. Aku sem 8, yang IPG lain, semua junior. Mereka tak buat AR lagi. Jadi tak sibuk sangat lagi. Hari nak pergi Penang pun, masih sempat print out report untuk diserahkan kepada pensyarah penyelia untuk disemak.  Beberapa masalah teknikal yang dihadapi.  Beberapa kali juga turun naik Jabatan.  Jujur, aku akui, untuk siapkan report ni, aku telah krobankan banyak masa, korban masa tidur, korbankan masa kelaur dengan kawan2. Pendek kata banyak masa habis kat report ni. Sampai aku rasa bercinta dengan AR ni. Tapi, melalui benda2 macam ni la aku belajar sesuatu. Bukan senang nak senang kan. Yelaa, kalau senang2 je nak dapat tak ada nya manis tue. Masalah teknikal yang biasa dihadapi ialah margin. Serius hampir aku give up nak buat dan alhamdulilah beberapa orang kawan aku sendiri datang nak hulurkan pertolongan. Ya Allah, rasa bersyukur sangat2. Paling rasa terharu ialah kawan baik aku Fana. Dia la yang banyak emmbantu dan dia juga yang tolongkan betulkan masalah teknikal AR aku. Yang kelakar, malam  sebelum tidur, fana mesej
"sebelum ko hantar esok, bagi aku tengok dulu".  Allaalaa..touching nye kita dengar. Pagi2 lagi fana dah minta report dan dia check lagi 1 per satu. Dah la malam tue dia yang buat dan adjustkan margin. Aku duduk je sebelah je jadi patung comel. hahaha. Aku tahu ko amek masa lama untuk betulkan aku punya report semua. Terharu sangat2 tengok kesungguhan fana masa tue. Fana adalah salah seorang kawan aku yang paling rapat.  Fana juga pernah selamatkan nyawa aku dari hampir melayang. Ya aku hampir nak kena langgar dan dia tarik aku sekuat hati dia walaupun dia kecil sampai aku dengan dia melayang2 kt tepi jalan. hehe. *Terima kasih* Ingat lagi Fana marah driver yang bawa kereta sebab hampir nak langgar aku. Serius, aku terkejut tengok fana marah2 driver yang bawa kereta tak bertamadun tue.,huhu. Dari situ kita tahu fana saya kita.hehehe. SAYANG DIA KERANA ALLAH. Kalau nak cerita pasai Fana ni banyak. :)
Dan paling best, ada lagi seorang rakan rapat kita. minta aku emelkan je report tue. Dia nak tolong editkan. Tak pe yunk. Kita tak nak susahkan kamu. Jauh pulak tue kan.:) Apapun terima kasih sebab sanggup nak bantu diri ini.



Ya, aku bersyukur sangat2 sebab sentiasa ada rakan yang nak membantu ketika rasa dalam keadaan yang amat getir. Mereka selalu bagi sokongan. Mereka selalu ada. Ya, itu juga yang aku perlukan apabila rasa diri ini rapuh. :)




#Assalamaualaikum
* Adda Sa'adah *
:)


Hai & Assalamualaikum. Wehuuuuuuuuuuuuuu. Best! pergi penang. Jalan-jalan cari makan. Yelaaaaaa. dah kalah awal. Honeymoon la awal2 dengan rkan-rakan dari IPG lain. Syok jugak. hehe.
Bila sudah jawab kuiz tu, rasa macam ringan sangat2. Mungkin dah lepas tanggungjawab kot. hikhik. Sebelum ini rasa berat je. Di akui, persiapan aku semasa ke kuiz tersebut tak ada langsung. Aku sem 8, yang IPG lain, semua junior. Mereka tak buat AR lagi. Jadi tak sibuk sangat lagi. Hari nak pergi Penang pun, masih sempat print out report untuk diserahkan kepada pensyarah penyelia untuk disemak.  Beberapa masalah teknikal yang dihadapi.  Beberapa kali juga turun naik Jabatan.  Jujur, aku akui, untuk siapkan report ni, aku telah krobankan banyak masa, korban masa tidur, korbankan masa kelaur dengan kawan2. Pendek kata banyak masa habis kat report ni. Sampai aku rasa bercinta dengan AR ni. Tapi, melalui benda2 macam ni la aku belajar sesuatu. Bukan senang nak senang kan. Yelaa, kalau senang2 je nak dapat tak ada nya manis tue. Masalah teknikal yang biasa dihadapi ialah margin. Serius hampir aku give up nak buat dan alhamdulilah beberapa orang kawan aku sendiri datang nak hulurkan pertolongan. Ya Allah, rasa bersyukur sangat2. Paling rasa terharu ialah kawan baik aku Fana. Dia la yang banyak emmbantu dan dia juga yang tolongkan betulkan masalah teknikal AR aku. Yang kelakar, malam  sebelum tidur, fana mesej
"sebelum ko hantar esok, bagi aku tengok dulu".  Allaalaa..touching nye kita dengar. Pagi2 lagi fana dah minta report dan dia check lagi 1 per satu. Dah la malam tue dia yang buat dan adjustkan margin. Aku duduk je sebelah je jadi patung comel. hahaha. Aku tahu ko amek masa lama untuk betulkan aku punya report semua. Terharu sangat2 tengok kesungguhan fana masa tue. Fana adalah salah seorang kawan aku yang paling rapat.  Fana juga pernah selamatkan nyawa aku dari hampir melayang. Ya aku hampir nak kena langgar dan dia tarik aku sekuat hati dia walaupun dia kecil sampai aku dengan dia melayang2 kt tepi jalan. hehe. *Terima kasih* Ingat lagi Fana marah driver yang bawa kereta sebab hampir nak langgar aku. Serius, aku terkejut tengok fana marah2 driver yang bawa kereta tak bertamadun tue.,huhu. Dari situ kita tahu fana saya kita.hehehe. SAYANG DIA KERANA ALLAH. Kalau nak cerita pasai Fana ni banyak. :)
Dan paling best, ada lagi seorang rakan rapat kita. minta aku emelkan je report tue. Dia nak tolong editkan. Tak pe yunk. Kita tak nak susahkan kamu. Jauh pulak tue kan.:) Apapun terima kasih sebab sanggup nak bantu diri ini.



Ya, aku bersyukur sangat2 sebab sentiasa ada rakan yang nak membantu ketika rasa dalam keadaan yang amat getir. Mereka selalu bagi sokongan. Mereka selalu ada. Ya, itu juga yang aku perlukan apabila rasa diri ini rapuh. :)




#Assalamaualaikum
* Adda Sa'adah *
:)

KISS ME



Hai, assalamualaikum. :)
KISS ME? hahahaha. KISSM je gua je pandai2 tambah KISS ME. Baru kelas bunyi dia.hahahha
Aku dah pening menghadap ini KISSM. Tarikh KISSM 21-23 oktober 2012. Memang sengaja je pilih tarikh dekat2 raya haji kan.hehe Macam tahu2 je.hihi Apa pun SELAMAT MAJU JAYA kepada diri sendiri yer.  Orang lain tak ada nk wish, wish la kat diri sendiri. :) Doa aku unutk diri sendiri ialah semoga aku lulus denga cemerlang KISSM ini. :) Ya, diakui ramai yang gagal KISSM ini, tapi kita kena cuba untuk melakukan yang terbaik untuk masa depan kan? Betul tak? Kalau dah cuba gagal lagi, tak pe la, bermaruah jugak la gagal. Ini gagal tanpa usaha, tak macho langsung. hihi.

* KISSM = Kursus Induksi Sistem Saraan Malaysia *

Dan Yakinlah, Allah pasti ada untuk membantu anda. Okay Cik Adda yang manis, sila jangan give up, buat yang terbaik yer cygku Adda. :) Ini masa depan anda, anda yang tentukan gagal atau berjaya. 



Man Jadda Wajjadda.
:)


Sekian kata-kata semangat untuk diri sendiri.:)





Hai, assalamualaikum. :)
KISS ME? hahahaha. KISSM je gua je pandai2 tambah KISS ME. Baru kelas bunyi dia.hahahha
Aku dah pening menghadap ini KISSM. Tarikh KISSM 21-23 oktober 2012. Memang sengaja je pilih tarikh dekat2 raya haji kan.hehe Macam tahu2 je.hihi Apa pun SELAMAT MAJU JAYA kepada diri sendiri yer.  Orang lain tak ada nk wish, wish la kat diri sendiri. :) Doa aku unutk diri sendiri ialah semoga aku lulus denga cemerlang KISSM ini. :) Ya, diakui ramai yang gagal KISSM ini, tapi kita kena cuba untuk melakukan yang terbaik untuk masa depan kan? Betul tak? Kalau dah cuba gagal lagi, tak pe la, bermaruah jugak la gagal. Ini gagal tanpa usaha, tak macho langsung. hihi.

* KISSM = Kursus Induksi Sistem Saraan Malaysia *

Dan Yakinlah, Allah pasti ada untuk membantu anda. Okay Cik Adda yang manis, sila jangan give up, buat yang terbaik yer cygku Adda. :) Ini masa depan anda, anda yang tentukan gagal atau berjaya. 



Man Jadda Wajjadda.
:)


Sekian kata-kata semangat untuk diri sendiri.:)



Sunday, 7 October 2012

Kenapa kita perlu air???

Hai & Assalamualaikum. 
Kenapa kita perlu minum air ya? Kenapa eh agak2?
Bumi kita adalah 70% adalah air. Jadi macam badan manusia juga. Kita perlu air untuk badan kita.
Kenapa kita perlu minum air ya? Berapa gelen atau berapa Liter atau berapa kita perlu minum air dalam sehari??? Berapa ya?
Kita perlu minum air sekurangnya-kurangya 8 gelas sehari iaitu bersamaan 2 L.
Air yang cukup dalam bdan memastikan kulit sentiasa lembap. Jadi sesiapa yang nak kulit cntik, minum la air yang cukup ye supaya kulit badan tak kering.:)

Sunah Nabi ialah : 
1) Minum air sebelum tidur
2) Minum air semasa bangun tidur

Lagi info lihat link ini :

http://www.paschabau.net/index.php?option=com_content&view=article&id=1657:kenapa-harus-minum-banyak-air

http://www.kesihatan.biz/Air_Minum.php

Sebenarnya aku nak cakap aku suka minum air mineral. Tu ja. Mukadimah sikit. hehehe

#Assalamualaikum
* Adda Sa'adah *
:)


Hai & Assalamualaikum. 
Kenapa kita perlu minum air ya? Kenapa eh agak2?
Bumi kita adalah 70% adalah air. Jadi macam badan manusia juga. Kita perlu air untuk badan kita.
Kenapa kita perlu minum air ya? Berapa gelen atau berapa Liter atau berapa kita perlu minum air dalam sehari??? Berapa ya?
Kita perlu minum air sekurangnya-kurangya 8 gelas sehari iaitu bersamaan 2 L.
Air yang cukup dalam bdan memastikan kulit sentiasa lembap. Jadi sesiapa yang nak kulit cntik, minum la air yang cukup ye supaya kulit badan tak kering.:)

Sunah Nabi ialah : 
1) Minum air sebelum tidur
2) Minum air semasa bangun tidur

Lagi info lihat link ini :

http://www.paschabau.net/index.php?option=com_content&view=article&id=1657:kenapa-harus-minum-banyak-air

http://www.kesihatan.biz/Air_Minum.php

Sebenarnya aku nak cakap aku suka minum air mineral. Tu ja. Mukadimah sikit. hehehe

#Assalamualaikum
* Adda Sa'adah *
:)


6.10.2012

Hai dan Assalamaualaikum! 
Nampaknya ramai rakan2 dan sahabat handai saya telah memilih tarikh ini sebagaui tarikh yang bersejarah dalam hidup mereka. Apapun semoga berbahagia ke anak cucu buat mereka semua. Semakin lama, semakin teman yang makin rapat kawan. Walawehhhhhhh..Apakah itu? Redha dan pasrah je Sa'adah. Hiks. 
Hai dan Assalamaualaikum! 
Nampaknya ramai rakan2 dan sahabat handai saya telah memilih tarikh ini sebagaui tarikh yang bersejarah dalam hidup mereka. Apapun semoga berbahagia ke anak cucu buat mereka semua. Semakin lama, semakin teman yang makin rapat kawan. Walawehhhhhhh..Apakah itu? Redha dan pasrah je Sa'adah. Hiks. 

Thursday, 4 October 2012

10.10. - Oktober-




Hai dan Assamaulaikum.
10.10.2012.
Dinner !
Jadi secara auto aku tak hadir ke Jamuan Makan Malam tersebut. Memandangkan ini Jamuan kali terkahir bersama rakan-rakan, jadi memang sangat2 sedih sebab tak dapat join Jamuan Makan Malam Perdana tu. Sedih sangat2. * SEDIH *
Sebenarnya, ni umpama Jamuan Perpisahan la. Lepas ni masing2 akan dicampakkan ke merata2 negeri kosong yang ada dalam peta Malaysia. Negeri kosong dah la sikit. Memang tak tahu la kena campak ke mana kan.hiks.

Yeah sedih sangat. 5 tahun 1/2 bersama-sama mengharungi susah dan senang bersama2. Sedih sebab tak dapat meraikan bersama-sama. Mesti best. *pujukdirisendiri*

Aku tak dapat join Dinner tue sebab akan ke Pulau Pinang utk jawab Kuiz PNB. Hopefully segalanya okay walaupun ku agak kecewa kerana tak dapat g dinner yang terakhir dalam sejarah IB. hakhak.
tak pergi dinner, for sure, aku tak dapat tengok admirer aku buat kali terakhir kan! huhuhu.
Tak pe admirer! ada masa i usha u banyak2 k.:)

Opsss, aku akan ke Pulau Pinang dari 9 Oktober sampai 12 Oktober 2012.

:)

10.10.2010. Kawan aku juga meninggal semasa nahas bas Delima di Tol Simpang 4. Al-fatihah.
Apa pun Oktober 2010 masih dalam ingatan aku.

#Assalamualaikum
* Adda Sa'adah *
:)








Hai dan Assamaulaikum.
10.10.2012.
Dinner !
Jadi secara auto aku tak hadir ke Jamuan Makan Malam tersebut. Memandangkan ini Jamuan kali terkahir bersama rakan-rakan, jadi memang sangat2 sedih sebab tak dapat join Jamuan Makan Malam Perdana tu. Sedih sangat2. * SEDIH *
Sebenarnya, ni umpama Jamuan Perpisahan la. Lepas ni masing2 akan dicampakkan ke merata2 negeri kosong yang ada dalam peta Malaysia. Negeri kosong dah la sikit. Memang tak tahu la kena campak ke mana kan.hiks.

Yeah sedih sangat. 5 tahun 1/2 bersama-sama mengharungi susah dan senang bersama2. Sedih sebab tak dapat meraikan bersama-sama. Mesti best. *pujukdirisendiri*

Aku tak dapat join Dinner tue sebab akan ke Pulau Pinang utk jawab Kuiz PNB. Hopefully segalanya okay walaupun ku agak kecewa kerana tak dapat g dinner yang terakhir dalam sejarah IB. hakhak.
tak pergi dinner, for sure, aku tak dapat tengok admirer aku buat kali terakhir kan! huhuhu.
Tak pe admirer! ada masa i usha u banyak2 k.:)

Opsss, aku akan ke Pulau Pinang dari 9 Oktober sampai 12 Oktober 2012.

:)

10.10.2010. Kawan aku juga meninggal semasa nahas bas Delima di Tol Simpang 4. Al-fatihah.
Apa pun Oktober 2010 masih dalam ingatan aku.

#Assalamualaikum
* Adda Sa'adah *
:)





Sunday, 30 September 2012

ABC sedap!

Hai & Assalamualaikum.
Tiba-tiba fikiran ku melayang teringatkan ABC! Wahhhhhhhh, aku pernah dari KL ke Shah Alam semata-mata untuk makan ABC di Syeksyen 2. What a crazy frog u have adda! #That's me.
hiks.
Rasanya tempat tue famous kot ABC sedap plus tempat tue dekat je dengan hostel budak-budak UITM. Kadang alasan je nak g Shah Alam nak cycling, padahal dalam hati nak makan ABC! hehe dan nasi kerabu dia kat sana pun not bad la. Tapi nasi kerabu Anis Pantai Dalam jugak tetap di hati!
Harga ABC tue baru RM3. Bagi aku berbaloi dengan tinggi ABC tue kalah KLCC! Aku nie bukan penggemar ais dan jarang aku dapat habiskan minuman yang berais. Tapi ABC ni aku dapat habiskan. Kalau aku dapat habiskan maksudnya memang sedap sangat laaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Fradoo ABC.:)
Copy paste dari ini belog
http://dastorybegins2.blogspot.com/2010_05_01_archive.html
Pilihan aku masih Fradoo ABC.:) Kedai lain not bad, tapi tekak aku nak Fradoo jek.:) ~ Ngada2 ko nie sebenarnya! hikhiks. Dengan harga runtuh RM3, anda mampu untuk makan ABC nie dengan penuh nikmat dan bahagia. Hahahha.

Sekian terima kasih.

#Assalamualaikum
* Adda Sa'adah *
:)




Hai & Assalamualaikum.
Tiba-tiba fikiran ku melayang teringatkan ABC! Wahhhhhhhh, aku pernah dari KL ke Shah Alam semata-mata untuk makan ABC di Syeksyen 2. What a crazy frog u have adda! #That's me.
hiks.
Rasanya tempat tue famous kot ABC sedap plus tempat tue dekat je dengan hostel budak-budak UITM. Kadang alasan je nak g Shah Alam nak cycling, padahal dalam hati nak makan ABC! hehe dan nasi kerabu dia kat sana pun not bad la. Tapi nasi kerabu Anis Pantai Dalam jugak tetap di hati!
Harga ABC tue baru RM3. Bagi aku berbaloi dengan tinggi ABC tue kalah KLCC! Aku nie bukan penggemar ais dan jarang aku dapat habiskan minuman yang berais. Tapi ABC ni aku dapat habiskan. Kalau aku dapat habiskan maksudnya memang sedap sangat laaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Fradoo ABC.:)
Copy paste dari ini belog
http://dastorybegins2.blogspot.com/2010_05_01_archive.html
Pilihan aku masih Fradoo ABC.:) Kedai lain not bad, tapi tekak aku nak Fradoo jek.:) ~ Ngada2 ko nie sebenarnya! hikhiks. Dengan harga runtuh RM3, anda mampu untuk makan ABC nie dengan penuh nikmat dan bahagia. Hahahha.

Sekian terima kasih.

#Assalamualaikum
* Adda Sa'adah *
:)




Heart Godiva choc

Hai & Assalamualaikum.
Hari tu kan kita jalan2 dengan kawan kita dengan Pavilion. Pahtu terperasan ada butik choc. Butik Godivo! Walawehhhhhhhhh, berminat! Tapi harganya amatlah mahal. hihihi.
Tapi rasanya harga Godiva dengan Belgium choc lebih kurang jekkkk. Tapi serius, belgium choc sangat sedap untuk di makan! dan chocolate yang paling sedap di dunia berasal dari Belgium! Memang terbaik la rasa dia. ~ Ngeeeeeee. Berbaloi dengan duit aku habis.hahaha.
Takat nak try makan, boleh la. hahaha.Tapi Godivo je tak pernah try lagi..:( Yang lain kebanyakkan dah try makan! Bila aku makan coklat, aku rasa aku macam jatuh cinta! :)
Ada tak orang yang boleh buat aku jatuh cinta macam perasaan aku makan coklat ini? Kalau ada, aminnnnnnnnnn. hikhiks.


Ada tak insan yang baik hati sudi memberikan aku choc ini?
Hai & Assalamualaikum.
Hari tu kan kita jalan2 dengan kawan kita dengan Pavilion. Pahtu terperasan ada butik choc. Butik Godivo! Walawehhhhhhhhh, berminat! Tapi harganya amatlah mahal. hihihi.
Tapi rasanya harga Godiva dengan Belgium choc lebih kurang jekkkk. Tapi serius, belgium choc sangat sedap untuk di makan! dan chocolate yang paling sedap di dunia berasal dari Belgium! Memang terbaik la rasa dia. ~ Ngeeeeeee. Berbaloi dengan duit aku habis.hahaha.
Takat nak try makan, boleh la. hahaha.Tapi Godivo je tak pernah try lagi..:( Yang lain kebanyakkan dah try makan! Bila aku makan coklat, aku rasa aku macam jatuh cinta! :)
Ada tak orang yang boleh buat aku jatuh cinta macam perasaan aku makan coklat ini? Kalau ada, aminnnnnnnnnn. hikhiks.


Ada tak insan yang baik hati sudi memberikan aku choc ini?

Saturday, 29 September 2012

Sonnet 18 ~ Keindahan William Shakepeare

Keindahan musim bunga! Alamilaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Hai, Assalamuaalaikum!
Selamat pagi semua. Yeahhhhhhhhh, aku suka sangat2 dengan poem William Shakepeare yang ni. Kenapa aku suka erk? Kenapakahhhhhhhhh??? hehe. Ini adalah sebab kenapa aku suka sangat2 poem Sonnet 18. Serius, aku jatuh cinta dengan ayat puitis William Shakepeare!


Pertama :

 Aku rasa William Shakepeare ni seorang yang sangat romantik  sebab dia buatkan
                    
 poem ni khas untuk his beloved.  


Kedua :

 Kalau korang faham maksud poem ini, korang mesti akan jatuh cinta sama ini 
  poem. Memang aku dah jatuh cinta sama ini poem! Sweetnyeeeee la aku rasa.:)
  Kan best kalau ada orang bagi poem ni kat hakuuuuuuuuu. hahaha.Line by line buat
   aku rasa melayang bila baca poem ni.:)




SONNET 18
William Shakepeare
Shall I compare thee to a summer's day?  
Thou art more lovely and more temperate: 
Rough winds do shake the darling buds of May,And summer's lease hath all too short a date: Sometime too hot the eye of heaven shines,And often is his gold complexion dimm'd;
And every fair from fair sometime declines,
By chance or nature's changing course untrimm'd;
But thy eternal summer shall not fade
Nor lose possession of that fair thou owest;
Nor shall Death brag thou wander'st in his shade,
When in eternal lines to time thou growest:
So long as men can breathe or eyes can see,
So long lives this and this gives life to thee.     
Okayyyyyyy, jom sekarang kita analisis poem William Shakepeare . Aku sure, korang akan rasa William Shakepeare seorang yang sangat romantik dan sweet. Sweetnya William Shakepeare bila dia buatkan poem ini khas untuk his beloved jerrrr. 

Korang tahu tak apa William cakap tentang kecantikkan his beloved?
William Shakepeare ni cakap dalam poem tue, dia bandingkan kecantikkan his beloved ni dengan musim bunga taw. Musim bunga kat oversea memang la cantikkkkkkkkkk kan!

1st line 
 "Shall I compare thee to a summer's day?" 

Ayat dibawah dan seterusnya mengambarkan betapa cantiknya musim bunga disana..Sweetkan??? hihihi Swettttttttttttt laaaaaaaa...hehee kitewwwwwww  nak jugakkkkk..
William ni jgak cakap, yang musim bunga nie ada musim dia tapi kecantikkan his beloved nie selamanya. Jadi tak perlu la tunggu musim bunga je, sebab musim lain pun his beloved memang tetap cantik.
Musim bunga! Cantikkkkkkkkkk.


SubhanaAllahhhhhhhhhhhhh. Cantiknyaaaaaaaaaaaaa.

Nampak tak ayat eternal dalam poem tue? Eternal means forever! Forever bermaksud selamanyaaaanyaaaaaaaaaaaaaa.
Oh, indahnya bila William gambarkan kecantikkan his beloved dia macam tue. Tak reti nak tulis, tapi bila dibayangkan suasana semasa musim bunga, aku rasa melayangggggggggggg!

Lagi satu, aku suka line ini. "Rough winds do shake the darling buds of May"
Cam ni la bila aku translatekan jadi melayu. tapi tak la sepuitis William Shakepeare. hakhak
Angin sepoi2 bahasa meniupkan putik-putik bunga yang baru mekar dan berkembang. 
Wooooooooooow..ayat! aku baca pun rasa melayang! hikhik.
Can you imagine macam mana angin yang sepoi-sepoi bahasa tue tiupkan putik2 bunga tue? :) 
Walawehhhhhhhhhhh, indahnya!
Dan William ni jugak cakap dalam poem tue, yang mata his beloved dia bersinar macam matahari. Wowwwwwwwww. sangat hyperbola!

Last sekali William ni cakap, selagi ada orang baca poem nie, selagi tue la kecantikkan his beloved tak akan pudar!
What's a lovely Shakepeare!:)
L.O.V.E this poem.



Ada tak seseorang yang sudi untuk bagi aku ini poem pada suatu hari nanti?
Saya tunggu. Hikhiks.

p/s: Aku harap akan ada seseorang yang  sudi hadiahkan  poem ini untuk aku suatu hari nanti.  hahaha. InsyaAllah aku jatuh cinta dengan si pemberi tue nanti. Hakhakhak. 
Sukaaaaaaa sangat2 poem nie.:)



#Assalamualaikum
* Adda Sa'adah *
:)




Keindahan musim bunga! Alamilaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Hai, Assalamuaalaikum!
Selamat pagi semua. Yeahhhhhhhhh, aku suka sangat2 dengan poem William Shakepeare yang ni. Kenapa aku suka erk? Kenapakahhhhhhhhh??? hehe. Ini adalah sebab kenapa aku suka sangat2 poem Sonnet 18. Serius, aku jatuh cinta dengan ayat puitis William Shakepeare!


Pertama :

 Aku rasa William Shakepeare ni seorang yang sangat romantik  sebab dia buatkan
                    
 poem ni khas untuk his beloved.  


Kedua :

 Kalau korang faham maksud poem ini, korang mesti akan jatuh cinta sama ini 
  poem. Memang aku dah jatuh cinta sama ini poem! Sweetnyeeeee la aku rasa.:)
  Kan best kalau ada orang bagi poem ni kat hakuuuuuuuuu. hahaha.Line by line buat
   aku rasa melayang bila baca poem ni.:)




SONNET 18
William Shakepeare
Shall I compare thee to a summer's day?  
Thou art more lovely and more temperate: 
Rough winds do shake the darling buds of May,And summer's lease hath all too short a date: Sometime too hot the eye of heaven shines,And often is his gold complexion dimm'd;
And every fair from fair sometime declines,
By chance or nature's changing course untrimm'd;
But thy eternal summer shall not fade
Nor lose possession of that fair thou owest;
Nor shall Death brag thou wander'st in his shade,
When in eternal lines to time thou growest:
So long as men can breathe or eyes can see,
So long lives this and this gives life to thee.     
Okayyyyyyy, jom sekarang kita analisis poem William Shakepeare . Aku sure, korang akan rasa William Shakepeare seorang yang sangat romantik dan sweet. Sweetnya William Shakepeare bila dia buatkan poem ini khas untuk his beloved jerrrr. 

Korang tahu tak apa William cakap tentang kecantikkan his beloved?
William Shakepeare ni cakap dalam poem tue, dia bandingkan kecantikkan his beloved ni dengan musim bunga taw. Musim bunga kat oversea memang la cantikkkkkkkkkk kan!

1st line 
 "Shall I compare thee to a summer's day?" 

Ayat dibawah dan seterusnya mengambarkan betapa cantiknya musim bunga disana..Sweetkan??? hihihi Swettttttttttttt laaaaaaaa...hehee kitewwwwwww  nak jugakkkkk..
William ni jgak cakap, yang musim bunga nie ada musim dia tapi kecantikkan his beloved nie selamanya. Jadi tak perlu la tunggu musim bunga je, sebab musim lain pun his beloved memang tetap cantik.
Musim bunga! Cantikkkkkkkkkk.


SubhanaAllahhhhhhhhhhhhh. Cantiknyaaaaaaaaaaaaa.

Nampak tak ayat eternal dalam poem tue? Eternal means forever! Forever bermaksud selamanyaaaanyaaaaaaaaaaaaaa.
Oh, indahnya bila William gambarkan kecantikkan his beloved dia macam tue. Tak reti nak tulis, tapi bila dibayangkan suasana semasa musim bunga, aku rasa melayangggggggggggg!

Lagi satu, aku suka line ini. "Rough winds do shake the darling buds of May"
Cam ni la bila aku translatekan jadi melayu. tapi tak la sepuitis William Shakepeare. hakhak
Angin sepoi2 bahasa meniupkan putik-putik bunga yang baru mekar dan berkembang. 
Wooooooooooow..ayat! aku baca pun rasa melayang! hikhik.
Can you imagine macam mana angin yang sepoi-sepoi bahasa tue tiupkan putik2 bunga tue? :) 
Walawehhhhhhhhhhh, indahnya!
Dan William ni jugak cakap dalam poem tue, yang mata his beloved dia bersinar macam matahari. Wowwwwwwwww. sangat hyperbola!

Last sekali William ni cakap, selagi ada orang baca poem nie, selagi tue la kecantikkan his beloved tak akan pudar!
What's a lovely Shakepeare!:)
L.O.V.E this poem.



Ada tak seseorang yang sudi untuk bagi aku ini poem pada suatu hari nanti?
Saya tunggu. Hikhiks.

p/s: Aku harap akan ada seseorang yang  sudi hadiahkan  poem ini untuk aku suatu hari nanti.  hahaha. InsyaAllah aku jatuh cinta dengan si pemberi tue nanti. Hakhakhak. 
Sukaaaaaaa sangat2 poem nie.:)



#Assalamualaikum
* Adda Sa'adah *
:)




Friday, 28 September 2012

Selesai VIVAAAAAAAAAAA

Hai! Assalamualaikum! Akhirnya..perjuangan selama berbulan hampir ke penghujungnya. 27 September merupakan kemuncak kepada perjuangan aku. Alhamdulilah. Tak banyak yang mampu aku perkatakan selain menarik nafas lega. Alhamdulilah, Allah telah memudahkan urusanku. Amin Ya Allah.

Langkah masih panjang. Walaupun sebulan sahaja lagi sebelum aku menamatkan pengajian aku, tapi banyak perkara yang perlu diselesaikan. Ya Allah, berikan aku kekuatan untuk menghabiskan ini semua.

Buku2 yang telah dihadap sepanjang kajian ini dijalankan.
*Banyakkkkkkkkkkknyeeeeeee*
:)


Pengkaji sedang mengkaji.
macam banyak sangat je gaya ko!
hahahahaha

Sekian terima kasih.:)
#Assalamualaikum
* Adda Sa'adah *
:)


Hai! Assalamualaikum! Akhirnya..perjuangan selama berbulan hampir ke penghujungnya. 27 September merupakan kemuncak kepada perjuangan aku. Alhamdulilah. Tak banyak yang mampu aku perkatakan selain menarik nafas lega. Alhamdulilah, Allah telah memudahkan urusanku. Amin Ya Allah.

Langkah masih panjang. Walaupun sebulan sahaja lagi sebelum aku menamatkan pengajian aku, tapi banyak perkara yang perlu diselesaikan. Ya Allah, berikan aku kekuatan untuk menghabiskan ini semua.

Buku2 yang telah dihadap sepanjang kajian ini dijalankan.
*Banyakkkkkkkkkkknyeeeeeee*
:)


Pengkaji sedang mengkaji.
macam banyak sangat je gaya ko!
hahahahaha

Sekian terima kasih.:)
#Assalamualaikum
* Adda Sa'adah *
:)


Jejaka idaman malaya

Hai, Assalamualaikum! Jejaka Idaman.
Engkau la Jejaka Idaman!!! hahaha.

Sebenarnya aku suka gila dengan lagu Jejaka Idaman! hehe. Jadi fanatik kejap dengan lagu tue sejak2 selalu ke kenduri kahwin rakan-rakan. Agaknya time wedding memang orang akan pasamg lagu ini ke masa kenduri??? Lagu sedap, den layannnnnnn. Tapi memang orang lama2 nyanyi lagu sedap! Aura gituuuuuuuu. haha. Raja Ema oh Raja Ema.

http://www.youtube.com/watch?v=DgPKpPKfbHQ



aku rasa kat malaysia ni la antara jejaka yang aku admire most! :) Jadi bersyukur la anda yer.:) Say suka lihat ciptaan Allah yang ini. : )
 1)
Jejaka Idaman Cik Adda!
:)

 2)
Masih jejaka idaman lagi.Hikhiks.


#Assalamuailaikum
* Adda Sa'adah *
:)
Hai, Assalamualaikum! Jejaka Idaman.
Engkau la Jejaka Idaman!!! hahaha.

Sebenarnya aku suka gila dengan lagu Jejaka Idaman! hehe. Jadi fanatik kejap dengan lagu tue sejak2 selalu ke kenduri kahwin rakan-rakan. Agaknya time wedding memang orang akan pasamg lagu ini ke masa kenduri??? Lagu sedap, den layannnnnnn. Tapi memang orang lama2 nyanyi lagu sedap! Aura gituuuuuuuu. haha. Raja Ema oh Raja Ema.

http://www.youtube.com/watch?v=DgPKpPKfbHQ



aku rasa kat malaysia ni la antara jejaka yang aku admire most! :) Jadi bersyukur la anda yer.:) Say suka lihat ciptaan Allah yang ini. : )
 1)
Jejaka Idaman Cik Adda!
:)

 2)
Masih jejaka idaman lagi.Hikhiks.


#Assalamuailaikum
* Adda Sa'adah *
:)

VCO. Minyak kelapa dara. Alamilahhhhhhhh

Rasanya produk nie dah dikenali ramai sekarang.  Ramai mengakui kesan produk ini. Saya salah seorang pengguna produk VCO Catalyst ini. Alhamdulilah, setelah beberapa bulan aku makan VCO ini terdapat beberapa perubahan pada diri. Kulit jadi kurang berminyak, rasa makin soft gitu!
Yang tue antara perubahan-perubahan selepas makan VCO. Alhamdulilah. Mula-mula dahulu, takut juga nak try ini produk. Namun setelah dicadangkan oleh seorang rakan, aku akhirnya cuba try produk ini. Tapi nak try tapi setelah baca testimoni ramai orang dan aku buat reseacrh sikit tentang VC, baru berani cuba. Alhamdulilah. Banyak perubahan yang dialami. Dan ramai jugak yang tegur, cakap muka nampak lain. hehe. Mungkin sebab kurang nampak jerawat kot sekarang atau mungkin sebab pelajar tahun akhir ( seri nak habiss belajar) hakhak eh? tak da kaitan kot sebab aku rasa muka aku sama je. Tapi yang boleh aku cakap, kalau sapu VCO kat muka sebelum tidur, bila bangun pagi rasa macam tegang je kat muka and bila sapu cream kat muka rasa sangat blend! Ini aku suka sebab nampak muka macam glowing gitu. Bakal pengantin disarankan. hikhik. Tapi aku ni pemalas nak sapu! haha. Tapi seyes, muka rasa glowing, part ini paling suka tentang VCO. Rasa confident! hehe
Masa mula-mula makan, 1st month, kulit kita naik jerawat. Naik main banyak. Pahtue tanya kawan kenapa. Yelaaa, risau jugak. Kawan cakap sebab dia nak buang toksin dalam badan.. Tu jerawat naik. Try untuk second month, alhamduillah, semakin better. :)
Nak cerita panjang, aku tak reti. Stop sampai sini je.! Nak tahu tanya aku depan2.hahaha
Paling penting produk ini mampu milik sebab harga dia baru rm39.90. Berbaloi kan? harga murah tapi manfaat disebalik harga tue lagi banyak. InsyaAllah. segala masalh boleh diatasi. Yakin. Allah ada. kita berusaha.:)

Jadi apa lagi. Beli la sekarang! InsyaAllah anda berpuas hati.:)


Bagi anda yang mahu mendapatkan produk ini, boleh dapatkan VCO di : https://www.facebook.com/nadrt.mkhtar
https://www.facebook.com/intan.n.catalyst

#Assalamualaikum
*Adda Sa'adah*
:)
Rasanya produk nie dah dikenali ramai sekarang.  Ramai mengakui kesan produk ini. Saya salah seorang pengguna produk VCO Catalyst ini. Alhamdulilah, setelah beberapa bulan aku makan VCO ini terdapat beberapa perubahan pada diri. Kulit jadi kurang berminyak, rasa makin soft gitu!
Yang tue antara perubahan-perubahan selepas makan VCO. Alhamdulilah. Mula-mula dahulu, takut juga nak try ini produk. Namun setelah dicadangkan oleh seorang rakan, aku akhirnya cuba try produk ini. Tapi nak try tapi setelah baca testimoni ramai orang dan aku buat reseacrh sikit tentang VC, baru berani cuba. Alhamdulilah. Banyak perubahan yang dialami. Dan ramai jugak yang tegur, cakap muka nampak lain. hehe. Mungkin sebab kurang nampak jerawat kot sekarang atau mungkin sebab pelajar tahun akhir ( seri nak habiss belajar) hakhak eh? tak da kaitan kot sebab aku rasa muka aku sama je. Tapi yang boleh aku cakap, kalau sapu VCO kat muka sebelum tidur, bila bangun pagi rasa macam tegang je kat muka and bila sapu cream kat muka rasa sangat blend! Ini aku suka sebab nampak muka macam glowing gitu. Bakal pengantin disarankan. hikhik. Tapi aku ni pemalas nak sapu! haha. Tapi seyes, muka rasa glowing, part ini paling suka tentang VCO. Rasa confident! hehe
Masa mula-mula makan, 1st month, kulit kita naik jerawat. Naik main banyak. Pahtue tanya kawan kenapa. Yelaaa, risau jugak. Kawan cakap sebab dia nak buang toksin dalam badan.. Tu jerawat naik. Try untuk second month, alhamduillah, semakin better. :)
Nak cerita panjang, aku tak reti. Stop sampai sini je.! Nak tahu tanya aku depan2.hahaha
Paling penting produk ini mampu milik sebab harga dia baru rm39.90. Berbaloi kan? harga murah tapi manfaat disebalik harga tue lagi banyak. InsyaAllah. segala masalh boleh diatasi. Yakin. Allah ada. kita berusaha.:)

Jadi apa lagi. Beli la sekarang! InsyaAllah anda berpuas hati.:)


Bagi anda yang mahu mendapatkan produk ini, boleh dapatkan VCO di : https://www.facebook.com/nadrt.mkhtar
https://www.facebook.com/intan.n.catalyst

#Assalamualaikum
*Adda Sa'adah*
:)

Dupdap...dappp..dapppp..Debaran VIVA!

Hai. Assalamualaikum.
Fuhhhhhhh, berdebar-debar rasanya. Rasanya, perasaan berdebar ini memang serasi kot dengan pelajar tahun akhir yang akan menghadapi VIVA.

Oh ya! Esok bersamaan 24-26 Sept kami pelajar tahun akhir semester 8 akan berjuang di medan VIVA. Oh!!! Ngeri rasanya mahu mengharungi saat yang genting ini.  Ceh, macam tak percaya, gua dah sem 8. Rasa macam besar kepala kejap! hahahaha...

"Dupdappp..dappp..dappp
Kenapa berdebar-debar sangat nie?
aissssshhh, kenapa perlu berdebar-debar macam ni?
Ketar tangan, seram sejuk, rasa nak pitam, loya-loya tekak bagai nie..

duppp...dappp,, daapppp..

Kompang dipalu pengantin maluuuuuuuuuu..
Kalau org nk kahwin pun mungkin getaran irama di dada tue sekencang ni kot.. * PERHAPS * 
Agaknya kalau orang laki nak "shake hand" tangan Tok Kadi berdebar geni kowt !!! Hahaha. 
~ So scaryyyyyyyyyyy! Maamaaaaaaa..

Wooooooooiiiiiii Makcik! Udah2 ler berdrama! * Tepuk dahi nanti baru tahu * Ko bukan berdebar sebab nak kahwin. Saya berdebar-debar hanya kerana VIVA!

VIVA
VIVA
VIVA
VIVA
VIVA

So guys, Good luck for your  REALViva. I have been through our Pre-Viva before this.
dan sekaranag debaran tersebut telah berkahir,Alhamdulilah. Amin
Hai. Assalamualaikum.
Fuhhhhhhh, berdebar-debar rasanya. Rasanya, perasaan berdebar ini memang serasi kot dengan pelajar tahun akhir yang akan menghadapi VIVA.

Oh ya! Esok bersamaan 24-26 Sept kami pelajar tahun akhir semester 8 akan berjuang di medan VIVA. Oh!!! Ngeri rasanya mahu mengharungi saat yang genting ini.  Ceh, macam tak percaya, gua dah sem 8. Rasa macam besar kepala kejap! hahahaha...

"Dupdappp..dappp..dappp
Kenapa berdebar-debar sangat nie?
aissssshhh, kenapa perlu berdebar-debar macam ni?
Ketar tangan, seram sejuk, rasa nak pitam, loya-loya tekak bagai nie..

duppp...dappp,, daapppp..

Kompang dipalu pengantin maluuuuuuuuuu..
Kalau org nk kahwin pun mungkin getaran irama di dada tue sekencang ni kot.. * PERHAPS * 
Agaknya kalau orang laki nak "shake hand" tangan Tok Kadi berdebar geni kowt !!! Hahaha. 
~ So scaryyyyyyyyyyy! Maamaaaaaaa..

Wooooooooiiiiiii Makcik! Udah2 ler berdrama! * Tepuk dahi nanti baru tahu * Ko bukan berdebar sebab nak kahwin. Saya berdebar-debar hanya kerana VIVA!

VIVA
VIVA
VIVA
VIVA
VIVA

So guys, Good luck for your  REALViva. I have been through our Pre-Viva before this.
dan sekaranag debaran tersebut telah berkahir,Alhamdulilah. Amin

Saturday, 22 September 2012

Masih ada yang sayang

Hai assalamualaikum!
Ya, masih ada yang sayang lagi dengan kanak-kanak khas ini. Masih ada yang peduli tentang anak-anak ini.
Alhamdulilah, atas sumbangan, Bengkel Puoet ini dapat berjalan dengan lancar. Sokongan yang padu dari pebagai pihak banyak membantu kelancaran bengkel ini. Selain itu, sokongan yang diberikan menguatkan semangat saya dan rakan-rakan untuk melakukan sebaik mungkin bagi bengkel ini. Alhamdulilah, Allah telah mempermudahkan urusan kami untuk ini. Bila kami minta sumbangan barangan untuk melaksanakan bengkel ini. ramai yang sudi menghulurkan bantuan. Ramai pihak yang memberikan sumbangan. Aku rasa terharu sangat-sangat dengan sokongan dan kerjasama  yang telah diberikan. Sampaikan adik clearner pun sanggup tolong aku buat benda2 nie. Alhamdulilah, rasa dipermudahkan segala urusan. Dari berurusan dengan pentadbiran sehingga pada hari pelaksanaan bengkel tersebut. Barang yang diperlukan untuk buat pupet adalah daripada bahan-bahan terpakai. Dan untuk buat pupet ini sangat jimat kos dan sangat senang dan kanka-kanak enjoy buat. Jadi pada hari tersebut, saya merupakan fasilitator bagi bengkel pupet ini. Kali ketiga handle bengkel pupet dan kali ketiga jadi fasi untuk bengkel pupet. Jadi pengalaman kendalikan beberapa bengkel sebelum ini banyak memberikan kelebihan kepada saya terutam perkara berkaitan pegurusan masa. Saya semakin bijak untuk menguruskan masa ketika kendalikan bengkel. Cehhhhhhhh. hahahaha.

Barang yang telah didermakan : :)
Peserta bengkel terdiri daripada Guru-guru pendidikan khas, kanak-kanak khas,dan guru aliran perdana!
Awesome. budak khas dapat buat pupet *TERUJA*
buku pelawat ni hasil tangan cik Adda sa'adah. Comel kan? hehe
perasan betul.

Kotak-kotak.
Kami minta beberapa je kotak tapi depa bagi seguni. Alhamdulilah Lancar urusan.
:)


Banyak kan mereka bagi kami? :)



Kotak telur. Untuk buat Mobile pupet!
Jenuh, kena cut one by one the boxs! But, someone was helping me. TQ!
:)


Jadi ini la hasil yang telah terhasil sepanjang bengkel tersebut sedang berjalan.:)





Stick pupet! *sukaaaaaaa.
Budak khas buat. Istimewa sangat di mata saya.
Sock pupet. Pupet yang paling senang nak buat! kreatif mereka buat.
Box pupet. Hasil daripada kotak-kotak yang didermakan. Harap penderma tersebut tersenyum melihat hasilnya.
:)

Dan aku selaku penganjur dan fisilitator bengkel tersebut, tidak menghrapkan apa-apa.Aku hanya berharap bengkel tersebut dapat berjalan dengan lancar dan baik. Itu sahaja. Namun alhamdulilah, feedbacak yang tidak dijangka telah diterima. :)
 Alhamdulilah. 

Antara feedback yang mereka berikan kepada saya setelah bengkel selesai ialah :

Boss : Tahniah korang! berjaya buat bengkel ini dengan begitu baik .Lain kali datang la lagi buat bengkel kat sini. Next time, mungkin kita boleh buat bengkel tiap2 bulan. *Fuhhhh, nganga jap dengar! hehe

Cikgu S : Hye korang! Tak sangka korang dapat buat bengkel ini dengan begitu baik.! Walaupun kami dah lama jadi cikgu, kami tak tahu nak buat benda nie. Next time, ada apa2 datang la kongsi ilmu lagi.:)

Cikgu j : Korangggggggggggg. Tahniah la! Kalau kami, belum tentu mampu buat macam nie. Sangat kagum dengan korang semua. Datang lagi yer.:)

Antara feedback yang diterima la.:) Apapun, kita berkongsi benda yang kita tahu sama2 yer.:)
Apapun seronok sangat sepanjang bengkel. Semua enjoy dan program berjalan mengikut tentatif program yang telah disusun dengan rapi.:) Amin. Alhamdulilah Allah masih mempermudahkan segala urusan kami.

#Assalamualaikum
*Adda Sa'adah*
:)



Hai assalamualaikum!
Ya, masih ada yang sayang lagi dengan kanak-kanak khas ini. Masih ada yang peduli tentang anak-anak ini.
Alhamdulilah, atas sumbangan, Bengkel Puoet ini dapat berjalan dengan lancar. Sokongan yang padu dari pebagai pihak banyak membantu kelancaran bengkel ini. Selain itu, sokongan yang diberikan menguatkan semangat saya dan rakan-rakan untuk melakukan sebaik mungkin bagi bengkel ini. Alhamdulilah, Allah telah mempermudahkan urusan kami untuk ini. Bila kami minta sumbangan barangan untuk melaksanakan bengkel ini. ramai yang sudi menghulurkan bantuan. Ramai pihak yang memberikan sumbangan. Aku rasa terharu sangat-sangat dengan sokongan dan kerjasama  yang telah diberikan. Sampaikan adik clearner pun sanggup tolong aku buat benda2 nie. Alhamdulilah, rasa dipermudahkan segala urusan. Dari berurusan dengan pentadbiran sehingga pada hari pelaksanaan bengkel tersebut. Barang yang diperlukan untuk buat pupet adalah daripada bahan-bahan terpakai. Dan untuk buat pupet ini sangat jimat kos dan sangat senang dan kanka-kanak enjoy buat. Jadi pada hari tersebut, saya merupakan fasilitator bagi bengkel pupet ini. Kali ketiga handle bengkel pupet dan kali ketiga jadi fasi untuk bengkel pupet. Jadi pengalaman kendalikan beberapa bengkel sebelum ini banyak memberikan kelebihan kepada saya terutam perkara berkaitan pegurusan masa. Saya semakin bijak untuk menguruskan masa ketika kendalikan bengkel. Cehhhhhhhh. hahahaha.

Barang yang telah didermakan : :)
Peserta bengkel terdiri daripada Guru-guru pendidikan khas, kanak-kanak khas,dan guru aliran perdana!
Awesome. budak khas dapat buat pupet *TERUJA*
buku pelawat ni hasil tangan cik Adda sa'adah. Comel kan? hehe
perasan betul.

Kotak-kotak.
Kami minta beberapa je kotak tapi depa bagi seguni. Alhamdulilah Lancar urusan.
:)


Banyak kan mereka bagi kami? :)



Kotak telur. Untuk buat Mobile pupet!
Jenuh, kena cut one by one the boxs! But, someone was helping me. TQ!
:)


Jadi ini la hasil yang telah terhasil sepanjang bengkel tersebut sedang berjalan.:)





Stick pupet! *sukaaaaaaa.
Budak khas buat. Istimewa sangat di mata saya.
Sock pupet. Pupet yang paling senang nak buat! kreatif mereka buat.
Box pupet. Hasil daripada kotak-kotak yang didermakan. Harap penderma tersebut tersenyum melihat hasilnya.
:)

Dan aku selaku penganjur dan fisilitator bengkel tersebut, tidak menghrapkan apa-apa.Aku hanya berharap bengkel tersebut dapat berjalan dengan lancar dan baik. Itu sahaja. Namun alhamdulilah, feedbacak yang tidak dijangka telah diterima. :)
 Alhamdulilah. 

Antara feedback yang mereka berikan kepada saya setelah bengkel selesai ialah :

Boss : Tahniah korang! berjaya buat bengkel ini dengan begitu baik .Lain kali datang la lagi buat bengkel kat sini. Next time, mungkin kita boleh buat bengkel tiap2 bulan. *Fuhhhh, nganga jap dengar! hehe

Cikgu S : Hye korang! Tak sangka korang dapat buat bengkel ini dengan begitu baik.! Walaupun kami dah lama jadi cikgu, kami tak tahu nak buat benda nie. Next time, ada apa2 datang la kongsi ilmu lagi.:)

Cikgu j : Korangggggggggggg. Tahniah la! Kalau kami, belum tentu mampu buat macam nie. Sangat kagum dengan korang semua. Datang lagi yer.:)

Antara feedback yang diterima la.:) Apapun, kita berkongsi benda yang kita tahu sama2 yer.:)
Apapun seronok sangat sepanjang bengkel. Semua enjoy dan program berjalan mengikut tentatif program yang telah disusun dengan rapi.:) Amin. Alhamdulilah Allah masih mempermudahkan segala urusan kami.

#Assalamualaikum
*Adda Sa'adah*
:)



Friday, 21 September 2012

Kek batik

Hai u'olllssssssssss. Hakhak
Jom belajar buat kek batik. Kek batik ini sangat senang dan mudah untuk dibuat. Even budak Pendidikan Khas pun boleh buat taw! hahaha. Jadi korang nie, sila buktikan yang korang pun boleh buat jugak taw! hikhik

Resipi Kek Batik Adda :
1)Telur ayam 6 biji 
p/s: ( Kalau ayam kat rumah korang tak bertelur lagi, mungkin boleh guna telur itik atau telur angsa)
2) Biskut marrie perisa asli atau coklat 1 paket
3) Susu cair 2 cawan
4 ) Gula 2 cawan
5) Buttercup 
6) Milo atau Ovaltine
( Tapi aku suka guna ovaltine, sebab rasa coklat. RATU COKLAT )

Bahan-bahan untuk uat kek batik:)


CARA-CARA MEMASAK :
1) Patahkan biskut marrie - ketepikan
2) Masukkan kesemua bahan kecuali biskut marrie kedalam periuk.
3) Buka api yang perlahan. Nak cepat buka api besar! Hakhak.
tapi kalau jadi pape, jangan salahkan aku. hiks
4) Kacau sehingga pekat yer.
5) Agak2 dah likat, masukkan biskut marrie yang dah dipatah2kan.
6) Ambil satu bekas, masukkan dan tekan rapat2 yer.
7) Masukkan dalam peti ais.
8) Masa untuk makan KEK BATIK.




Tadddaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......

Kek batik yang telah siap dibuat.
Yummy.sedap!


Yang hiasan tue boleh guna kacang tumbuk plus rainbow rice. Tapi serius, kek batik letak kacang tumbuk nie rasa dia sangat sedapn banding dengan tak letak. Feel the different! Hakhaks.

Selamat mencuba!

#Assalamualaikum
*Adda Sa'adah*
:)

Hai u'olllssssssssss. Hakhak
Jom belajar buat kek batik. Kek batik ini sangat senang dan mudah untuk dibuat. Even budak Pendidikan Khas pun boleh buat taw! hahaha. Jadi korang nie, sila buktikan yang korang pun boleh buat jugak taw! hikhik

Resipi Kek Batik Adda :
1)Telur ayam 6 biji 
p/s: ( Kalau ayam kat rumah korang tak bertelur lagi, mungkin boleh guna telur itik atau telur angsa)
2) Biskut marrie perisa asli atau coklat 1 paket
3) Susu cair 2 cawan
4 ) Gula 2 cawan
5) Buttercup 
6) Milo atau Ovaltine
( Tapi aku suka guna ovaltine, sebab rasa coklat. RATU COKLAT )

Bahan-bahan untuk uat kek batik:)


CARA-CARA MEMASAK :
1) Patahkan biskut marrie - ketepikan
2) Masukkan kesemua bahan kecuali biskut marrie kedalam periuk.
3) Buka api yang perlahan. Nak cepat buka api besar! Hakhak.
tapi kalau jadi pape, jangan salahkan aku. hiks
4) Kacau sehingga pekat yer.
5) Agak2 dah likat, masukkan biskut marrie yang dah dipatah2kan.
6) Ambil satu bekas, masukkan dan tekan rapat2 yer.
7) Masukkan dalam peti ais.
8) Masa untuk makan KEK BATIK.




Tadddaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......

Kek batik yang telah siap dibuat.
Yummy.sedap!


Yang hiasan tue boleh guna kacang tumbuk plus rainbow rice. Tapi serius, kek batik letak kacang tumbuk nie rasa dia sangat sedapn banding dengan tak letak. Feel the different! Hakhaks.

Selamat mencuba!

#Assalamualaikum
*Adda Sa'adah*
:)

Thursday, 20 September 2012

Bunga 6 jam

Hai! Baju ini mengambil masa selama 6-7 jam untuk disiapkan! Alhamdulilah. pelbagai kekangan telah dihadapi namun berjaya diatasi segala kekangan tersebut dengan jayanya. Dan dengan jayanya aku dapat pulang ke kampung halaman setelah menyiapkan baju ini. Tak sangka! Aku sendiri pun macam tak percaya. Akak tue dah takut. Takut tak ley raya sebab baju tak siap. Alhamdulilah. Syukur ke hadrat Ilahi kerana dengan limpah kurnianya baju ini berjaya jua disiapkan mengikut tempoh yang telah ditetapkan. Ciiiiiiissssssssssss..hahaha
Bahagian tangan. Ringkas sahaja.
Hasil manik pada badan.
Bila dah siap, aku hanya mampu cakap "Waaaaaaaa...cantiknyeeeeeeeeee"
Sangat cemburu, lagi ce,buru bila tengok akak tue duk pakai lalu depan aku hasil yang aku jahit sendiri , rasa dengki datang. sebab dapat jahit kat baju orang cantik, tapi kat baju sendiri..Hurmmm...lu pikir la sendiri! ahaha
Aku memang tak pandai nak jahit manik kat baju sendiri rasa bosan bila jahit! hihi. pelik kan tapi benar.
Serius, bila akak tu pakai baju nie, cantik sangat! Sampai aku sendiri tengok berkali2 taw! Mungkin sebab shine manik tue kot hahah Perasan gila minah. Tapi design yang simple macam nie je sebenarnya pilihan hati aku. Teruskan berjuang di medan jahitan manik yer cik Adda Sa'adah.

#Assalamuailaikum
*Adda Sa'adah*
:)

Hai! Baju ini mengambil masa selama 6-7 jam untuk disiapkan! Alhamdulilah. pelbagai kekangan telah dihadapi namun berjaya diatasi segala kekangan tersebut dengan jayanya. Dan dengan jayanya aku dapat pulang ke kampung halaman setelah menyiapkan baju ini. Tak sangka! Aku sendiri pun macam tak percaya. Akak tue dah takut. Takut tak ley raya sebab baju tak siap. Alhamdulilah. Syukur ke hadrat Ilahi kerana dengan limpah kurnianya baju ini berjaya jua disiapkan mengikut tempoh yang telah ditetapkan. Ciiiiiiissssssssssss..hahaha
Bahagian tangan. Ringkas sahaja.
Hasil manik pada badan.
Bila dah siap, aku hanya mampu cakap "Waaaaaaaa...cantiknyeeeeeeeeee"
Sangat cemburu, lagi ce,buru bila tengok akak tue duk pakai lalu depan aku hasil yang aku jahit sendiri , rasa dengki datang. sebab dapat jahit kat baju orang cantik, tapi kat baju sendiri..Hurmmm...lu pikir la sendiri! ahaha
Aku memang tak pandai nak jahit manik kat baju sendiri rasa bosan bila jahit! hihi. pelik kan tapi benar.
Serius, bila akak tu pakai baju nie, cantik sangat! Sampai aku sendiri tengok berkali2 taw! Mungkin sebab shine manik tue kot hahah Perasan gila minah. Tapi design yang simple macam nie je sebenarnya pilihan hati aku. Teruskan berjuang di medan jahitan manik yer cik Adda Sa'adah.

#Assalamuailaikum
*Adda Sa'adah*
:)

Bila pelajar tahun akhir....

Begini la nasib pelajar tahun akhir. Kerja buat lintang pukang. Tapi takat ni alhamdulilah, walaupun rasa terkejar-kejar sikit kadang, tapi aku tak rasa stress sangat dengan kerja-kerja ini. Yang penting kita mahu enjoy ja masa buat ini kerja.
Tema : Muka tenang, hati bergelora. 
Hahaha. 
tak payah nak tenang sangat la cik Adda oi.

nota-nota tak berapa lapangan.hihi



Buku-buku rujukan sepanjang buat kajian ini.
opppsss, sila abaikan buku yang tak berkaitan. sebagai selingan. hikhik


Aku hanya berharap akan dapat menempuh VIVA dengan tenang dan cool. Harapnya tak demam o selsema macm pre-viva sampai nak jawab soalan penyelia pun dengar tak dengar je. Ada ke patut aku suruh penyelia ulang tanya soalan yang dia tanya kat aku. Dah aku tengah demam tak berapa nk sihat, gementar + cuak memang la jadi tak dengar! Nahhh, rasakan,hahaha. Ko tue degil sangat! Siapa suruh tak makan ubat. dah berbuih mulut kawan2 ko mak ayah ko pesan suruh pergi K.L.I.N.I.K. :)

#Assalamualaikum
*Adda Sa'adah*
:)
Begini la nasib pelajar tahun akhir. Kerja buat lintang pukang. Tapi takat ni alhamdulilah, walaupun rasa terkejar-kejar sikit kadang, tapi aku tak rasa stress sangat dengan kerja-kerja ini. Yang penting kita mahu enjoy ja masa buat ini kerja.
Tema : Muka tenang, hati bergelora. 
Hahaha. 
tak payah nak tenang sangat la cik Adda oi.

nota-nota tak berapa lapangan.hihi



Buku-buku rujukan sepanjang buat kajian ini.
opppsss, sila abaikan buku yang tak berkaitan. sebagai selingan. hikhik


Aku hanya berharap akan dapat menempuh VIVA dengan tenang dan cool. Harapnya tak demam o selsema macm pre-viva sampai nak jawab soalan penyelia pun dengar tak dengar je. Ada ke patut aku suruh penyelia ulang tanya soalan yang dia tanya kat aku. Dah aku tengah demam tak berapa nk sihat, gementar + cuak memang la jadi tak dengar! Nahhh, rasakan,hahaha. Ko tue degil sangat! Siapa suruh tak makan ubat. dah berbuih mulut kawan2 ko mak ayah ko pesan suruh pergi K.L.I.N.I.K. :)

#Assalamualaikum
*Adda Sa'adah*
:)

Wednesday, 19 September 2012

Buku pelawat saya....

Hai! Assalamualaikum....
Akhirnya, aku berjaya jugak buat sebuah buku pelawat.  Walaupun hasilnya tak seberapa cantik yang macam kat kedai, tapi aku tetap puas hati dengan hasil kerja aku sendiri.:) Hargai diri anda sendiri ye kawan2. hahaha. *Kerana dirimu begitu berharga*
Memangla buku pelawat tue kalau beli boleh je, tapi aku nie kan kedekut!  Beli kat kedai kemain mahal harganya! Tak berbaloi untuk program yang hanya satu hari. Jadi dengan kepakaran yang aku ada, * CEHHHH*  berlagak betul minah nie! hahaha.  Aku pun perah kepala aku nie, untuk buat dan dekorasi sebuah buku pelawat untuk Bengkel Pupet.  Jadi inilah hasilnya. Comel kot! hahaha Aku sukakannya. Btw, ramai jugak yang puji cakap buku nie cantik n kreatif si pembuatnya! HAKHAK. Kembang mak jemah 4 hari. hahaha.

Buku pelawat hasil tangan saya.:)
L.O.V.E THISSS
Buku ini dibuat dengan hanya menggunakan kertas drawing block saiz A4 ( Yang dah tak guna), tajuk buku pelawat pulak dibuat dengan guna kertas kertas warna! Korang pintal la kertas warna tue sampai bentuk jadi huruf. Leceh, tapi hasil dia awesome! Jadi kepada sesiapa yang nak buat kad nak bagi Buayapren masing2, boleh lah aplikasi kaedah nie yer. Senang je. hehehhe. Selamat memcuba.

#Assalamualaikum
*Adda Sa'adah*

Hai! Assalamualaikum....
Akhirnya, aku berjaya jugak buat sebuah buku pelawat.  Walaupun hasilnya tak seberapa cantik yang macam kat kedai, tapi aku tetap puas hati dengan hasil kerja aku sendiri.:) Hargai diri anda sendiri ye kawan2. hahaha. *Kerana dirimu begitu berharga*
Memangla buku pelawat tue kalau beli boleh je, tapi aku nie kan kedekut!  Beli kat kedai kemain mahal harganya! Tak berbaloi untuk program yang hanya satu hari. Jadi dengan kepakaran yang aku ada, * CEHHHH*  berlagak betul minah nie! hahaha.  Aku pun perah kepala aku nie, untuk buat dan dekorasi sebuah buku pelawat untuk Bengkel Pupet.  Jadi inilah hasilnya. Comel kot! hahaha Aku sukakannya. Btw, ramai jugak yang puji cakap buku nie cantik n kreatif si pembuatnya! HAKHAK. Kembang mak jemah 4 hari. hahaha.

Buku pelawat hasil tangan saya.:)
L.O.V.E THISSS
Buku ini dibuat dengan hanya menggunakan kertas drawing block saiz A4 ( Yang dah tak guna), tajuk buku pelawat pulak dibuat dengan guna kertas kertas warna! Korang pintal la kertas warna tue sampai bentuk jadi huruf. Leceh, tapi hasil dia awesome! Jadi kepada sesiapa yang nak buat kad nak bagi Buayapren masing2, boleh lah aplikasi kaedah nie yer. Senang je. hehehhe. Selamat memcuba.

#Assalamualaikum
*Adda Sa'adah*

Aku suka dia

Hahahaha..ha'ah. Aku memang suka dia. haha
Lagu ainam tasnem! Fuhhhhhhhhhhh, suka gilak aku sama ini lagu. Sampai duk replay kat Youtube berulang kali. Nasib baik la aku nie reti pasang earfon kat telinga kalau tak kantoi la sama roomate gua! Hehehe. Kalau kantoi pun ada aku kisah ? Ringtone dia pun dia set lagu nie. hahaha


Aku lihat dia di sana
Aku ingin mendekatinya
Aku cuba menghampirinya
Lalu aku menyapa dia
Dia pun membuka bicara
Dan aku mulai mengenalnya
Kita mulai bermain mata
Mula timbul rasa bahagia
[Chorus]
Bila dia mendekati diriku
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu
Kekadang hati ku bertanya
Adakah dia dah berpunya
Kerana diriku berasa
Aku jatuh hati padanya
Aku ingin memilikinya
Aku ingin menjaga dia
Aku ingin mencinta dia
Aku ingin hidup dengannya
[Ulang chorus]
Mungkinkah aku
Kan berjumpa dengannya
Untuk meluahkan rasa
Mungkinkah aku
Kan berdiam diri saja
Menunggu cinta darinya
Ku terima satu nota darimu
Yang tertulis aku suka kamu
[Ulang chorus]
Akhirnya kini ku kan mampu ceria
Diriku sangat gembira
Akhirnya kini aku mulai bahagia
Menerima cinta darinya
Aku suka dia






Hahahaha..ha'ah. Aku memang suka dia. haha
Lagu ainam tasnem! Fuhhhhhhhhhhh, suka gilak aku sama ini lagu. Sampai duk replay kat Youtube berulang kali. Nasib baik la aku nie reti pasang earfon kat telinga kalau tak kantoi la sama roomate gua! Hehehe. Kalau kantoi pun ada aku kisah ? Ringtone dia pun dia set lagu nie. hahaha


Aku lihat dia di sana
Aku ingin mendekatinya
Aku cuba menghampirinya
Lalu aku menyapa dia
Dia pun membuka bicara
Dan aku mulai mengenalnya
Kita mulai bermain mata
Mula timbul rasa bahagia
[Chorus]
Bila dia mendekati diriku
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu
Kekadang hati ku bertanya
Adakah dia dah berpunya
Kerana diriku berasa
Aku jatuh hati padanya
Aku ingin memilikinya
Aku ingin menjaga dia
Aku ingin mencinta dia
Aku ingin hidup dengannya
[Ulang chorus]
Mungkinkah aku
Kan berjumpa dengannya
Untuk meluahkan rasa
Mungkinkah aku
Kan berdiam diri saja
Menunggu cinta darinya
Ku terima satu nota darimu
Yang tertulis aku suka kamu
[Ulang chorus]
Akhirnya kini ku kan mampu ceria
Diriku sangat gembira
Akhirnya kini aku mulai bahagia
Menerima cinta darinya
Aku suka dia






Satu Rasa dua Hati

Cehhhhhhhh. Adda sa'adah! Tajuk pun kemain lagi yer! Hamvoooooooiiiiiii. HAHAHA..
Dah tajuk buku tue macam tue, tak kan gue suka suki pulak nak ubah! 
Buku yang ditulis oleh penulis Pahrol Mohd Juoi ini begitu menarik perhatian dan minat aku untuk meneruskan pembacaan. 
Kala mata menatap tajuknya mungkin hati saya akan berkata " Eeeeeee..pasal apa la buku ini" blahblahblah.
Tapi saat tangan mula menyelak helai demi helaian, rasa macam tak nak berganjak je mata ini dari meneruskan pembacaan! Ya, dengan penulisan yang sangat sempoi dan bersahaja, ia mampu menarik perhatian dan minat membaca dalam kalangan  remaja dan muda mudi. :)Percaya atau tidak saya sudah khatam baca ini buku beberapa kali! Kadang-kadang baca buku ini sampai gelak sorang2. Hihihi. mesti orang ingat budak ini gila kan sebab duk sengih2 depan buku sorang! Bila baca mesej senyum dan gelak2 sorang orang kata aku angau! Aku nak angau dengan siapa??? BF pun tak da! hahaha Arghhhhhh, persetankan semua itu! * Gelak jahat*

Mencipta cinta sepanjang perkahwinan
Perkahwinan......ia boleh menjadi kebun percintaan boleh juga menjadi pusara percintaan!
Ayat yang paling aku suka dalam buku ini ialah :
"Belajarlah dari bulan yang cuma mengambang sekali sekala,bulan tidak mengambang setiap malam....... kerana dengan mengambang sekali sekala itulah pungguk jadi perindu, manusia jadi ternanti-nanti"
Mungkin juga aku suka ayat ini sebab aku memang suka tengok bulan, langit, bintang, pelangi alam. Aku suka tengok keindahan sebab setiap kali aku tengok benda2 macam tue, aku kembali berfikir tentang kekuasaan Dia. :) Ada sesuatu yang boleh aku pelajari dari alam. Hati yang tak tenang jadi tenang.

Nah, ini penulisnya!
Oh, handsome jugakkkkkk.HEHEHE
Nama penuh : Pahrol Mohd. Juoi
Lahir : Ipoh,Perak
tarikh lahir : 20 Mei 1961



Sebagai kesimpulan, buku ini harus dijadikan sebagai bahan bacaan. Bagus sangat2. Aku sarankan dan cadangkan kepada korang semua untuk membaca buku ini ya! Best sangat2. Tak rugi. Berbaloi dengan harga dia RM22.50, tapi buku aku tak beli sebab ada orang bagi! Kahkahkah.


#Assalamualaikum.
*Senyum sokmo*
:)
Cehhhhhhhh. Adda sa'adah! Tajuk pun kemain lagi yer! Hamvoooooooiiiiiii. HAHAHA..
Dah tajuk buku tue macam tue, tak kan gue suka suki pulak nak ubah! 
Buku yang ditulis oleh penulis Pahrol Mohd Juoi ini begitu menarik perhatian dan minat aku untuk meneruskan pembacaan. 
Kala mata menatap tajuknya mungkin hati saya akan berkata " Eeeeeee..pasal apa la buku ini" blahblahblah.
Tapi saat tangan mula menyelak helai demi helaian, rasa macam tak nak berganjak je mata ini dari meneruskan pembacaan! Ya, dengan penulisan yang sangat sempoi dan bersahaja, ia mampu menarik perhatian dan minat membaca dalam kalangan  remaja dan muda mudi. :)Percaya atau tidak saya sudah khatam baca ini buku beberapa kali! Kadang-kadang baca buku ini sampai gelak sorang2. Hihihi. mesti orang ingat budak ini gila kan sebab duk sengih2 depan buku sorang! Bila baca mesej senyum dan gelak2 sorang orang kata aku angau! Aku nak angau dengan siapa??? BF pun tak da! hahaha Arghhhhhh, persetankan semua itu! * Gelak jahat*

Mencipta cinta sepanjang perkahwinan
Perkahwinan......ia boleh menjadi kebun percintaan boleh juga menjadi pusara percintaan!
Ayat yang paling aku suka dalam buku ini ialah :
"Belajarlah dari bulan yang cuma mengambang sekali sekala,bulan tidak mengambang setiap malam....... kerana dengan mengambang sekali sekala itulah pungguk jadi perindu, manusia jadi ternanti-nanti"
Mungkin juga aku suka ayat ini sebab aku memang suka tengok bulan, langit, bintang, pelangi alam. Aku suka tengok keindahan sebab setiap kali aku tengok benda2 macam tue, aku kembali berfikir tentang kekuasaan Dia. :) Ada sesuatu yang boleh aku pelajari dari alam. Hati yang tak tenang jadi tenang.

Nah, ini penulisnya!
Oh, handsome jugakkkkkk.HEHEHE
Nama penuh : Pahrol Mohd. Juoi
Lahir : Ipoh,Perak
tarikh lahir : 20 Mei 1961



Sebagai kesimpulan, buku ini harus dijadikan sebagai bahan bacaan. Bagus sangat2. Aku sarankan dan cadangkan kepada korang semua untuk membaca buku ini ya! Best sangat2. Tak rugi. Berbaloi dengan harga dia RM22.50, tapi buku aku tak beli sebab ada orang bagi! Kahkahkah.


#Assalamualaikum.
*Senyum sokmo*
:)

Wednesday, 12 September 2012

Mekar kuntuman bunga

Hai. Assalamualaikum. :)
Alhamdulilah, lega rasanya bila baju yang nie dah siap dijahit. Sebenarnya baju ini tidak mengambil masa yang lama untuk dijahit, oleh kerana kekangan masa yang dihadapi oleh saya, maka baju ini sedikit lewat untuk disiapkan. Namun, ianya masih disiapkan sebelum tarikh yang dikehendaki oleh kakak itu. Hihihi
Katanya,dia mahukan corak yang ringan-ringan sahaja, jangan sarat sangat. Macam nie bunyinya dalam Bahasa Kelantan aka Bahasa German!!!!!! Hahahha..Arhhh, retis la ko nie.:) Okayyy, sekarang jom kita semua belajar bahasa kelantan...Opppps, bahasa kelate. hiks3

Katanya :
"adda, ikot la nok buat guano2 pom, hok penting bolih pakai masa kak kawen, pahtue jange buat sarat n berat sangat deh"

Transalation : 
"Adda, ikut la nk buat macam mana, yang penting boleh pakai masa kak kahwin, lepas tu, jangan buat sarat dan berat sangat yer"

# Hahahaha. Harapnya faham la terjemahan saya yer!

Jadi, sebagai kesimpulannya, kakak ini telah emailkan kepada saya corak yang telah berkenan dihatinya untuk dijahit oleh Cik Adda kita nie! :)
Jadi ini la corak yang telah diminta tersebut :

Ini la corak yang telah diminta oleh kakak tersebut.
Curi2 snap ye kak! hehehe



Setelah siap dihantar kepada kakak itu, kakak itu cakap " Eh, corak yang email tu macam nie eh? " HEHEHE
Aiyooo, yela kak! Ni la corak yang akak nak tue. 
:)



Sama tak ?
Rasanya hampir sama dah dgn corak yang diminta. hihihi
apapun, naik seri! Vogue gitu akak kita nanti.
Hihihihi

Amin, jika kakak ini suka baju ini. hehe..
Lega. Alhamdulilah. Yang tangan saya hanya buat yang simple sahaja sebab tuannya dah pesan buat yang simple sahaja! ~ :)
#Salam 1 Malaysia.
Hai. Assalamualaikum. :)
Alhamdulilah, lega rasanya bila baju yang nie dah siap dijahit. Sebenarnya baju ini tidak mengambil masa yang lama untuk dijahit, oleh kerana kekangan masa yang dihadapi oleh saya, maka baju ini sedikit lewat untuk disiapkan. Namun, ianya masih disiapkan sebelum tarikh yang dikehendaki oleh kakak itu. Hihihi
Katanya,dia mahukan corak yang ringan-ringan sahaja, jangan sarat sangat. Macam nie bunyinya dalam Bahasa Kelantan aka Bahasa German!!!!!! Hahahha..Arhhh, retis la ko nie.:) Okayyy, sekarang jom kita semua belajar bahasa kelantan...Opppps, bahasa kelate. hiks3

Katanya :
"adda, ikot la nok buat guano2 pom, hok penting bolih pakai masa kak kawen, pahtue jange buat sarat n berat sangat deh"

Transalation : 
"Adda, ikut la nk buat macam mana, yang penting boleh pakai masa kak kahwin, lepas tu, jangan buat sarat dan berat sangat yer"

# Hahahaha. Harapnya faham la terjemahan saya yer!

Jadi, sebagai kesimpulannya, kakak ini telah emailkan kepada saya corak yang telah berkenan dihatinya untuk dijahit oleh Cik Adda kita nie! :)
Jadi ini la corak yang telah diminta tersebut :

Ini la corak yang telah diminta oleh kakak tersebut.
Curi2 snap ye kak! hehehe



Setelah siap dihantar kepada kakak itu, kakak itu cakap " Eh, corak yang email tu macam nie eh? " HEHEHE
Aiyooo, yela kak! Ni la corak yang akak nak tue. 
:)



Sama tak ?
Rasanya hampir sama dah dgn corak yang diminta. hihihi
apapun, naik seri! Vogue gitu akak kita nanti.
Hihihihi

Amin, jika kakak ini suka baju ini. hehe..
Lega. Alhamdulilah. Yang tangan saya hanya buat yang simple sahaja sebab tuannya dah pesan buat yang simple sahaja! ~ :)
#Salam 1 Malaysia.

3 tone pearl

Hai. Selamat pagi semua!
3 tone..Hangpa ingat tudung ja ka ada 3 tone, 2 tone..1 tone bagai..manik pun ada jugak laaaaaaaa...hahaha
Nah, kami nak tunjuk manik3 tone ni.hehehe..3 tone la sgt! hahaha.
3 tone pearl
comel tak????
Simple tapi cantikkkkkk
sangat sukakan ini

Jangka masa untuk siapkan baju ini ialah 1 jam setengah. Mula menjahit pada jam 2.10 selesai pada 3.40 pagi. Masa tak da kerja, rajin la, Boleh nak fokus.
Huhuhu..
Apa pun, saya sukakan baju ini.! Sebab simple tapi effect dia...~Fuhhhhhhhhhhh..
Alhamdulilah, lega rasanya bila dah siap baju nie.:)
Harap kawan saya sukakan baju ini.
:)
Baju ini akan dipakai untuk majlis perkahwinan kakaknya!
Barakallah Kak Inieng. :)
Rasanya bulan 9 ini memang tema " Perkahwinan" eyh?
sebab saya jahit semua baju orang yang nak g kenduri kahwin.Peace.
:)

#assalamualaikum
Hai. Selamat pagi semua!
3 tone..Hangpa ingat tudung ja ka ada 3 tone, 2 tone..1 tone bagai..manik pun ada jugak laaaaaaaa...hahaha
Nah, kami nak tunjuk manik3 tone ni.hehehe..3 tone la sgt! hahaha.
3 tone pearl
comel tak????
Simple tapi cantikkkkkk
sangat sukakan ini

Jangka masa untuk siapkan baju ini ialah 1 jam setengah. Mula menjahit pada jam 2.10 selesai pada 3.40 pagi. Masa tak da kerja, rajin la, Boleh nak fokus.
Huhuhu..
Apa pun, saya sukakan baju ini.! Sebab simple tapi effect dia...~Fuhhhhhhhhhhh..
Alhamdulilah, lega rasanya bila dah siap baju nie.:)
Harap kawan saya sukakan baju ini.
:)
Baju ini akan dipakai untuk majlis perkahwinan kakaknya!
Barakallah Kak Inieng. :)
Rasanya bulan 9 ini memang tema " Perkahwinan" eyh?
sebab saya jahit semua baju orang yang nak g kenduri kahwin.Peace.
:)

#assalamualaikum

Tuesday, 11 September 2012

::psikotube::: Teori Kepimpinan Situasi (Hersey & Blanchard, 1988...

::psikotube::: Teori Kepimpinan Situasi (Hersey & Blanchard, 1988...: Hersey & Blanchard (1988) telah mengilhamkan satu model gaya kepimpinan yang mengikut kepada situasi orang bawahan dengan membahagikan gaya ...
::psikotube::: Teori Kepimpinan Situasi (Hersey & Blanchard, 1988...: Hersey & Blanchard (1988) telah mengilhamkan satu model gaya kepimpinan yang mengikut kepada situasi orang bawahan dengan membahagikan gaya ...

:: Istiharah Cinta ::

Hai, selamat pagi semua! Okayyy, sekarang mari kita semua cuba mendalami dan menghayati lagu Istiharah Cinta - Sigma.

Jujurnya, bagi saya lirik lagu ini sangat mendalam dan menyentuh perasaan jika dihayati. Bait-bait lagu ini, rasanya sesuai kot untuk golongan yang belum berkahwin dan akan mendirikan rumah tangga. Eh, jangan salah faham pulak yer U'OLLS, kita bukan nak kahwin! Sesaja jer! Tak da kaitan yer.:) * Tarik nafas lega *

Ayuhhhhh, rakan-rakan semua, kita lakukan Solat Istiharah bagi mendapatkan petunjuk dariNya. Mudah-mudahan diberikan petunjuk dan memetik kata-kata Luqman Al-Hakim dalam buku  Wasiat Luqman Al-Hakim iaitu "Seseorang yang melakukan istiharah tidak akan terhijab dari mendapat keputusan yang lebih baik". InsyaAllah.




Bersaksi cinta di atas cinta
Dalam alunan tasbihku ini
Menerka hati yang tersembunyi
Berteman di malam sunyi penuh doa
Sebut nama-Mu terukir merdu
Tertulis dalam sajadah cinta
Tetapkan pilihan sebagai teman
Kekal abadi hingga akhir zaman

Istikharah cinta memanggilku
Memohon petunjuk-Mu
Satu nama teman setia
Naluriku berkata
Di penantian luahan rasa
Teguh satu pilihan
Memenuh separuh nafasku
Dalam mahabbah rindu
Di istikharah cinta


Oh Ya! Mungkin ini dapat membantu anda. :) 


Cinta & Remaja
Ustazah Fatimah Sharha
Jommmmmmm semuaaaaaaaa
Nahhhh, ini ada lagi. Teruskan membaca.:)

Macam menarikkkk..
apa lagi..jom la join!



Rugi tak pergi, jika anda kelapangan dan tidak menghadiri majlis kenduri kahwin, semoleknya hadirkan diri anda untuk dua majlis ilmu ini.:) Dihadiri oleh ahli panel yang terkemuka.

Ustazah Fatimah Sharha pun ada jugak, Ustaz Zahazan pun ada! Hilal Ashraf ada! ~ promo,promo,promo! hehehehe

tapi pilihan no.1 saya tetap ...............> Ustaz Pahrol Md Juoi, ~ My favs.:)
#Sangat suka hasil karyanya. Layannnnnnnnnn nak baca. :)
Okayyyyyy, sebelum mengundur diri, layan la lagu ni yer ! Enjoy it and feel it! * SENYUM *
Hayati dan fahami molep2 yer lagu ni. :)


Alololoo, sayu la pulak den dongar lagu nie ~ hehehe. Lirik dia mak aiiiiii..
InsyaAllah,masih lagi yakin!
:)

#Assalamualaikum.








Hai, selamat pagi semua! Okayyy, sekarang mari kita semua cuba mendalami dan menghayati lagu Istiharah Cinta - Sigma.

Jujurnya, bagi saya lirik lagu ini sangat mendalam dan menyentuh perasaan jika dihayati. Bait-bait lagu ini, rasanya sesuai kot untuk golongan yang belum berkahwin dan akan mendirikan rumah tangga. Eh, jangan salah faham pulak yer U'OLLS, kita bukan nak kahwin! Sesaja jer! Tak da kaitan yer.:) * Tarik nafas lega *

Ayuhhhhh, rakan-rakan semua, kita lakukan Solat Istiharah bagi mendapatkan petunjuk dariNya. Mudah-mudahan diberikan petunjuk dan memetik kata-kata Luqman Al-Hakim dalam buku  Wasiat Luqman Al-Hakim iaitu "Seseorang yang melakukan istiharah tidak akan terhijab dari mendapat keputusan yang lebih baik". InsyaAllah.




Bersaksi cinta di atas cinta
Dalam alunan tasbihku ini
Menerka hati yang tersembunyi
Berteman di malam sunyi penuh doa
Sebut nama-Mu terukir merdu
Tertulis dalam sajadah cinta
Tetapkan pilihan sebagai teman
Kekal abadi hingga akhir zaman

Istikharah cinta memanggilku
Memohon petunjuk-Mu
Satu nama teman setia
Naluriku berkata
Di penantian luahan rasa
Teguh satu pilihan
Memenuh separuh nafasku
Dalam mahabbah rindu
Di istikharah cinta


Oh Ya! Mungkin ini dapat membantu anda. :) 


Cinta & Remaja
Ustazah Fatimah Sharha
Jommmmmmm semuaaaaaaaa
Nahhhh, ini ada lagi. Teruskan membaca.:)

Macam menarikkkk..
apa lagi..jom la join!



Rugi tak pergi, jika anda kelapangan dan tidak menghadiri majlis kenduri kahwin, semoleknya hadirkan diri anda untuk dua majlis ilmu ini.:) Dihadiri oleh ahli panel yang terkemuka.

Ustazah Fatimah Sharha pun ada jugak, Ustaz Zahazan pun ada! Hilal Ashraf ada! ~ promo,promo,promo! hehehehe

tapi pilihan no.1 saya tetap ...............> Ustaz Pahrol Md Juoi, ~ My favs.:)
#Sangat suka hasil karyanya. Layannnnnnnnnn nak baca. :)
Okayyyyyy, sebelum mengundur diri, layan la lagu ni yer ! Enjoy it and feel it! * SENYUM *
Hayati dan fahami molep2 yer lagu ni. :)


Alololoo, sayu la pulak den dongar lagu nie ~ hehehe. Lirik dia mak aiiiiii..
InsyaAllah,masih lagi yakin!
:)

#Assalamualaikum.








LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...